Crypto Staking

Wat is crypto staking en waar kun je het beste staken?

Crypto staking

Hier lees je alles over staking crypto en waarom er mee zou moeten beginnen. De crypto stakingspercentages kunnen per exchange erg verschillen. Vandaar dat we van een aantal crypto exchanges een overzicht hebben gemaakt van de te staken coins, de bijbehorende percentages en de voor- en nadelen. Zo kun jij de crypto stakingsvoorwaarden van de exchanges met elkaar vergelijken en het maximale rente percentage verdienen op jouw cryptocurrency! 

Wil je direct staken bij een gebruiksvriendelijk Stakings Netwerk met hoge rentes? Ga dan direct naar Nexo, hier geven we je meer informatie en je kunt direct starten met $50 aan BTC als welkomstbonus. 

Wat is Crypto staking?

In begrijpelijke taal: Crypto Staking is het proces van het vastzetten (staken) van cryptocurrency bij een exchange om vervolgens een bepaald rente percentage over je cryptomunten te ontvangen. Je kunt het vergelijken met het zetten van geld op de bank waar je een positief rente percentage over krijgt. 

In moeilijke taal: Crypto Staking is het proces van actieve deelname aan transactievalidatie op een proof-of-stake (PoS) blockchain. Iedereen met cryptocurrency zou zijn cryptocurrency kunnen “staken” om zo beloningen te verdienen voor deelname aan het blockchain netwerk.

Waarom Cryptocurrency staken?

Crypto staken wordt beschouwd als de gemakkelijkste manier om geld te verdienen met cryptocurrency. Je krijgt immers een vast percentage over een bepaalde periode. Let wel op, als de munt die je staket in de tussentijd (staking periode) minder waard wordt dan kun je dus wel geld verliezen. Maar als deze cryptomunt in de stakingsperiode nou juist meer waard wordt dan geniet jij van een heerlijke compound interest! Je kunt naast Bitcoin ook altcoins en stable coins staken.

Het rente percentage (stakingspercentage), verschilt per cryptomunt. Dit percentage is gebaseerd op de risicofactor (volatiliteit), de complexiteit van het proces en de liquiditeit van activa tijdens de stakingsperiode. Het fijne aan cryptostaking is dat de stabiele munten met het minste risico (bijvoorbeeld USDT, USDC of de DAI) het meeste rente opleveren. Zo haal jij met minder risico meer rendement. Dat is iets wat we normaal niet gewend zijn in de financiële wereld. Als je bekend ben met het handelen in (crypto) valuta of aandelen dan ken je vast wel de regel: hoe groter risico je neemt, hoe hoger je potentiële winstmarge is. Bij cryptostaking ligt dit dus anders. 

Een voorbeeld:
De prijsverandering van USDT in het afgelopen jaar is maar 0,3% geweest. Maar het stakingspercentage van USDT ligt bij de verschillende exchanges tussen de 6 en 12%!  Terwijl de prijsverandering van Bitcoin het afgelopen jaar meer dan 400% is geweest en het stakingspercentage van de Bitcoin ligt bij de verschillende exchanges tussen de 1 en 6,5%.

Vergelijk zelf straks maar eens de volatiliteit van verschillende cryptocurrency en het stakingspercentage die je kunt verdienen.

logo celsius

Celsius Network is geen crypto exchange maar je kunt het zien als een software wallet, cryptobank en stakingsplatform in één. Je kunt hier namelijk een wallet openen, cryptocurrency erop zetten, deze staken en hier een bepaalde interest over verdienen.

De stakingspercentages zijn bij Celsius Network over het algemeen hoger dan bij de meeste crypto exchanges. Vergelijk de percentages hieronder maar met de percentages van de crypto exchange die je nu gebruikt. Wij definiëren Celsius Network als een cryptobank omdat je hier zelfs geld of cryptocurrency kunt lenen. 

Interesse in Celsius? Met onze Celsius referral code (138816fdc3) krijg je $50 aan BTC gratis nadat je een wallet opent en hier minimaal $400 op zet. Krijg hier tot 9.32% rente op stable coins als USDT en USDC! 

Onze tip is om minimaal $400 aan USDC te kopen en deze vast te houden. De USD Coin volgt de US Dollar koers en is dus niet volatiel. Geniet vervolgens van een hoog staking percentage en verdien na 30 dagen sowieso $50 aan BTC. Tel uit je winst! 

celsius network earn 2022 stable
Staking percentages Stable Coins Celsius Network (02-06-2022)
celsius network earn 2022 crypto
Indicatie Staking percentages Crypto Coins Celsius Network (02-06-2022)

Nexo

NEXO logo

NEXO kun je zien als een ‘earning platform’ oftewel een puur stakingsplatform. Het is een gereguleerde instelling waar je crypto kunt swappen en staken.

Het voordeel van Nexo is dat je er veel verschillende cryptocurrency op kunt plaatsen. Je kunt deze naar je wallet sturen, maar je kunt ook gemakkelijk crypto kopen met je creditcard. Bovendien zijn er geavanceerde handels- en OTC-mogelijkheden.

De missie van het bedrijf is om de waarde en het nut van cryptocurrency te maximaliseren. Dit heeft zich vertaald naar een ecosysteem waarin al meer dan $30+ miljard in is verwerkt door 2+ miljoen gebruikers over de hele wereld.

Nexo geeft aan dat ze beveiligd zijn op militair niveau met 256-bit encryptie en een verzekering van 375.000.000 USD hebben voor eventuele schade aan gebruikers. Activa van klanten worden opgeslagen in cold wallets zodat het beter beschermd is tegen hackers. Tot slot is NEXO een van de weinige partijen die gekwalificeerd en gecontroleerd wordt door het Goldman Sachs gesteunde BitGo.

Interesse in NEXO? Druk op de knop hieronder om direct naar NEXO te gaan. Na het storten van $100 of meer krijg je $25 als beloning via deze Nexo referral link

Nexo interest rates

De rente op stable coins (USDT/USDC) is bij Nexo tot 12%. Om dit te bereiken moet wel een platinum status verkrijgen. Dit bereik je wanneer 10% van jouw portefeuille uit NEXO tokens bestaan. Dit is de eigen token van het NEXO platform. Mocht jouw portefeuille tussen de 5 en 10% uit NEXO coins bestaan dan heb je een gold status. Tussen de 1 en 5% betekent een silver status. Heb jij geen NEXO coins in je portefeuille dan krijg je op Stable Coins 8%. Dit is alsnog een behoorlijk percentage. Een indicatie van de interest rates vind je in de screenshot hieronder.

Laatst bijgewerkt: 16 november 2022
BlockFi logo

BlockFi is net als NEXO een zogenaamd ‘earning platform’ en een uitstekende wallet om extra rente te krijgen op jouw cryptocurrency. Bekijk de calculator op de BlockFi website maar is zelf om te zien hoeveel je precies kunt verdienen als jij je crypto’s 10 jaar lang staket bij BlockFi. Hieronder kun je de BlockFi rentepercentages vinden. Voor USDT Staking krijg je bij BlockFi wel een rente percentage van tot wel 9,3%.

Interesse in BlockFi als stakingsplatform? Met onze BlockFi referral code krijg je tot $250 aan BTC gratis nadat je je wallet geopend hebt.

De indivuele interest rates van BlockFi voor verschillende cryptocurrency kunnen elk moment wijzigen. Hieronder vind je een indicatie van de staking percentages van BlockFi. Op 1 augustus 2022 zijn de percentages door BlockFi gewijzigd. De website van BlockFi is voor het laatst gecontroleerd op 26-10-2022.

Bekijk hier alle te staken crypto en de actuele BlockFi rente percentages.

Cake Defi

logo cake defi

Cake Defi lijkt op de earning platforms van hierboven, maar steekt toch iets anders in elkaar. Het Cake Defi platform is erop gericht voor het staken van DFI-munten. Dit houdt in dat je je cryptocurrency omzet in de DFI coin en hier een hoog percentage rente voor terug krijgt. Het risico is dat de DFI coin minder waard kan worden en hierdoor jouw portefeuille ook. Bovendien moet je bedenken dat jij jouw crypto’s centraal bij een partij onder brengt en zij dus volledige controle hebben over jouw activa.

Cake Defi zelf neemt 15% van de winst. De staking rewards kunnen echter voor jou wel oplopen tot 60%. Dit rente percentage verdien je alleen op de DFI coin. Bovendien is het staking van Bitcoin en Ether lucratief op Cake Defi. Hier krijg je namelijk 6% rente op.

Interesse in Cake Defi als stakingsplatform? Met de Cake Defi referral code ontvang je $30 aan DFI coins na het storten van $50 of meer op het Cake Defi platform.

Cake Defi interest rates

Cake Defi staking rewards

Crypto.com Staking

Staken op Crypto.com leverde altijd hoge staking percentages op wat betreft de exchanges. Echter zijn de staking rewards op 1 juni 2022 aangepast en flink verlaagd. Redelijke stakingspercentages kun je nu ook echter alleen vrijspelen als je ook de eigen munt van Crypto.com (CRO) staket. Crypto.com biedt een flexibele stakingsperiode, en een 1 of 3 maanden vaste stakingsperiode. Je kunt door op Crypto.com te staken ook gratis Spotify Premium en Netflix krijgen. Meer informatie vind je op de Crypto.com referral code pagina.

Crypto.com Staking percentages

Stakingspercentage bij Crypto.com

Cronos staking aug 2022
Laatste update: 16 november 2022

Binance Staking en Sparen

Binance heeft in principe twee vormen van staking. Binance staking en Binance Sparen. Binance Staking biedt een beperkt aantal cryptocurrencies die je kunt staken en percentage verandert constant. Je gaat een zogeheten smart contract aan en je kunt de actuele percentages zien via Binance Defi Staking. Vaak zijn deze contracten al snel verkocht. Makkelijker is om crypto te staken via Binance Earn. In de Nederlandse Binance app wordt dit ook wel in het hoofdmenu aangegeven door “sparen”. Hier kun je vele crypto’s staken net zoals bij crypto.com.

Locked vs. Flexibele staking (Binance)

Bij flexible staking is het rentepercentage lager, maar kun je wel op ieder moment je cryptos verkopen indien nodig
Bij Locked staking (vaste staking) is het rentepercentage hoger, en je kunt ook op elk moment je cryptocurrency verkopen als je wilt. Maar als je dit doet dan wordt de rente die je hebt opgebouwd in de stakingsperiode niet aan je uitgekeerd.

Wij raden iedereen aan om sowieso via de app flexibel sparen aan te zetten. Dit doe je door op “automatisch inleggen” te drukken. Hierdoor krijg je automatisch interest over je crypto’s en kun je ze toch op ieder moment verkopen wanneer jij dit wilt.

Je kunt (bijna) alle cryptocurrency flexibel staken. Je kunt maar een beperkt aantal cryptocurrency locked staken. 

Bekijk hier het huidige aanbod van Locked staking van Binance

Binance Staking percentages

Hieronder vind je een indicatie van de percentages van Defi-staking en van flexibel sparen via de binance app. Staking percentages kunnen exchanges elk moment aanpassen. Bekijk hier de actuele staking percentages van Binance. Binance staat erom bekend de percentages vaak te veranderen. Wij raden daarom aan om op de link hierboven de huidige status te gebruiken. De afbeelding hieronder dient ter illustratie in 2022.

Binance-defi-staking
Binance flexible staking

Bitvavo Staking

Ook bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo kun je crypto staken. Let op, de stakingspercentages van Bitvavo zijn erg volatiel, check altijd zelf de stakingspercentages voordat je een coin aanschaft. De actuele staking percentages kun je alleen vinden als je een Bitvavo account hebt aangemaakt. Hieronder hebben wij wel een screenshots van de 17 te staken cryptocurrency en de rente percentages.

Bitvavo Staking percentages

De staking percentages zijn afkomstig van de Bitvavo website en zijn het laatst gecontroleerd op 16 november 2022. Hieronder vind je de staking percentages van de 20 te staken crypto coins op Bitvavo:

 1. ARK (ARK) ~ 1.07%
 2. Bitcoin (BTC) ~ 0.77%
 3. Bitcoin Cash (BCH) ~ 1.02%
 4. Cardano (ADA) ~ 4.25%
 5. Chainlink (LINK) ~ 0.49%
 6. Cosmos (ATOM): ~ 10.0%
 7. Dai (DAI) ~ 6.1%
 8. Ethereum (ETH) ~ 1.01%
 9. Litecoin (LTC) ~ 1.04%
 10. Luna (LUNA2): ~ 6.0%
 11. ICON (ICX) ~ 7.5%
 12. NEO (NEO) ~ 0.52%
 13. Ontology (ONT) ~ 0.51%
 14. Solana (SOL): ~ 5.0%
 15. Tether (USDT) ~ 6.1%
 16. Tezos (XTZ) ~ 0.66%
 17. Tron (TRX) ~ 1.03%
 18. USD Coin (USDC) ~ 6.1%
 19. VeChain (VET) ~ 0.49%
 20. Waves (WAVES) ~ 5.5%

Bitcoinmeester Staking

Bij Bitcoinmeester kun je 16 crypto’s staken. Dit zijn andere coins dan bij Bitvavo. Zo krijg je bijvoorbeeld bij Bitcoinmeester een stakingspercentage van 10% over 1INCH. Bitvavo heeft daarentegen Icon en keert daar een percentage van 7,5% voor uit! 

Bitcoinmeester Staking percentages

Hieronder vind je de Bitcoinmeester staking percentages op 16 november 2022. Bekijk hier de actuele staking percentages van Bitcoinmeester.nl

Bitcoin meester crypto staken1
Bitcoin meester crypto staken

Coinbase Staking

Coinbase biedt ook crypto staking mogelijkheden. Wel vallen deze erg tegen ten opzichte van andere exchanges. Het aantal te staken cryptocurrency is erg laag. Wel krijg je voor Ethereum een relatief hoog rente percentage uitbetaald ten opzichte van andere platforms.

Een indicatie van de stakingspercentages vind je hieronder. 

Coinbase Staking percentages

Coinbase staking update sep 2022
Laatste update: 16-11-2022

Kraken Staking

Kraken biedt ook crypto staking mogelijkheden aan en heeft redelijk lucaratieve percentages. Voor het staken van Kusama of Kava krijg je bijvoorbeeld 18% per jaar rente. Check het zelf!

Kraken Staking percentages

Kraken staking update sep 2022
Laatste update: 16-11-2022

ByBit Staking

Bij ByBit kun je de populaire cryptocurrency flexible staken. Dit houdt in dat je op elk moment kunt stoppen met staking en je crypto kunt verkopen. Je kunt de munten BTC, ETH, BIT, USDT, USDC en nog vele andere coins staken. De opbrengst zal dagelijks automatisch worden gestort op jouw ByFi account.

Zoals je in de screenshot hieronder kunt zien, biedt Bybit erg lucratieve staking percentages in vergelijking met andere exchanges!

ByBit Staking percentages

bybit staking percentages sep 2022

OKX Staking

OKX is een platform waarop je erg veel verschillende cryptocurrency kunt staken tegen relatief hoge percentages. Deze hoge percentages gelden vaak maar voor een klein deel van jouw crypto. Er staat dan een zogeheten quota op. De quota voor de allerhoogste percentages bij OKX liggen vaak op rond de €50. Wil je meer dan dat van een bepaalde coin staken kan dat ook, maar dan wordt het rente percentage kleiner.

Laten we zeggen dat je voor €50 aan een bepaalde coin deze 90 dagen kan vastzetten tegen een percentage van 25%. Heb jij die crypto munt toevallig voor €500 dan kun je de overige €450 staken tegen een rente percentage van 10%. 

Het wordt je vanzelf vast wel duidelijk als je OKX Earn gaat ontdekken en de OKX savings en OKX staking tabjes opent!

OKX Staking percentages

OKX staking

KuCoin Staking

Staking wordt bij KuCoin Earn genoemd. Om eerlijk te zijn vinden wij KuCoin Earn en de bijbehorende staking percentages een beetje tegenvallen. Je komt er niet echt uitzonderlijke rente percentages tegen.

Daarnaast kan KuCoin Earn een beetje verwarrend overkomen omdat het verschillende type stakingsmethoden aanbiedt. Zo bestaat Earn uit promotions, staking, savings en ETH2.0. Maar net als bij OKX Earn kom je er wel uit wanneer je de voorwaarde per Earn type leest. Uiteindelijk komt het allemaal redelijk op hetzelfde neer.

KuCoin Staking percentages

Kucoin staking

eToro Staking

Momenteel kun je op eToro alleen nog maar staken met Cardano (ADA), Tron (TRX) en Ethereum (ETH), maar werkt aan plannen om in de toekomst meer cryptoassets te ondersteunen. De rewards van het staken van crypto op eToro worden berekend via lastige formules. De staking percentages van Ethereum liggen bijvoorbeeld tussen de 5% en 6,25%. Er geldt bij eToro, hoe meer je handelt en staket op eToro, hoe hogere stakingspercentages je kunt verwachten. Je wordt bij eToro namelijk ingedeeld in een Broze, Silver, Gold, Diamond of Club membership.

De staking percentages verschillen daarom van tijd tot tijd. Klik op de button hieronder voor meer informatie over de actuele staking percentages van eToro.

Cryptoassets zijn in sommige EU-landen en het VK niet gereguleerd. Hierdoor is er  geen consumentenbescherming en loopt jouw kapitaal gevaar.

Conclusie

Crypto Staking raden wij iedereen aan omdat je een extra vast rendement op je cryptocurrency verdient terwijl je er vrijwel niets voor hoeft te doen. Je kunt je crypto’s onder brengen bij earning platforms als NEXO. Dit zijn platformen waarbij je een hoog rentepercentage krijgt op je cryptocurrency. Je kunt hier zelfs geld of cryptomunten lenen. Let erop dat er altijd risico’s schuil gaan bij het staken van crypto!

NEXO is volgens ons het beste stakingsplatform om je crypto op te staken anno 2023.

Binance en Bybit bieden erg aantrekkelijk stakingsvoorwaarde op het gebied van flexibel staken. Wil je altijd volledige controle houden over je crypto’s en handelen wanneer je wilt dan is flexibel staken op Bybit en Binance een erg goede keus. Gelukkig kun je nu op bijna iedere crypto exchange staken waardoor je de voorwaarden en rente percentages met elkaar kunt vergelijken. Zo biedt ook Bitvavo aantrekkelijke stakingstarieven. De stakingspercentages verschillen namelijk nog weleens per exchange zoals je hebt kunnen lezen. Wij staken voornamelijk op Bybit, Nexo, Crypto.com en Binance.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven