Copy Trading Crypto

Wat is Copy Trading? En op welk crypto platform kun je dit het beste doen?

Copy Trading Crypto

Copy Trading wordt steeds meer gebruikt onder beginnende handelaren die niet goed weten hoe ze moeten daytraden. Ook wij kopiëren op het moment van schrijven een aantal top traders die ons helpen aan een passief inkomen.

In dit artikel lees je wat Copy Trading precies is, hoe het werkt en wat de risico’s zijn. Bovendien vind je hier een overzicht van de top crypto copy trading platforms die gebruikt worden door miljoenen copy traders.

Wat is Copy Trading?

Copy trading is een handelsstrategie waarbij de trades van de ene handelaar automatisch worden gekopieerd door een andere handelaar. Wanneer de (expert) trader een trade opent of sluit dan doet de volger-trader dit automatisch ook in real-time. Je kunt op deze manier geautomatiseerd de investeringsbeslissingen van een professionele handelaar kopiëren via copy trading software.

Crypto copy trading kan een oplossing voor jou zijn als je nieuw bent in de crypto wereld en nog niet de expertise, tijd en toewijding hebt om de markt te analyseren. Zodra jij een expert trader hebt gevonden kun jij met copy trading een passief inkomen genereren zonder direct zelf te trades te plaatsen.

Hoe werkt Copy Trading?

Copy trading kun je doen via verschillende platformen. Hierbij komt de werking steeds op hetzelfde neer. Je kiest namelijk altijd een ervaren handelaar uit en vervolgens ga je ermee akkoord om zijn handelsbeslissingen te repliceren. Op het moment dat de ervaren trader een transactie doet, dan doe jij dit automatisch ook.

Natuurlijk hoef je dit niet met het precies hetzelfde bedrag te doen als de ervaren investeerder. Bij Copy Trading zul je altijd zelf een bepaald voorkeursbedrag moeten toewijzen aan jouw investeringen. Dit kun je ook instellen als ‘een percentage van de ervaren trader’, zodat je eventuele verliezen kunt riskeren. Vaak kun je ook meer handelaren tegelijk kopiëren om op deze manier je risico nog meer te spreiden en om je handelsstrategie te diversifiëren.

Ervaren traders zullen eerst zichzelf moeten aanmelden voordat andere traders hun trading strategie kunnen kopiëren. Hiervoor worden zij beloond door het platform waarop zij actief zijn. Dit kan in de vorm zijn van een percentage winst van de mensen die hun strategie kopiëren of een vast bedrag. Houd er dus rekening mee dat jij soms een percentage van jouw winst moet afstaan al doe jij aan copy trading! Dit verschilt echter per copy trading platform. Lees je daarom altijd eerst goed in voordat je aan Copy Trading begint.

Spot Futures copy trading

Waarom Copy Traden met crypto?

De cryptomarkt is een erg volatiele en onvoorspelbare markt. Beginnende handelaren kunnen het lastig vinden om de juiste in- en uitstap momenten te bepalen. Zeker als zij proberen te daytraden. Dit kan verliezende trades toch gevolg hebben.

Copy Trading bevrijdt je van het proces van het voortdurend analyseren van prijsgrafieken en het volgen van markttrends. Bovendien hoef je niet noodzakelijk een expert te zijn in alle markttechnische aspecten en alle strategieën te leren. Copy Trading Software zorgt ervoor dat al deze onderwerpen overbodig zijn door simpelweg de trades van de ervaren handelaar die je volgt te kopiëren.

Bybit copy trading pro

Wat is het verschil tussen Copy Trading en Social Trading?

Vaak wordt Copy Trading in één adem genoemd met Social trading. Laten het duidelijk zijn dat er verschillen zitten tussen de twee. Copy trading is namelijk een onderdeel van social trading. Social trading is veel breder van aard. Het is namelijk een tradingstrategie waarbij je voornamelijk de techniek of strategie van een andere trader observeert en bestudeert. Je kunt uiteindelijk Copy Trading toepassen om de trades dan ook daadwerkelijk te kopiëren. Social Trading wordt gebruikt door handelaren met wat ervaren die hun eigens strategie toepassen maar niet altijd direct alle transacties willen kopiëren. Social Traders hebben vaak meer contact met elkaar en leren echt beter te handelen en de markt beter te begrijpen door social trading.

Copy Trading is geen beleggingsadvies. De waarde van jouw beleggingen kan stijgen of dalen. Jouw kapitaal loopt risico.

Starten met Copy Trading

Copy trading kun je doen op verschillende platformen en apps. In deze uitleg focussen wij ons op het Copy Traden van Crypto op een exchange. Start met Copy Trading in 4 stappen:

  1. Kies een betrouwbaar Copy Trading platform: Op het gebied van crypto is dit Bybit, Bitget of eToro. Later in dit artikel gaan wij dieper op deze cryptoplatforms in. Bij het kiezen van een Copy Trading Platform raden wij aan om eerst de tools, leverage ratio, recensies, educatieve inhoud, ondersteunde cryptocurrencies en kosten te controleren.
  2. Volg een ervaren crypto trader met een positief track record: Dit is in principe de belangrijkste stap. Jouw winst hangt namelijk 100% van de keuze van de ervaren trader die je volgt! Kies een trader uit die een bewezen reputatie en een bewezen strategie heeft in cryptocurrency. Als het goed is ben je namelijk niet op zoek naar snelle winsten, maar naar iemand met een lange staat van dienst op het gebied van crypto traden met winst.
  3. Zet de Copy Trading instellingen om naar jouw wensen: Omdat je niet precies hetzelfde kapitaal hebt als de doorgewinterde trader die je wilt volgen, is het goed om de Copy Trading instellingen te controleren. Alhoewel de Copy Trading software geautomatiseerd is, moet je wel eerst zelf input geven. Zo moet je onder andere een voorkeursbedrag voor investering toewijzen. Het kan hetzelfde zijn als de handelaar die je volgt of een percentage ervan.
  4. Monitor je trades: Het is verstandig om de resultaten van jouw gekopieerde transacties in de gaten te houden. Zo kun je bijvoorbeeld eerst meerdere traders volgen en uiteindelijk de ervaren trader kiezen met de handelsstrategie die het beste voor jou werkt. Bovendien geeft het dashboard van de copy trading platform je volledige controle over je activa, ook al voeren ze zichzelf uit. Dus als je het gevoel hebt dat een bepaalde trade niet goed is, kun je op elk moment toch de trade zelf stoppen.

Wat zijn de risico’s van Copy Trading?

Copy Trading is, zoals elke vorm van investeren en beleggen, nooit zonder risico’s. Besef je dat jouw investering compleet in de handen ligt van een ander persoon. Ook de meest ervaren en professionele handelaren maken weleens verliezen.

Als je een expert trader volgt, kan een bepaald verlies klein zijn voor hen, maar niet voor jou. Controleer daarom altijd of jouw instellingen bij het kopiëren van trades goed staan. Zo ga je niet all-in op een van de trades van de ervaren trader die je volgt.

Tot slot beseffen veel mensen niet dat er er extra kosten verbonden zijn aan het gebruik van een platform voor copy trading of het kopiëren van een copy trading strategie.

Welk platform is het best voor Copy Trading crypto?

Copy Trading kan niet bij elke crypto exchange. Zo kun je op Bitvavo bijvoorbeeld niet crypto copy traden. Hieronder laten wij jou 3 top platformen zien waarop jij aan crypto Copy Trading kunt doen.

1) eToro Copy Trading

etoro crypto logo
eToro copy trading
Copy Trading is geen beleggingsadvies. De waarde van jouw beleggingen kan stijgen of dalen. Jouw kapitaal loopt risico.

eToro staat bekend als het grootste sociale trading platform ter wereld. eToro focust zich namelijk erg op de sociale kant van het traden. Dit omdat het traden best een eenzame bezigheid kan zijn. Met de eToro CopyTrader kun je in realtime zien waar handelaren in investeren. Bovendien kun je mede beleggers vinden en volgen die je interessant vindt en hun trades kopiëren met slechts enkele klikken. Je kunt bij eToro wel tot 100 beleggers tegelijkertijd kopiëren. Bij eToro betaal je alleen de spreadkosten bij kopiëren van trades.

Starten met eToro Copy Trading
 1. Om te beginnen met het kopiëren van een belegger, is het minimum vereiste bedrag $200. Het maximale bedrag dat je in een handelaar kunt investeren is $2.000.000. 
 2. Kies de handelaren die je wilt kopiëren
 3. Bepaal het bedrag dat je wilt investeren
 4. Kopieer alles wat ze doen automatisch en in real-time

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van jouw beleggingen kan stijgen of dalen. Jouw kapitaal loopt risico.

Copy Traden eToro

2) Bybit Copy Trading

Bybit logo 2023

Bybit Copy Trading brengt Master Traders en volgers samen voor een transparante win-win situatie. Master Traders kunnen namelijk op Bybit miljoenen volgers krijgen. Het platform heeft namelijk al meer dan 15 miljoen traders verwelkomd. Als beginnende trader die wilt starten met Bybit Copy Trading, kun je kiezen tussen duizenden ervaren traders met enorm hoge winst percentages. Master traders pakken 10% tot 15% op de winst die je via hen verdient.

Starten met Bybit Copy Trading
 1. Na het aanmaken van een Bybit account kun je naar de Copy Trading pagina gaan (onder Tools). Hier kun je bladeren door de top handelaren op basis van hun ROI in de afgelopen zeven dagen.
 2. Nu zul je een Master Trader moeten kiezen die je wilt volgen. Klik vervolgens op de knop ‘Copy’.
 3. Voer jouw investeringsbedrag in dat je wilt gebruiken om deze Mastertrader te kopiëren. Daarna wordt de investering automatisch overgeboekt.
 4. Je kunt bij Bybit ook Copy Stop Loss (CSL) invoeren als je het risico van jouw Copy Trades wilt beperken. Zorg ervoor dat je de Bybit CopyGuard optie controleert. Dit is een nieuwe functie van Bybit die ervoor zorgt dat je een positie kopieert op het meest ideale moment, in vergelijking met wanneer de Master Trader hun positie opent.
 5. Laat de Master Trader het werk doen en monitor jouw posities!
Bybit Copy Trading
Bybit Trading interface

3) Bitget Copy Trading

bitget logo new

Tot op heden is Bitget ’s werelds grootste crypto copy trading platform met een netwerk van meer dan 80.000 (expert) handelaren en 380.000 volgers. Samen hebben ze in totaal minstens 100 miljoen transacties voltooid sinds de start van Bitget One-Click Copy Trade eind 2020. Bitget One-Click Copy Trade maakt het voor elke Bitget-gebruiker om een expert-handelaar te kiezen en te kopiëren met één klik. Lead traders pakken wel 10% van de winst die je via hen verdient.

Starten met Bitget Copy Trading
 1. Om te beginnen als volger en de orders van andere handelaren te kopiëren, ga je in het Bitget dashboard naar ‘Copy Trading’ en selecteer je vervolgens ‘Spot Copy Trading’ of ‘Futures Copy Trading’. Je kunt je expert trader kiezen uit de lijst op basis van zijn totale vermogen, transacties en aantal volgers.
 2. Klik op ‘Copy’ wanneer je je keuze hebt gemaakt.
 3. Nadat je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden, word je naar de instellingenpagina geleid voor eventueel enkele laatste aanpassingen. Hier kun je handelsparen selecteren of deselecteren en aanpassen hoe je een specifieke handelaar wilt volgen.
 4. Je kunt ervoor kiezen om een vast bedrag te investeren  wanneer de (expert) handelaar die je volgt inkoopt, of een vermenigvuldiger instellen (0,1 tot 20) om crypto te kopen in verhouding tot de orders van je handelaar. Je vindt ook Take Profit, Stop Loss en Maximale Investering instellingen onder ‘Risicobeheer’.
 5. Tik op ‘Volgen’ om te beginnen met het volgen van jouw favoriete handelaar zodra je alle instellingen hebt bevestigd. Deze instellingen kun je op een later altijd nog wijzigen!
Bitget Copy Trading

Conclusie: Wat is het beste Copy Trading platform?

In dit artikel hebben we jou uitgelegd hoe Copy Trading in de theorie precies werkt. In principe is het erg simpel; je kiest een trader, bepaalt je investeringsbedrag en vervolgens worden de transacties van jouw Mastertrader exact gekopieerd in jouw trading account. Wij zijn benieuwd naar jouw praktijk ervaring. Zelf vinden wij eToro het prettigst werken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven