Crypto Staking

Wat is crypto staking en waar kun je het beste staken?

Crypto staking

Hier lees je alles over staking crypto en waarom er mee zou moeten beginnen. De crypto stakingspercentages kunnen per exchange erg verschillen. Vandaar dat we van een aantal crypto exchanges een overzicht hebben gemaakt van de te staken coins, de bijbehorende percentages en de voor- en nadelen. Zo kun jij de crypto stakingsvoorwaarden van de exchanges met elkaar vergelijken en het maximale rente percentage verdienen op jouw cryptocurrency! 

Wil je direct staken bij het beste Stakings Netwerk met de hoogste interest rates? Bekijk dan onze Celsius Network pagina, hier geven we je meer informatie over het beste stakingsplatform en start je direct met $50 aan BTC. 

Wat is Crypto staking?

In begrijpelijke taal: Crypto Staking is het proces van het vastzetten (staken) van cryptocurrency bij een exchange om vervolgens een bepaald rente percentage over je cryptomunten te ontvangen. Je kunt het vergelijken met het zetten van geld op de bank waar je dan (vroeger) een positief rente percentage over kreeg.

In moeilijke taal: Crypto Staking is het proces van actieve deelname aan transactievalidatie op een proof-of-stake (PoS) blockchain. Iedereen met cryptocurrency zou zijn cryptocurrency kunnen “staken” om zo beloningen te verdienen voor deelname aan het blockchain netwerk.

Waarom Cryptocurrency staken?

Crypto staken wordt beschouwd als de gemakkelijkste manier om geld te verdienen met cryptocurrency. Je krijgt immers een vast percentage over een bepaalde periode. Let wel op, als de munt die je staked in de tussentijd (staking periode) minder waard wordt dan kun je dus wel geld verliezen. Maar als deze cryptomunt in de stakingsperiode nou juist meer waard wordt dan geniet jij van een heerlijke compound interest!

Het rente percentage (stakingspercentage), verschilt per cryptomunt. Dit percentage is gebaseerd op de risicofactor (volatiliteit), de complexiteit van het proces en de liquiditeit van activa tijdens de stakingsperiode. Het fijne aan cryptostaking is dat de stabiele munten met het minste risico (bijvoorbeeld USDT, USDC of de DAI) het meeste rente opleveren. Zo haal jij met minder risico meer rendement. Dat is iets wat we normaal niet gewend zijn in de financiële wereld. Als je bekend ben met het handelen in (crypto) valuta of aandelen dan ken je vast wel de regel: hoe groter risico je neemt, hoe hoger je potentiële winstmarge is. Bij cryptostaking ligt dit dus anders. 

Een voorbeeld:
De prijsverandering van USDT in het afgelopen jaar is maar 0,3% geweest. Maar het stakingspercentage van USDT ligt bij de verschillende exchanges tussen de 6 en 12%!  Terwijl de prijsverandering van Bitcoin het afgelopen jaar meer dan 400% is geweest en het stakingspercentage van de Bitcoin ligt bij de verschillende exchanges tussen de 1 en 6,5%.

Vergelijk zelf straks maar eens de volatiliteit van verschillende cryptocurrency en het stakingspercentage die je kunt verdienen.

Celsius Network

Celsius Network is geen crypto exchange maar je kunt het zien als een software wallet, cryptobank en stakingsplatform in één. Je kunt hier namelijk een wallet openen, cryptocurrency erop zetten, deze staken en hier een bepaalde interest over verdienen.

De stakingspercentages zijn bij Celsius Network over het algemeen hoger dan bij de meeste crypto exchanges. Vergelijk de percentages hieronder maar met de percentages van de crypto exchange die je nu gebruikt. Wij definiëren Celsius Network als een cryptobank omdat je hier zelfs geld of cryptocurrency kunt lenen. 

Interesse in Celsius? Met onze Celsius referral code (138816fdc3) krijg je $50 aan BTC gratis nadat je een wallet opent en hier $400 op zet. Krijg hier tot 11.21% rente op stable coin USDC! 

Onze tip is om minimaal $400 aan USDC te kopen en deze vast te houden. De USD Coin volgt de US Dollar koers en is dus niet volatiel. Geniet vervolgens van een hoog staking percentage en verdien na 30 dagen sowieso $50 aan BTC. Tel uit je winst! 

Celsius Network interest rates

Celsius Network staking

BlockFi

BlockFi is vergelijkbaar met Celsius Network. Ook BlockFi kun je zien als een cryptocurrency bank of een puur stakingsplatform. De rente percentages zijn bij BlockFi over het algemeen iets lager dan bij Celsius Network, maar bekijk de calculator op de BlockFi website maar is zelf om te zien hoeveel je precies kunt verdienen als jij je crypto’s 10 jaar lang staked bij BlockFi. Hieronder kun je de BlockFi rentepercentages vinden.

Interesse in BlockFi als stakingsplatform? Met onze BlockFi referral code krijg je tot $250 aan BTC gratis nadat je je wallet geopend hebt.

BlockFi interest rates

De indivuele interest rates van BlockFi voor verschillende cryptocurrency kunnen elk moment wijzigen.

Bekijk hier de actuele BlockFi rente percentages.

BlockFi staking rates

Crypto.com Staking

Staken op Crypto.com levert over het algemeen het meeste op wat betreft de exchanges. De cryptostakings percentages zijn hier het hoogst. Deze percentages kun je echter alleen vrijspelen als je ook de eigen munt van Crypto.com (CRO) staked. Crypto.com biedt een flexibele stakingsperiode, en een 1 of 3 maanden vaste stakingsperiode. Mocht jij geen daytrader zijn dan raden wij aan om je cryptocurrency na aankoop voor 3 maanden vast te zetten. Je kunt door op Crypto.com te staken ook gratis Spotify Premium en Netflix krijgen. Meer informatie vind je op de Crypto.com referral code pagina.

Ten eerste zorgt staken op Crypto.com voor een vast rente percentage op je cryptocurrency en ten tweede leidt dit tot minder stress en minder handelstransacties op basis van emoties. Je kunt de crypto currency bij Crypto.com na staken namelijk voor 3 maanden niet verkopen en dit geeft (ons) vooral erg veel rust.

Crypto.com Staking percentages

Stakingspercentage bij het staken van 5.000 CRO of minder

CRO-staking-rewards

Stakingspercentage bij het staken van 50.000 CRO

Crypto.com staking percentages

Binance Staking en Sparen

Binance heeft in principe twee vormen van staking. Binance staking en Binance Sparen. Binance Staking biedt een beperkt aantal cryptocurrencies die je kunt staken en percentage verandert constant. Je gaat een zogeheten smart contract aan en je kunt de actuele percentages zien via Binance Defi Staking. Vaak zijn deze contracten al snel verkocht. Makkelijker is om crypto te staken via Binance Earn. In de Nederlandse Binance app wordt dit ook wel in het hoofdmenu aangegeven door “sparen”. Hier kun je vele crypto’s staken net zoals bij crypto.com.

Locked vs. Flexibele staking (Binance)

Bij flexible staking is het rentepercentage lager, maar kun je wel op ieder moment je cryptos verkopen indien nodig
Bij Locked staking (vaste staking) is het rentepercentage hoger, en je kunt ook op elk moment je cryptocurrency verkopen als je wilt. Maar als je dit doet dan wordt de rente die je hebt opgebouwd in de stakingsperiode niet aan je uitgekeerd.

Wij raden iedereen aan om sowieso via de app flexibel sparen aan te zetten. Dit doe je door op “automatisch inleggen” te drukken. Hierdoor krijg je automatisch interest over je crypto’s en kun je ze toch op ieder moment verkopen wanneer jij dit wilt.

Je kunt (bijna) alle cryptocurrency flexibel staken. Je kunt maar een beperkt aantal cryptocurrency locked staken. 

Bekijk hier het huidige aanbod van Locked staking van Binance

Binance Staking percentages

Hieronder vind je een indicatie van de percentages van Defi-staking en van flexibel sparen via de binance app. Staking percentages kunnen exchanges elk moment aanpassen. Bekijk hier de actuele staking percentages van Binance.

Binance-defi-staking
Binance flexible staking

Bitvavo Staking

Ook bij de Nederlandse crypto exchange bitvavo kun je crypto staken. De actuele staking percentages kun je alleen vinden als je een Bitvavo account hebt aangemaakt. Hieronder hebben wij wel screenshots van de 16 te staken crypto currencies en de rente percentages.

Update September 2021: Momenteel is Chainlink ook te staken op Bitvavo

Bitvavo Staking percentages

Bitvavo crypto staking1
Bitvavo crypto staking2

Bitcoinmeester Staking

Bij Bitcoinmeester kun je 16 crypto’s staken. Dit zijn niet dezelfde 16 crypto coins. Zo krijg je bijvoorbeeld bij Bitcoinmeester een stakingspercentage van 10% over 1INCH. Bitvavo heeft daarentegen Ontology en keert daar een percentage van meer dan 12% voor uit! 

Update september 2021: De stakingspercentages van Bitvavo en Bitcoinmeester zijn erg volatiel, check altijd zelf de stakingspercentages voordat je een coin aanschaft.

Bitcoinmeester Staking percentages

Bitcoin meester crypto staken1
Bitcoin meester crypto staken

Coinbase Staking

Coinbase biedt ook crypto staking mogelijkheden en voegen hier constant munten aan toe. Een indicatie van de stakingspercentages vind je hieronder. Opvallend is het hoge stakingspercentage op het Ethereum network.

Coinbase Staking percentages

Coinbase-crypto-staking

Kraken Staking

Tot slot biedt Kraken ook crypto staking mogelijkheden aan en heeft beest leuke percentages. Voor het staken van de Polkadot coin of Kusama krijg je bijvoorbeeld 12% per jaar. Heb jij de munt Kava in je bezit? Hier krijg je op Kraken zelfs 20% per jaar voor.

Bekijk hier de actuele staking percentages van Kraken. 

Kraken Staking percentages

Kraken staking percentages

ByBit Staking

We krijgen vaak vragen wat de staking percentages zijn van ByBit. Helaas is het in nu (september 2021) nog niet mogelijk om op ByBit crypto te staken.  Als dit in de toekomst veranderd dan passen wij dit direct aan in dit artikel.

eToro Staking

Sinds 12 juli 2021 kun je ook op eToro cryptocurrency verhandelen en crypto staken. Momenteel kun je op eToro alleen nog maar staken met Cardano (ADA), Tron (TRX) en Ethereum (ETH), maar werkt aan plannen om in de toekomst meer cryptoassets te ondersteunen. De rewards van het staken van crypto op eToro worden berekend via lastige formules. De staking percentages van Ethereum liggen bijvoorbeeld tussen de 5% en 6,25%. Er geldt bij eToro, hoe meer je handelt en staked op eToro, hoe hogere stakingspercentages je kunt verwachten. Je wordt bij eToro namelijk ingedeeld in een Broze, Silver, Gold, Diamond of Club membership.

De staking percentages verschillen daarom van tijd tot tijd. Vind hier meer informatie over de actuele staking percentages van eToro.

Conclusie

Crypto Staking raden wij iedereen aan omdat je een extra vast rendement op je cryptocurrency verdient terwijl je er vrijwel niets voor hoeft te doen. Je kunt je crypto’s onder brengen bij staking platforms als Celsius Network of BlockFi. Dit zijn cryptobanken waarbij je een hoog rentepercentage krijgt op je cryptocurrency. Je kunt hier zelfs geld of cryptomunten lenen.

Waar Celsius Network het beste stakingsplatform is, biedt Crypto.com over het algemeen de beste staking interest rates wat betreft exchanges. Voor bijvoorbeeld USDT, een vrijwel stabiele coin, krijg je een vast rentepercentage van minimaal 10% p.j. Hiervoor moet je wel eerst de crypto.com munt (CRO) staken voordat je dit percentage kunt behalen. Ook moet je je crypto’s dan voor een bepaalde tijd vastleggen. Dit hoeft bij Celsius Network en BlockFi niet. Dit maakt deze stakingsplatformen voor de meeste mensen een betere keuze.

Binance biedt erg aantrekkelijk stakingsvoorwaarde op het gebied van flexibel staken. Wil je altijd volledige controle houden over je crypto’s en handelen wanneer je wilt dan is flexibel staken van Binance een erg goede keus. Gelukkig kun je nu op bijna iedere crypto exchange staken waardoor je de voorwaarden en rente percentages met elkaar kunt vergelijken. Zo bieden ook Bitvavo en BitcoinMeester aantrekkelijke stakingstarieven. De stakingspercentages verschillen namelijk nog weleens per exchange zoals je hebt kunnen lezen. Wij staken voornamelijk op Celsius Network, Crypto.com en Binance.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top