Crypto Trading Bots

Hoe werkt een crypto trading bot? En welke is de beste?

Crypto trading bots

Hier lees je alles over crypto trading bots. Wat zijn het en wanneer is het verstandig om eraan te beginnen? Maak je hiermee alleen maar winst en wat is de beste crypto trading bot van 2024? Al deze vragen worden beantwoord en we nemen de 6 beste crypto trading bots met je door.

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is een app of softwareprogramma dat geautomatiseerd cryptocurrency koopt en verkoopt. Crypto trading bots zijn ontworpen om emotieloos te handelen. Daarom zijn deze bots ideaal voor mensen die zich snel laten leiden door emotie en hierdoor verkeerde handelsbeslissingen nemen. In de volksmond worden deze trading bots ook nog wel eens bitcoin bots genoemd. Crypto trading bots worden vaak ingezet bij het daytraden met crypto.

Trading bot

Download nu de Bots.io app en start automatisch met crypto beleggen bij BOTS met een welkomstbonus van €10!

Waarom een crypto trading bot gebruiken?

De cryptohandel draait 24 uur per dag en 7 dagen per week door, dus voor personen kan het lastig om snel te anticiperen op koersschommelingen. Een trading bot helpt hierbij en kan 24/7 lang voor jou de markt in de gaten houden. Een crypto trading bot is ook zeer geschikt voor mensen die de tijd of het verstand niet hebben om zelf koop en verkoop momenten te bepalen. Door de grote volatiliteit op de cryptomarkt en de emoties van paniek en hebzucht die hierbij komen kijken, is een crypto trading bot bovendien een verstandige keuze om je eigen stress niveau te verminderen.

Hoe werkt een crypto trading bot?

Afhankelijk van de crypto trading bot tools en strategie die je hebt ingesteld kun je geld verdienen als de koers van crypto omhoog, maar ook als de koers omlaag gaat. Een trading bot bestaat vaak uit 3 delen: een generator, een risico analyse en een uitvoerende handeling.

 1. De generator: maakt koersvoorspellingen en bedenkt of het verstandig is om crypto te kopen of juist te verkopen.
 2. In de risico analyse wordt bepaald hoe risicovol de koersvoorspellingen van de generator zijn. In dit gedeelte wordt ook bepaald hoeveel cryptomunten er van iets wordt gekocht of verkocht
 3. In het uitvoerende gedeelte wordt bepaald wanneer de cryptocurrency wordt gekocht of verkocht en vervolgens voert de bot deze handeling uit.

Crypto trading bots kunnen verbinding maken met jouw favoriete crypto exchange zoals Bybit of Bitvavo via API. Je kunt het dus onderdeel maken van je huidige crypto investeringsstrategie.

Zijn crypto trading bots altijd winstgevend?

Dat is de hamvraag die de meeste handelaren stellen. Is een crypto bot altijd beter dan menselijk handelen of kun je een crypto bot verslaan? We kunnen al gelijk stellen dat je met een trading bot niet gemakkelijk een passief inkomen verdient. Als je ongeduldig bent en snel geld wilt maken, dan is een trading bot niet voor jou geschikt.

Crypto trading bots helpen bij het automatiseren van jouw denkwerk, ze voeren consistent jouw handelingsstrategie door maar kunnen tegelijkertijd ook bepaalde patronen verkeerd inschatten. Met een cryptobot kun je ook gewoon geld verliezen, er blijft een risico aan verbonden. De sleutel tot het maken van winstgevende crypto bots hangt af van je aanpak en of je de tijd neemt om de software te begrijpen. Investeer alleen met geld dat je kunt missen en gebruik stop loss om je risico te minimaliseren

Met de meeste crypto trading bots kun je ook aan paper trading doen. Dit betekent dat je met virtuele cryptomunten je strategie kunt uittesten. Je wint of verliest hierbij nog geen geld. Wij raden aan om gebruik te maken van paper trading voordat je live gaat.

Welke crypto trading bot moet ik kiezen?

Er zijn verschillende crypto trading bots op de markt. Daarom hebben wij de 6 beste crypto trading bots voor je op een rijtje gezet. Al de trading bots die we hieronder behandelen bieden gratis training modules aan. Het is verstandig hier gebruik van te maken om alle functies te leren kennen en ze op de juiste manier te gebruiken. Het fijne is dat je bij de meeste trading bot platforms ook lid kunt worden van hun trading bot community op Telegram of Discord. Zo kun je vragen stellen en tips krijgen over het gebruik van een bepaalde bitcoin- of cryptobot.

1) Diamond Pigs

#Beste Crypto Bot voor Bitvavo

Diamond Pigs is een AI gedreven crypto handelsplatform dat samen werkt met crypto exchanges met als doel om beleggers zowel te ontzorgen als meer rendement te laten behalen. Diamond Pigs heeft een eigen crypto trading bot ontwikkeld die in staat is om voor wel 100+ cryptomunten tegelijk de beste in- en uitstapmomenten te bepalen. De trading bots van Diamond Pigs presteren gemiddeld beter dan “niets doen” (HODL) of actief zelf te handelen. Door grondige fundamentele analyses kiezen de crypto-experts van Diamond Pigs de juiste munten. Vervolgens voeren de handelsbots succesvolle transacties uit. Met op maat gemaakte strategieën, afgestemd op de risicoprofielen van gebruikers, biedt Diamond Pigs een moeiteloze navigatie door de volatiele cryptomarkt via een gebruiksvriendelijke interface.

Hoe werkt Diamond Pigs?

Waar je gewend bent om zelf research te doen naar cryptomunten, hoef je nu alleen maar te kiezen uit 1 van de 5 strategieën van Diamond Pigs.

Elke strategie is opgebouwd met een algoritme die voor elke cryptomunt steeds het optimale koop- of verkoopmoment bepaalt. De bot stapt automatisch uit als de trend voor die cryptomunt negatief wordt en stapt weer in als er een opwaartse beweging wordt verwacht.

Jij kunt met jouw Bitvavo account kiezen uit de volgende 5 handelsstrategieën:

 1. Berkshire: De top 10 grootste crypto munten
 2. Duroc: Brede selectie uit het aanbod van alle cryptomunten beschikbaar op de Bitvavo exchange
 3. Pennywell: Coins die voldoen aan de ESG criteria voor milieu, sociaal en bestuur
 4. Hereford: Alleen Bitcoin (BTC)
 5. Gascon: Bitcoin (BTC) + Ethereum (ETH)

  Je kunt de historische resultaten van alle strategieën inzien in de play mode nadat je je aan hebt gemeld bij Diamond Pigs.

 6. Bisaro: Puur gericht op meme-coins

Speciale aanbieding: Vul ‘cryptoplatform1free‘ bij de voucher code om 1 maand gratis uit te proberen!

Tip: Maak een Bitvavo account aan via ons en verhandel €10.000 gratis + een €10 welkomstbonus bij Bitvavo!

 

Belangrijk om te weten (!)

De strategieën bij Diamond Pigs zijn te onderscheiden van regelgebaseerde bots die worden aangeboden door CryptoHopper of 3Commas. Het is belangrijk om te weten dat je de flexibiliteit hebt om ofwel een deel of je gehele wallet aan deze strategieën toe te wijzen, met de optie om de het andere deel  te ‘hodl’en’ (niks mee te doen) of zelf te verhandelen. Zo blijf je grip houden op je portfolio en kun je ook stoppen met bepaalde strategieën als je dat wilt.

De historische resultaten

Hieronder zie je hoe de Diamond Pigs bots presteren in vergelijking met de Nasdaq. De resultaten worden in real-time weergeven. Zoals je kunt zien presteren de crypto trading bots een stuk beter dan de Nasdaq 100!

Iframe in here
Bitvavo Bot

Na het aanmaken van een Bitvavo account koppel je deze gemakkelijk met Diamond Pigs. Zo hoef jij zelf niet meer te handelen, maar doet de bot dit volledig voor jou. Zo zet je eenvoudig de signalen van de bot om in koop en verkoop transacties. Zo kun jij optimaal profiteren van koersstijgingen en biedt het algoritme ook bescherming bij plotselinge dalingen. Het koppelen met Bitvavo was door ons binnen enkele minuten geregeld!

De Diamond pigs bot maakt gebruik van limietorders in plaats van marktorders bij het uitvoeren van transacties. Hierdoor kunnen de transactiekosten lager uitvallen dan je gewend bent! Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Daarnaast verdient Diamond Pigs zelf alleen als jij winstgevend bent. De bot streeft daarom naar de hoogst mogelijke winst voor jou.

2) DCA Bot

#Periodiek inkopen zonder zorgen

crypto bot aanmaken

DCA bots zijn gratis te gebruiken wanneer je een Bybit of Bitvavo account hebt. Mocht jij nog geen Bybit account hebben dan kun je deze aanmaken via de speciale Bybit promo link waarbij bonussen oplopen tot $30K!

DCA Bot

DCA staat voor ‘dollar cost averaging’ en dit is een beleggingsstrategie die ervoor zorgt dat je op vaste tijdstippen consequent crypto koopt ongeacht het marktsentiment. DCA zorgt ervoor dat je het risico van het timen van de markt beperkt en je op lange termijn een positie blijft opbouwen ongeacht of de koers stijgt of daalt.

Omdat het principe van DCA voor sommigen nog lastig te handhaven is, heeft Bybit een DCA bot ontwikkeld. Deze is gratis te gebruiken en gemakkelijk in te stellen. Na het invullen van een aantal parameters koop jij op vaste tijdstippen bitcoin of altcoins bij. Ideaal voor de lange termijn belegger die zijn risico van een verkeerde timing wil verlagen.

Wij gebruiken de Bybit DCA Bot. Deze koopt automatisch elke maandag $100 aan BTC in.

Bybit dca bot mei 2023
Resultaat DCA Bybit Bot

 

Hoe stel je de DCA Bot in?
 1. Kies de valuta waarmee je jouw cryptocurrency wilt aanschaffen

Je zult eerst USDT of USDC op je account moeten hebben om de bot te laten werken. Dit is een stable coin waarmee je bitcoin of andere cryptocurrency mee kunt kopen. Via Bybit koop je gemakkelijk met iDeal of met je creditcard USDT als je dit nog niet hebt.

 1. Kies jouw favoriete cryptocurrencies die je wilt aanschaffen via het DCA principe

Je kunt maximaal vijf verschillende cryptocurrencies selecteren om in te DCA-en. Eenmaal geselecteerd, voer je het precieze DCA kooporder bedrag in USDT of USDC in.

 1. Bepaal de beleggingsfrequentie

Zodra dat geregeld is, moet je bepalen hoe vaak jouw DCA trading bot een kooporder plaatst. Je kunt hier kiezen tussen een interval van elke tien minuten tot eens in de vier weken.

 1. Bepaal het maximale investeringsbedrag voor DCA Bot

Dit is een optioneel veld waarin je een maximaal investeringsbedrag kunt invullen. Dit doe je als je niet meer dan een bepaald totaalbedrag wilt investeren. Dit veld kun je in principe gewoon leeg laten.

Bij Bitvavo kun je nu ook DCA aankopen instellen! 

3) 3Commas

#Meest gebruikte Trading Bot te koppelen met alle exchanges

3Commas is te implementeren met de meeste grote crypto exchanges en je kunt handelen in vele crypto paren zoals bijvoorbeeld BTC/USDT en XRP/USDT. Mocht je 3Commas direct willen aanschaffen? Doe dit dan met onze 3Commas promo code met 15% korting!

Hoe 3Commas werkt

Direct na het aanmaken van een 3Commas account koppel je één of meerdere exchange accounts (bijvoorbeeld Bybit). Niet alle exchanges kun je koppelen met 3Commas. Bitvavo of Finst kun je op dit moment nog niet integreren met de 3Commas bot. De bots van Cryptohopper en Diamond Pigs zijn wel geschikt voor Bitvavo gebruikers. 

Nadat je je exchange account hebt gekoppeld aan 3commas kun je geautomatiseerde handelingsacties toepassen. Zo hoef je niet meer apart op elke exchange in te loggen om te traden. Dit wordt ook wel SmartTrade genoemd op de app.

3Commas functies

Een handige functie van 3Commas is Trailing Order. Trailing Order maakt het mogelijk om je Stop loss limieten aan te passen mocht je dit nodig vinden. Wat je in de praktijk namelijk vaak meemaakt is dat een cryptokoers met een rap tempo omhoog of omlaag schiet (sprint). Mocht de cryptokoers omhoog schieten, en je limieten met een snelle vaart gaan bereiken, dan kan Trailing Order ervoor zorgen dat je koop/verkoop limieten automatisch naar boven worden aangepast. Dit zorgt er in de praktijk vaak voor dat je limiet wel wordt aangetikt en je dus wel je crypto koopt of verkoopt, maar dat je hier nog extra winst op pakt!

3Commas maakt het ook mogelijk om fictief te handelen en je strategie uit te testen via paper trading. Bovendien is 3Commas makkelijk te integreren met TradingView. Tot slot heeft de bot nog veel meer functies die je zelf mag ontdekken. Zo maakt deze crypto trading app ook gebruik van Artifical Intellegence (AI).

Met welke exchanges kun je 3Commas koppelen?

De 3Commas ai trading bot kun je koppelen met bijna alle populaire exchanges. Zo kun je 3Commas onder andere koppelen met KuCoin, ByBit, en MEXC

Beste crypto trading bot voor meeste exchanges

Met een app en een gebruiksvriendelijke interface is 3Commas volgens ons de beste keuze voor als je jouw huidige exchange account wilt koppelen. Je kunt 3Commas tot een zekere hoogte gratis gebruiken. Om meer functies vrij te spelen betaal je $22 per maand voor het starter pakket, wat vaak genoeg is voor een particuliere belegger. Je hebt wel de mogelijkheid om alle functies van de Pro versie 3 dagen gratis uit te proberen.

Door je aan te melden via de affiliate link hierboven krijg je 15% korting op je eerste maand bij een abonnement op 3Commas!

Meer info over de 3Commas coupon

4) Cryptohopper

#Beste Trading Bot voor Ervaren Bitvavo traders

Cryptohopper

Cryptohopper is opgericht in onze hoofdstad: Amsterdam! Al handel jij graag met de Bitvavo exchange dan is dit dé crypto trading bot voor jou. Cryptohopper heeft namelijk wel een integratie met Bitvavo. Daarom is dit dé Bitvavo Bot die je kunt gebruiken om geautomatiseerd crypto te traden via Bitvavo. Naast Bitvavo heeft het natuurlijk ook de koppeling met andere populaire exchanges zoals Bybit, Bitget en meer.

Alternatieven voor Cryptohopper

Wij vonden naast Cryptohopper twee andere kwalitatieve trading bots die te koppelen zijn met Bitvavo genaamd Crypto-bot.eu en Diamond Pigs. Diamond Pigs heeft hier onze voorkeur en deze bot is te koppelen met Bitvavo. Met onze Diamond Pigs voucher code kun je deze trading bot nu 1 maand gratis gebruiken! De Diamond Pigs bot is Nederlandstalig en gebruiksvriendelijker dan Cryptohopper.

Daarnaast is er nog Bitbroker Trade, maar deze raden wij af. Tot slot willen we melden dat de Satoshi Trading Bot geen officiële partner is van Bitvavo en daarom raden wij ook deze af. 

Cryptohopper vs. 3Commas

Cryptohopper heeft veel overlap met 3Commas, zoals bijvoorbeeld de integratie met TradingView. Toch vinden wij de gratis versie van 3Commas wel wat uitgebreider dan die van Cryptohopper.

Cryptohopper kosten

In de gratis versie laat Cryptohopper je max. 20 posities innemen en kun je alleen nog handmatig traden. Het gebruik van een gesimuleerde crypto tradebot kan echt pas vanaf $16,58 per maand. Vanaf dan kun je automatisch kopen en verkopen bij Bitvavo. De ai trading bot is pas beschikbaar bij de Cryptohopper Hero subscription welke $83,25 per maand kost.

Cryptohopper Marketplace

Het leuke van Cryptohopper is dat ze een marketplace hebben. Hier kun je andere bots gratis of tegen betaling gebruiken die andere ervaren cryptobot handelaren hebben ontwikkeld. Zo hoef je niet zelf je strategie tot in de puntjes uit te stippelen!

Meer info

Wij hebben de Cryptohopper uitgeprobeerd en gebruiken de crypto trading app nog steeds. Vind onze ervaringen en de volledige Cryptohopper Review hier. En vind hier meer info over de Cryptohopper referral code.

5) CryptoSea

Crypto Sea is een geautomatiseerde trading bot voor atechnische crypto beleggers. Het enige wat je hoeft te doen is slechts jouw crypto exchange account met de Crypto Sea software connecten. Vervolgens gaat de bot voor jou aan het werk. Hoe dat precies werkt vind je hier in onze volledige CryptoSea Review.

Toch kun je CryptoSea ook goed gebruiken als ervaren trader want het biedt ook een premium trading indicator aan die je los kunt kopen en zelf kunt gebruiken. CryptoSea 2.0 is te koppelen aan 6 exchanges namelijk Binance, Bybit, Kraken, KuCoin, OKX en Bitget. 

Er is helaas gratis versie beschikbaar, maar er is wel geld terug garantie. De bot vereist een eenmalige betaling van $499 voor levenslange toegang. De premium indicator van $29 p/m is maandelijks opzegbaar.

6) TafaBot

#Beste Ai Trading Bot

Tafabot is een krachtig platform dat Artificial intelligence en machine learning inzet om bots voor jou te laten handelen. Met een breed scala aan trading bots, waaronder Martingale, Arbitrage, Grid, DCA, Smart Invest, Custom en NeuralNet bots, biedt Tafabot iets voor handelaren van alle niveaus. De NeuralNet bot is de onderscheidende factor van Tafabot, deze gebruikt deep learning technologie om markttrends te analyseren en winstgevende trades uit te voeren zonder dat je iets hoeft te doen.

Hoe Tafabot werkt

Tafabot trading bots zijn volledig geautomatiseerde en vereist geen technische kennis. De bots kunnen zowel short als long gaan zodat je ook in een dalende markt winst kan maken. Je hoeft bij Tafabot alleen aan te geven hoeveel je wilt investeren en voor hoe lang.

Tafabot functies

Tafabot was het eerste platform dat de Smart Invest Bot (SIB) introduceerde. Dit algoritme maakt gebruik van een geavanceerde DCA-strategie om je te helpen gespreid crypto te accumuleren.

De Martingale bot is een van de meest winstgevende bots beschikbaar op het platform. Hierbij deelt de CTO van Tafabot zijn live trading setup en prijsanalyse met de gebruikers van Tafabot.

Daarnaast heeft Tafabot onlangs een Auto deleveraging functie en een Martingale calculator geïntroduceerd om u te helpen meer geïnformeerde en winstgevende trades te maken.

Tot slot is de community van Tafabot erg actief. Leden kunnen onder andere live sessies & evenementen bijwonen.

Tafabot kosten

Tafabot biedt drie prijsplannen: Starter, Advanced en Pro. Het Starter plan kost $100 per jaar. Met dit abonnement kun je maximaal met $3000 handelen en 3 exchange API-verbindingen maken. Wel kun je alle templated bots gebruiken en bots van andere gebruikers kopiëren. Het Advanced plan, geprijsd voor $500 per jaar, biedt een maximum handelskapitaal van $25.000 en 5 exchange API-verbindingen per keer. Met dit plan kun je ook je eigen bot creëren. Tot slot kun je met het Pro-plan  voor $1000 per jaar tot $ 100.000 aan kapitaal verhandelen en onbeperkt exchange API-verbindingen maken.

Met welke exchanges kun je Tafabot koppelen?

Tafabot kun je koppelen met vele internationale exchanges. Waaronder Kucoin, Bybit en MEXC. Je kunt Tafabot echter niet koppelen met Bitget of Bitvavo.

Meer crypto trading bots

2 gedachten over “Crypto trading bots”

 1. CRYPTO-BOT werkt helemaal niet en na het niet werken, het verliezen van geld krijg je ook nog eens een rekening voor een hele maand abonnement.

  1. Hi John, bedankt voor je reactie en wat vervelend om te horen dat CRYPTO-BOT niet werkt.

   Hopelijk kan de support van crypto-bot je verder helpen. In principe hoort crypto-bot gewoon te werken. Bovendien hebben ze een officieel partnership met Bitvavo. Daarnaast lezen wij op https://nl.trustpilot.com/review/crypto-bot.eu over het algemeen goede reviews terug.

   Mochten er meer mensen problemen hebben met crypto-bot dan passen wij dit artikel aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven