Bitget review

Bitget is een cryptocurrency exchange dat in 2018 is opgericht. Het platform is vooral geliefd door crypto futures handelaren die daytraden met hefbomen. Lees onze review om te kijken of Bitget bij jouw handelsstrategie past.

Update 2024: Als Nederlander kan je geen account meer aanmaken bij Bitget. Hét alternatief is Bybit

Aanmelden

Binnen 2 minuten geregeld!

Kosten

Voor een het kopen van futures betaal je 0,06% Taker Fee en 0,02% aan Maker Fee

Munten

Bij Bitget kun je 650+ verschillende cryptocurrency kopen.

FAQ

Veel gestelde vragen over de Bitget crypto exchange

Registreren

Klik op de button om naar Bitget te gaan

Bij het aanmelden wordt er om een Bitget referral code gevraagd. Hier kun je “7y19” invullen. De welkomstbonus loopt op tot $8000!

Update 2024: Als Nederlander kan je geen account meer aanmaken bij Bitget. Hét alternatief is Bybit

1) Meld jezelf aan

Meld jezelf gemakkelijk aan via de blauwe knop op deze pagina. Of scan de QR code met je mobiel.

1) Meld je aan

Meld jezelf gemakkelijk aan via de blauwe knop op deze pagina.​

2) Vul je gegevens in

Na het invullen van je email en wachtwoord kun je met de verwijzingscode "7y19" jouw registratie afronden.

3) Verifieer jezelf

Verifieer je identiteit door middel van KYC

4) Stort crypto

Doe je eerste storting van minimaal $150.000 om 2% (tot 5027 USDT) bonus te ontvangen

Wat is Bitget?

Bitget is een crypto exchange dat ontstaan is in Singapore, maar zich momenteel in de Seychellen heeft gevestigd. Anno 2024 telt het platform meer dan 25 miljoen geregistreerde gebruikers uit meer dan 50 landen. Zoals je op de screenshot hieronder kunt zien zit het met het handelsvolume ook wel goed. Dit gaat namelijk soms boven de 20 miljard per 24 uur. Dit handelsvolume komt vooral door de futureshandel. Er wordt dan namelijk met hefbomen gehandeld wat het trading volume doet vermenigvuldigen.

Hoewel het Bitget-platform vooral populair is bij serieuze traders die opzoek zijn naar leverage trading mogelijkheden kun je er ook gewoon spottransacties doen. Momenteel betaal je geen transactiekosten op spottrades. Bitget is in 2018 opgericht en groeit momenteel keihard. Zo doen ze ook hun best om Nederland voor zich te veroveren. De exchange is namelijk al volledig vertaald in het Nederlands.

Bitget exchange

De transactiekosten van Bitget

Bitget is een goedkope exchange. Momenteel betaal je helemaal geen transactiekosten op spottrades. Je betaald wel een fee voor het handelen in derivatives. Zo betaal je 0,02% aan maker fee en 0,06 aan taker fee. Deze transactiekosten kun je nog met 20% verlagen door in te stellen dat je de fee betaald met BGB tokens. Dit is de native token van de Bitget exchange.

Het handelen op Bitget

Het handelen van crypto op de Bitget gaat precies zoals op alle andere internationale cryptocurrency exchanges. Je vindt de spot- en futuresmarkten onder aparte tabbladen bovenaan het scherm. De spothandel is er voor de beginnende belegger om je USDT om te zetten in bijvoorbeeld Bitcoin of Ether.  

De handel in future derivatives is iets complexer. Je kunt kiezen tussen in USDT afgewikkelde perpepetual futures contracts of voor inverse contracts waarbij je jouw orders in de desbetreffende cryptomunt uitbetaald krijgt. Deze worden op Bitget Coin-M futures genoemd. Hier kun je vervolgens de keuze maken tussen future contracts met of zonder afloopdatum. Coin-M Perpetual Futures zijn eeuwigdurende contracten zonder vervaltermijn. De Coin-M Settled Futures hebben wel een vervaltermijn. Hier zul je dus extra goed bij moeten oppassen.

Wij raden jou aan om gebruik te maken van het demo futures trading account als je net begint met het handelen op Bitget. Hiermee kun je de functies uitproberen zonder dat je onnodig geld verliest!

Bitget trading 2024

Mogelijkheden van Bitget

Naast de standaard functies die je op de meeste andere exchanges tegenkomt heeft Bitget nog wat interessante features. Zo is er bij Bitget een Copy Trading functie actief waarbij je de trades van goede handelaren automatisch kun kopiëren. Ook kun je dankzij het Strategy Plaza hele handelsstrategieën kopiëren. 

Daarnaast zijn er nog een aantal “earning” mogelijkheden om extra inkomsten te verdienen. Zo kun je individuele cryptomunten vastzetten voor rente. Ook kun je nieuwe cryptomunten verdienen via de Launchpool of Launchpad. Via de launchpad kun je in een vroegstadium toegang krijgen tot nieuwe tokens (ICO’s) 

Tot slot zijn er bij Bitget altijd vele promoties en trading competities gaande. Deze kun je zelf bekijken in het reward center. Je kunt ook de Bitget referral code pagina bekijken voor een uitleg over de sign up bonus!

Quanto Swap Contract

Quanto Swap Contract trading is een exclusieve functie van Bitget. Let op deze functie is alleen geschikt voor ervaren traders! Met deze functie kun je namelijk verschillende cryptomunten als onderpand gebruiken om vervolgens crypto te verhandelen op marges. Het voordeel van het gebruik van een quantoswap is een afdekking tegen handelsparen die extreem in waarde stijgen of dalen

Bybit vs Bitget
Klik op de afbeelding om onze gedetailleerde vergelijking tussen Bybit en Bitget te lezen!

Bitget partnerships

Bitget heeft in de afgelopen 2 jaar bijzondere samenwerkingen opgebouwd. Zo zijn ze eind 2021 een samenwerking gestart met Juventus die nog steeds loopt. In 2022 kwam daar de partnership met de Argentijnse legendarische voetballer Lionel Messi bij!

Andere grote samenwerkingen heeft Bitget lopen met Galatasaray FC, PGL Major en de toonaangevende e-sportorganisatie: Team Spirit.

In 2023 kwam hier nog een partnership met acteur Adam DeVine bij. Wij zijn erg benieuwd wat er in 2024 nog allemaal gaat komen!

bitget messi

Bitget Launchpad

Bitget heeft zoals een aantal andere exchanges een zogeheten launchpad. Hier worden nieuwe munten gepromoot waarvan jij kunt profiteren!

Om mee te doen aan de zul jij je tijdig moeten registreren en een bepaald bedrag aan cryptocurrency op jouw rekening moeten hebben in de snapshot periode. Bij meer dan 50 USDT krijg je al de eerste ticket voor de loterij! Na het winnen van de loterij krijg je de kans om in een vroeg stadium de nieuwe tokens te kopen met BGB.

Bitget: Onze conclusie

De Bitget is met haar extreem lage transactiekosten een aantrekkelijke exchange voor daytraders en futuretraders. Bovendien lijkt de veiligheid en reputatie van het platform in orde. Zo hebben ze bijvoorbeeld een beschermingsfonds opgericht van $300 miljoen voor alle gebruikers van de Bitget exchange. 

Wil je ermee aan de slag gaan dan kun je dit naar onze idee met een gerust hart doen. Wel raden we aan om nooit teveel crypto op het platform te laten staan zonder reden. Mocht je door het winstgevend handelen een aardig vermogen op het Bitget platform hebben staan dan is het verstandig om een deel hiervan te storten naar een hardware wallet.

Update 2024: Als Nederlander kan je geen account meer aanmaken bij Bitget. Hét alternatief is Bybit

FAQ

Vragen over Bitget?

Vind hier de meest gestelde vragen over Bitget.com

Bitget is een crypto exchange dat ontstaan is in Singapore, maar zich momenteel in de Seychellen heeft gevestigd. Anno 2024 telt het platform meer dan 15 miljoen geregistreerde gebruikers uit meer dan 50 landen. Het wordt vooral gebruikt door future derivatives traders.

Meer dan 650 cryptomunten zijn te verhandelen op Bitget.com.

  • Het interface is om te zetten naar Nederlandstalig
  • Goedkope handelskosten
  • Veel promoties en trading competities

Momenteel zien wij geen reden om Bitget niet te vertrouwen. Toch moet je op je hoede zijn, want Bitget heeft geen geldige DNB registratie. 

Zo hebben wel een beschermingsfonds opgericht van $300 miljoen voor alle gebruikers van de Bitget exchange. 

Bitget is een gebruiksvriendelijk en goedkoop platform. Je kunt er zonder problemen traden met grote hefbomen.

Ja, de Bitget referral code is “7y19”. 

Ja, je kunt op Bitget je crypto staken voor extra inkomsten!

Alternatieven voor Bitget zijn Bybit en OKX.

Scroll naar boven