Bybit vs. Bitvavo

Vergelijking van de crypto exchanges

Bitvavo vs Bybit

In dit artikel vergelijken we Bybit met Bitvavo, twee populaire crypto exchanges in Nederland. Beide exchanges verschillen best wel wat van elkaar, vandaar dat hier de nadruk op ligt in dit artikel. Na het lezen van deze blog kun je zelf een weloverwogen beslissing nemen op welke cryptobeurs je wilt handelen.

Bybit vs. Bitvavo: Samenvatting

Vergelijken Bybit logo 2023 Bybit bitvavo logo Bitvavo
Oprichting 2018 2018
Hoofdkantoor Dubai Amsterdam
Geschikt voor Ervaren handelaren / Daytraders Beginners
Aantal coins 400+ 200+
Kosten Max 0.1% Max 0.25%
Betaalmethode Bankoverschrijving en iDeal Bankoverschrijving en iDeal
Gebruiksvriendelijkheid Gemiddeld Erg gebruiksvriendelijk
Veiligheid Cold Storage, SSL-encryptie, 2FA, anti-phishing codes en whitelisting opnameadressen. Verzekering tegen liquidatie Cold Storage, SSL-encryptie, 2FA, anti-phishing codes en whitelisting opnameadressen. Depositobescherming tot € 100.000 op FIAT-balansen
KYC Verplicht om te handelen Verplicht
Staking Ja + geavanceerde verdienmogelijkheden Ja, 25 munten met simpele verdienmogelijkheden
Support 24/7 Chat support 24/7 chatbot. Live support in de avonden en in het weekend gesloten. Ondersteuning via e-mail. Telefeonisch contact als e-mailondersteuning niet volstaat.
Leverage Trading Sinds 5 maart 2024 gestopt. Wel kun je nog margin traden tot 10X Nee
Welkomstbonus Tot 30K €10 + 10K gratis verhandelen
Beoordeling 4.8 4,7

Bybit vs. Bitvavo: Algemeen

Zowel Bybit als Bitvavo zijn beide opgericht in 2018. Waar Bybit als snel van Azië naam maakte in Europa, is Bitvavo puur gefocust op Nederland en België. Inmiddels wordt Bitvavo ook steeds populairder in Duitsland, Spanje en Frankrijk. Als we kijken naar het aantal gebruikers heeft Bybit met 17+ miljoen traders een veel groter bereik dan Bitvavo (2+ miljoen gebruikers). Bybit richt zich echt op traders die geavanceerde handelsmogelijkheden willen gebruiken. Bitvavo richt zich op de beginner en minder technische traders.

Bybit vs. Bitvavo: Aangeboden Cryptocurrency

Bybit
4/5
Bitvavo
3/5

Bybit is de duidelijke winnaar als het gaat om het aantal cryptocurrency dat gelist is op de exchange. Bij Bybit zijn er namelijk 400+ cryptocurrency te verhandelen via spot. Bij Bitvavo zijn dit er 200+. Dit kan erop wijzen dat de procedure van goedkeuring voor cryptomunten wat sneller gaat bij Bybit dan bij Bitvavo. Alsnog zijn 200 cryptocurrency naar ons idee meer dan genoeg munten om te verhandelen. Zeker als jij een beginnende trader bent. 

Bybit vs. Bitvavo: Kosten

Bybit
5/5
Bitvavo
4/5

Bybit is duidelijk de goedkopere exchange in vergelijking met Bitvavo. Dit komt omdat het een grotere exchange is en zij gebruik kunnen maken van schaalvoordelen.

Wel zijn de fees redelijk hoog om direct met euro crypto te kopen. Deze zul je bij Bybit namelijk beter eerst om kunnen zetten naar USDT. Bitvavo werkt zo niet, bij Bitvavo kun je alleen direct met euro’s cryptocurrency kopen, je hebt geen USDT spotparen.

Houd er rekening mee dat er bij beide exchange altijd kosten zijn om crypto te versturen. De kosten zijn specifiek per cryptomunt afhankelijk van de netwerk keuze. Bitvavo ondersteunt minder netwerken dan Bybit en is daarom ook vaker duurder.

De kosten voor het traden bij Bybit zijn goedkoper. Hieronder nemen wij de handelskosten van zowel Bybit als Bitvavo apart met je door.

Bybit Transactiekosten

De transactiekosten voor het handelen in crypto zijn maximaal 0,1% op ByBit spot trades. Voor Futures trading betaal je maximaal 0,06% Taker Fee en 0,01% Maker Fee. Check de afbeelding hiernaast voor een uitgebreider overzicht van de transactiekosten van Bybit.

Bybit fees
Bitvavo Transactiekosten

Bitvavo rekent maximaal 0,25% handelskosten per transactie. De kosten kun je verlagen naarmate je meer handelt. Hoe hoger het handelsvolume van de afgelopen 30 dagen, hoe hoger de korting op de handelskosten. Dit kan je handelskosten verlagen tot slechts 0,04% (met een overeenkomstig handelsvolume van €25.000.000 of meer). Je hoeft echter geen transactiekosten te betalen voor de eerste €10.000 die je investeert. 

In de volgende afbeelding kun je zien hoe je de transactiekosten voor Bitvavo kunt verlagen.

bitvavo handelskosten

Bybit vs. Bitvavo: Betaalmethoden

Bybit
4/5
Bitvavo
5/5

Bij zowel Bitvavo als Bybit is er de mogelijkheid om direct met iDeal euro’s naar het platform te storten. Bij Bybit ligt dit echter wel wat ingewikkelder omdat dit via de third party (SATOS) moet. In 2024 is de Nederlandse interface van Bybit beschikbaar en is het storten en opnemen van euro’s net zo makkelijk als bij het gebruiksvriendelijke Bitvavo.

Bybit vs. Bitvavo: Gebruiksvriendelijkheid

Bybit
4/5
Bitvavo
5/5

Bitvavo is duidelijk de winnaar als het gaat om gebruiksvriendelijkheid. Bij Bitvavo wordt je bij de hand genomen om je eerste cryptomunt te kopen en heb jij met één swipe in de app jouw eerste cryptomunt gekocht.

Bybit heeft zoveel opties binnen het platform en de app dat het te overweldigend voor jou kan zijn. Het simpel kopen van cryptomunten doe je door middel van spottrades, maar dit moet je wel als beginner maar weten. Voor je het weet handel je met spotmargin met een hefboom tot 10X. Bybit is namelijk een erg geavanceerd crypto handelsplatform met veel trading opties. Wat dit minder gebruiksvriendelijk maakt voor nieuwelingen.

Bybit vs. Bitvavo: Veiligheid

Bybit
4/5
Bitvavo
4.5/5

Ten eerste is het goed om te zien dat beide platformen het grootste deel van de activa van hun klanten in cold storage bewaren. Dit is erg belangrijk wat betreft veiligheid. Op deze manier blijft het uit de handen van hackers omdat het op een externe hardware wallet staat. 

Daarnaast maken zowel Bitvavo als Bybit het verplicht om meerdere veiligheidsversleutelingen te doorlopen voordat je jouw assets kunt opnemen of versturen. Dit maakt de kans minder klein dat jouw funds kunnen worden verstuurd nadat je crypto account wordt gehackt. Bybit en Bitvavo gebruiken ook SSL-encryptie, 2FA en de mogelijkheid tot whitelisting opnameadressen.

Bybit heeft een verzekering om handelaren te beschermen in het geval van liquidatie en kun je gebruik maken van anti-phising codes. Bitvavo heeft daarentegen een depositobescherming voor gebruikers die je beschermd tot € 100.000 op FIAT-balansen als je getroffen wordt door cybercriminelen.

Al met al lijkt het erop dat beide exchanges de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen hebben. 100% veiligheid kunnen we niet garanderen, het blijven centrale exchanges waarbij je nooit precies weet wat erachter de schermen gebeurt.

exchange security
Gebruikers beveiligingsbeleid van Bybit

Bybit vs. Bitvavo: Staking

Bybit
4/5
Bitvavo
4.5/5

Crypto staking is bij zowel Bybit als Bitvavo mogelijk. Bybit biedt naast de simpele spaar/stakingsproducten ook nog complexere verdienmogelijkheden aan. Deze producten zijn bijvoorbeeld Liquidity Mining en Dual asset earning. Dit zijn complexe verdienmogelijkheden met een hoger risico.

Bij Bitvavo is het simpeler, hierop kun je crypto flexibel staken waardoor je extra rente kunt verdienen. De rente percentages zijn verschillend per cryptomunt en veranderen van tijd tot tijd. Hiervoor zul je zelf even een kijkje moeten nemen op de desbetreffende exchanges om te kijken wat het rente percentage is van jouw favoriete cryptomunt!

Bybit vs. Bitvavo: Support

Bybit
4/5
Bitvavo
4/5

Bybit heeft Engelstalige support. Het is dus handig als je de basiskennis van Engels hebt om gebruik te maken van support mogelijkheden van Bybit. We hebben Bybit support persoonlijk benaderd en kregen erg snel een reactie terug. Je wordt namelijk binnen no-time verbonden met een support medewerker als jouw probleem niet kan worden opgelost door een chatbot. Voor Bybit staat er 24/7 support voor je klaar!

Bitvavo biedt vriendelijke en professionele klantenondersteuning in het Nederlands. De persoonlijke en live chatondersteuning van Bitvavo is op weekdagen tussen 10:00 en 17:00 beschikbaar maar in het weekend gesloten.

Bybit vs. Bitvavo: Functies

Bybit
5/5
Bitvavo
3/5

Bybit biedt erg veel producten aan. Zo beschikt Bybit bijvoorbeeld over een Launchpad, Copy Trading en extra verdienmogelijkheden. Daarnaast kun je gebruik maken van een geïntegreerde crypto bot en is er een lucratief referral programma. Bij Bybit zien we ook NFT trading en crypto opties trading terug.

Dit biedt Bitvavo allemaal niet aan. Bij Bitvavo kun je niet met hefbomen traden en ook niet short gaan. Wel kun je order limieten stellen en op een simpele manier bijverdienen via staking.

Bybit vs. Bitvavo: Voordelen

Vind hier de voordelen van Bybit en de voordelen van Bitvavo. Dit kan je helpen bij het maken van je keuze.

Voordelen Bybit
 1. Gemaakt voor professionele traders
 2. Allerlaagste handelskosten
 3. 700+ verschillende cryptomunten te verhandelen
 4. Uitstekende reputatie
 5. NFT marketplace
 6. Web3 wallets
 7. Welkomstbonus tot 30K
Voordelen Bitvavo
 1. Geschikt voor beginners
 2. Volledig Nederlandstalig
 3. Direct met euro’s cryptomunten kopen en verkopen
 4. Accountgarantie tot €100.000
 5. 200+ verschillende cryptomunten te verhandelen
 6. Hoge stakingspercentages en op een gemakkelijke manier staken
 7. Welkomstbonus tot €10

Bybit vs. Bitvavo review: Wat is de betere crypto exchange?

Bybit
4.7/5
Bybit
4.6/5

Zowel Bybit als Bitvavo zijn uitstekende crypto exchanges voor het verhandelen van cryptocurrencies. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar Bybit omdat het de allerlaagste transactiekosten en een professionele trading ervaring biedt.

Maar al ben jij een beginner dan raden wij Bybit af. Bitvavo is veel gebruiksvriendelijker en volledig uit Nederlandse bodem. Ook als jij niet dagelijks in cryptomunten handelt dan is Bitvavo een goede keus. Als jij wel doet aan daytrading dan wordt Bitvavo op lange termijn te duur in vergelijking met Bybit.

Je kunt voor beide cryptoplatformen een account aanmaken en beslissen welke jou het beste bevalt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven