BCM review

BCM (voorheen Bitcoin Meester) is een crypto handelsplatform uit 2017 waarmee je in 200+ verschillende cryptocoins kunt handelen. BitcoinMeester is een Nederlands crypto broker. Maar is het wel een goede keuze? Lees hieronder meer in onze BitcoinMeester review.

Opzoek naar een goedkoper én veiliger Nederlandstalig alternatief? Check Bitvavo

Aanmelden

Heb je je ID klaar liggen? Klik op het pijltje om verder te gaan.

Kosten

Voor een het kopen van €1000 aan Bitcoin betaal je 1% fee.

Staken

Bij Bitcoin Meester kun je rente krijgen over je cryptomunten.

FAQ

Veel gestelde vragen over de Bitcoin Meester exchange, de kosten en het staken.

Registreren

Klik op de onderstaande link om een BCM today account aan te maken.

Opzoek naar een goedkoper én veiliger Nederlandstalig alternatief? Check Bitvavo

Bitcoinmeester promocode

1) Meld jezelf aan

Meld jezelf aan via de button. Of scan de code met je mobiel of tablet en download de app.

1) Meld je aan

Meld jezelf aan via bovenstaande button. Vervolgens kun je ook de Bitcoinmeester app downloaden.​

2) Vul je gegevens in

Na het invullen van je gegevens duurt het gemiddeld 5 minuten voordat BCM jou geverifieerd heeft.

3) Voeg geld toe aan jouw account

Verifieer je bankrekeningnummer en stort gemakkelijk via iDeal.

4) Start met handelen en stake crypto

Stake crypto voor extra rente op jouw geld!

BCM today

In 2023 vond Bitcoin Meester het tijd om het merk te upgraden. Met de rebranding hoopt BCM hun visie en missie duidelijker te communiceren. BCM is namelijk meer dan alleen een crypto platform. Daarnaast geeft het ook de mogelijkheid om meer internationale klanten aan te trekken. 

BCM wil crypto en digitaal eigenaarschap voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen ze door middel van educatie, inspiratie en razendsnelle support. Met het platform stap je de wereld van crypto en blockchain veilig en verantwoord binnen.

BCM today

Aanmeldprocedure BCM

De aanmeldingsprocedure is misschien iets complexer in vergelijking met de andere crypto exchanges. Zo moet je bijvoorbeeld een selfie maken met je ID bewijs en een briefje waarop je hebt geschreven “Bitcoin Meester met de datum van de dag dat je een account opent”. Ook moet je een adresbewijs inleveren. Dit kan gewoon een oud bankrekeningafschrift zijn of een brief die je hebt gekregen. Maar niet een Coolblue factuur, hierdoor werden wij afgewezen en moesten we de verificatie opnieuw starten… En daarna nog eens omdat er een deel van het PDF niet zichtbaar was. Zorg er daarom voor dat het gehele document zichtbaar is.

BCM registreren

BCM: De Kosten

BCM werkt met een VIP model waarbij je minder transactiekosten betaald wanneer je grotere transacties doet. Zo moedigen ze je aan om met meer geld te handelen.

 • < €1000 betaal je 1,5% transactiekosten over je aankopen
 • ≥ €1000 en < €5000 betaal je 1% transactiekosten 
 •  ≥ € 5000 en < €10.000 betaal je 0,75%

  Dit gaat door tot 0,25% al doe je een transactie van meer dan 1 miljoen euro.
  Als je de kosten vergelijkt met het andere Nederlandse platform Bitvavo dan zijn de transactie kosten relatief hoog. Wil jij eenmalig storten, niet “daytaden” en crypto’s aanhouden voor de lange termijn. Dan is Bitcoin Meester een prima keus.

Hieronder check je onze transactie. Als je Bitcoin wilt verkopen dan is de prijs van Bitcoin veel lager op het BCM platform (€35.971) dan op de grafiek (€36.660). Vandaar dat je veel ’transactie’ kosten betaalt.
BCM bitcoin handelen

BCM: Crypto Staken

Het is mogelijk om cryptomunten te staken op het Bitcoin Meester platform. Dit betekent dat jij rente krijgt over jou crypto’s. Net als vroeger bij de bank waar je je geld op stortte voor rente. Zoals je weet hanteren de meeste banken nu negatieve rente. Bij Bitcoin Meester krijg je wel gewoon positieve rente! 

Staken is mogelijk op 16 verschillende cryptomunten. Op de screenshot vind je een indicatie van de staking percentages. Let op: de staking percentages kunnen nog wel eens veranderen in de loop der tijd. Check daarom altijd de actuele rente percentages op BCMtoday.com.

bcm staking 2024
FAQ

Vragen over BCM?

Vind hier de meest gestelde vragen over BCMtoday.com

Bitcoin Meester is een crypto handelsplatform waarmee je in 200+ verschillende cryptocoins kunt handelen. Bitcoin Meester is een volledig Nederlands platform en gaat in 2024 verder onder de naam BCMToday. Je kunt er ook cryptocurrencies op staken.

Meer dan 200 populaire cryptocoins zijn te verhandelen op bcmtoday.com. Denk hierbij aan Bitcoin, Ripple, Ethereum, LiteCoin etc. Bitcoin Meester is een platform met het grootste aanbod aan cryptomunten in Nederland.

 • Op BCM kun je wel in 200+ verschillende cryptomunten handelen. Dit is veel meer dan bijvoorbeeld Bitvavo
 • BCM heeft de mogelijkheid om crypto’s te staken.
 • Beste Nederlandse support in cryptoland

BCM doet er alles aan om de app en het platform veilig te houden. Jij kunt bijvoorbeeld zelf een 2 factor verificatie bij het inloggen instellen. Daarnaast is een groot veilgheidsvoordeel van Bitcoin meester dat 95% van de wallets “koud” staat en maar 5% staat in Bitcoin Meesters’ “hot wallet”. Dit houdt in dat er bij een eventuele hack maar 5% van alle valuta op Bitcoinmeester kan worden gestolen.

Zo kan het wel voorkomen dat het versturen of ontvangen van cryptomunten een paar uur kan duren, op hele drukke tijdstippen. Dit komt omdat de wallet dan leeg is. Maak je geen zorgen, dit komt niet vaak voor! 

BCM is een heel gebruiksvriendelijk platform. Helaas zijn de transactie kosten wel ongeveer 1% hoger dan bijvoorbeeld Bitvavo. Wel kun je op Bitcoin Meester een zeer groot aantal verschillende cryptomunten verhandelen, die je bijvoorbeeld op Bitvavo niet vind.

De VIP-levels bepalen je transactiekosten (fee). BCM hanteert de volgende fees, afhankelijk van je VIP-level:

 • VIP 1 ≥ € 1,00 = 1.50%
 • VIP 2 ≥ € 1.000,00 = 1.00%
 • VIP 3 ≥ € 5.000,00 = 0.75%
 • VIP 4 ≥ € 10.000,00 = 0.65%
 • VIP 5 ≥ € 25.000,00 = 0.55%
 • VIP 6 ≥ € 100.000,00 = 0.45%
 • VIP 7 ≥ € 500.000,00 = 0.35%
 • VIP 8 ≥ € 1.000.000,00 = 0.25%

Traden gaat gemakkelijk via de app. Klik jouw crypto coin aan en koop hem via iDeal. Je euro’s worden dan direct omgezet in BM credits.

Wij vinden BCM super gebruiksvriendelijk en een top support hebben. Ook kunnen wij hier cryptomunten gemakkelijk met iDeal kopen die we elders niet kunnen vinden. Wel vinden wij de transactiekosten te hoog om te daytraden.

Het beste Nederlandse alternatief voor Bitcoin Meester is Bitvavo. Ook is Bybit een goed alternatief.

Scroll naar boven