Crypto Cards

Wat is een crypto card? Wat zijn de voordelen en welke is het beste?

Crypto card

De verwachting is dat het gebruik van crypto debit- en creditcards in 2024 steeds normaler gaat worden in Nederland. Er zitten namelijk voordelen aan het gebruik van een crypto card. Zo combineren cryptocards, crypto met  traditionele financiën, waardoor je je crypto-assets kunt uitgeven zonder gedoe met omzetten of wachten op bankoverschrijvingen. Daarnaast kun je beloond worden door simpelweg de crypto kaart te gebruiken.

In dit artikel lees je hoe een crypto card precies werkt en welke het beste is om te gebruiken in 2024.

Wat is een crypto card?

In eenvoudige bewoordingen is een crypto-kaart een virtuele of fysieke kaart waarmee je crypto kunt uitgeven bij alledaagse betalingen. Zoals bijvoorbeeld in de supermarkt. Een cryptocard stelt je in staat jouw cryptocurrency uit te geven, net als een traditionele debitcard. Het aanvragen van een crypto card is volledig gratis! Dit is in tegenstelling tot het aanvragen van een traditionele debit of creditcard.

Hoe werkt een crypto card?

Crypto-kaarten werken door je crypto wallet te koppelen aan een debitcard, zodat je jouw crypto kunt omzetten en gebruiken voor alledaagse transacties.

Om dit mogelijk te maken zijn bepaalde crypto-exchanges een samenwerking aangegaan met populaire betaalaanbieders zoals Visa, MasterCard of Swipe. Wanneer je iets koopt met een crypto-kaart, werkt dit eigenlijk precies hetzelfde als dat je gewend was met jouw huidige MasterCard of pinpas! Er verandert voor jou dus weinig!

Bybit crypto kaart

Wat zijn de voordelen van een crypto card?

Crypto Cards kun je gebruiken voor zowel online als offline winkelen, zelfs bij winkels die geen crypto accepteren. Sommige crypto-kaarten bieden ook voordelen, zoals beloningen in crypto bij het betalen met euro’s in winkels. Je kunt daarnaast ook euro’s pinnen met je crypto card!

crypto card voordelen

Crypto Debitcard vs. Crypto Creditcard

Sommige aanbieders van crypto kaarten bieden een crypto debitcard aan waar anderen weer een crypto creditcard aanbieden.

Om verwarring te voorkomen nemen we de verschillen met je door.

Crypto Debitcard:

 1. Werken als prepaid debitcards en vereisen een koppeling met je crypto-wallet voor betalingen en opnames.
 2. Sommige kaarten kunnen onderhoudskosten en kosten voor geldopnames bij geldautomaten met zich meebrengen, dus het is essentieel om de voorwaarden te controleren voordat je er een aanschaft.
 3. Om een crypto debetkaart te verkrijgen, moet je je aanmelden bij je gekozen betaalplatform, een know-your-customer (KYC) verificatie ondergaan en je account met crypto financieren.
 4. Uitgevers kunnen vereisen dat je de kaart koopt of investeert in hun crypto tokens voor extra voordelen (bijv. Crypto.com Visa-kaarten met CRO-tokens).
 5. Bieden hoge mate van gemak, waardoor je je crypto-wallet kunt gebruiken voor aankopen zonder om te zetten naar fiat-valuta.
 6. Besteding is beperkt tot beschikbare fondsen, vergelijkbaar met traditionele debitcards.

Crypto Creditcards:

 1. Werken als traditionele creditcards, waardoor uitgestelde betalingen mogelijk zijn en kansen worden geboden om cryptocurrency of cashback-beloningen te verdienen.
 2. Balansen moeten maandelijks worden afgelost om rente of boetes te vermijden.
 3. Brengen transactiekosten, jaarlijkse kosten en invloed op je kredietwaardigheid met zich mee, vergelijkbaar met traditionele creditcards.
 4. Voorwaarden variëren, dus het is cruciaal om de details van de gekozen kaart goed te begrijpen.

Samenvatting:

 • Crypto Debitcrads: Gekoppeld aan je crypto wallet, handig voor dagelijkse uitgaven en beperkt tot beschikbare fondsen.
 • Crypto Creditcards: Werken als traditionele creditcards, bieden uitgestelde betalingen, beloningen, maar vereisen maandelijkse aflossing om kosten te voorkomen en hebben invloed op de kredietwaardigheid.

  Als je kan kiezen, kies dan altijd voor een crypto debitcard. In dit artikel worden twee crypto debit cards onder de loep genomen.

Wat is de beste Crypto Card?

Niet alle crypto cards werken hetzelfde. Sommige geven meer voordelen dan anderen. Dit hangt af van je persoonlijke behoefte, maar ook de fees, beloningen en het bedrijf (exchange) dat achter de kaart zit. Naar aanleiding van deze punten geven we hieronder een overzicht van de populairste kaarten en hun voor- en nadelen.

1) Bybit Crypto Card

Bybit logo 2023

Na het aanmaken van een Bybit account kun je de Bybit crypto debit card aanvragen. Deze is al te gebruiken in Europa sinds maart 2023. Je kunt er in 2024 overal ter wereld mee betalen. Bybit heeft een partnership gesloten met het Nederlandse SATOS, om de bruikbaarheid van de kaart op lange termijn te garanderen.

Je krijgt de volgende voordelen bij het gebruik van de Bybit Card:

 • Cashback-beloningen: Ontvang tot 10% cashback in punten, plus geniet van extra voordelen bij abonnementen. Bovendien is er elke maand een extra cashback van 5% voor verschillende geselecteerde categorieën voor alle gebruikers.
 • Beloningenmarkt: Wissel je verdiende punten om voor leuke beloningen.
 • Auto-Sparen: Profiteer van maximaal 8% APY op inactieve activa, terwijl je ze op elk moment kunt besteden met de Auto-Sparen functie.
Bybit Card €25 Bonus
 1. Ontvang een bonus van €10 bij een succesvolle aanvraag voor een virtuele kaart.
 2. Krijg een extra bonus van €5 na je eerste succesvolle transactie met de Bybit Card.
 3. Stort voor de eerste keer minimaal €100 op het Bybit-platform en ontvang een bonus van 10 euro.

2) Crypto.com Crypto Card

crypto.com logo

Na het aanmaken van een Crypto.com account kun je de Crypto.com Visa debit card aanvragen. Deze is al sinds 2018 te gebruiken. Het verschil met de Bybit card is dat Crypto.com verschillende kaarten aanbiedt op basis van de CRO muntjes die staket. Zo krijg je na het crypto staken van €350 de Ruby Steel card die je 1% korting geeft op je aankopen. Ben je bereid om €3.500 vast te zetten op het Crypto.com platform dan krijg je 2% korting en andere voordelen. 

Een ander verschil is dat de Crypto.com card een Visa card is terwijl de Bybit card een Mastercard is. In de praktijk heeft dit verschil weinig effect. Met beide kaarten kun je overal ter wereld betalen.

Hieronder zetten we de voordelen van de crypto.com card voor jou op een rijtje:

 • Cashback-beloningen: Ontvang tot 5% cashback.
 • Beloningenmarkt: Ontvang elke maand 100% vergoeding voor geselecteerde abonnementsservices zoals Amazon Prime, Netflix en Spotify, afhankelijk van het kaartniveau dat je hebt.
 • Auto-Sparen: Profiteer van een hoge rente op CRO muntjes (verschilt per kaart en asset) op inactieve activa, 
crypto.com card voordelen
Crypto.com Card €25 Bonus
 1. Maak een crypto.com account aan en vul de referral code in met “hbxq6knbk5″
 2. Stort crypto of fiat geld op de Crypto.com app
 3. Stake minimaal €350 aan CRO tokens om de Ruby Steel card aan te vragen
 4. Krijg €25 bonus!

Vergeet de referal code niet met “hbxq6knbk5”  in te vullen(!)

Conclusie: Wat is het beste Crypto Card?

In dit artikel hebben we jou uitgelegd wat een crypto card is en hoe deze precies werkt. In principe is het erg simpel; je vraagt een crypto kaart aan en je zet er gemakkelijk fiatgeld of crypto op via de app. Vervolgens geef je jouw cryptocurrency automatisch uit bij het gebruik van de kaart tijdens het pinnen of bij online betalingen. Door dit te doen kun jij beloond worden door het crypto platform. 

De crypto.com card heeft als nadeel dat je eerst een bedrag moet vastzetten op het platform om de voordelen van de kaart te benutten. Bij de Bybit card hoeft dit niet. Vandaar dat wij een beter gevoel hebben bij de Bybit card. Daarnaast is Bybit volgens ons een betrouwbaarder platform dan Crypto.com.

Maar probeer vooral zelf beide kaarten uit en bepaal dit zelf. Het aanvragen van een crypto card is volledig gratis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven