Crypto Trading Bots

Hoe werkt een crypto trading bot? En welke is de beste?

Crypto trading bots

Hier lees je alles over crypto trading bots. Wat zijn het en wanneer is het verstandig om eraan te beginnen? Maak je hiermee alleen maar winst en wat is de beste crypto trading bot van 2022? Al deze vragen worden beantwoord en we nemen de 6 beste crypto trading bots met je door.

Ben jij een crypto belegger of wil je ermee beginnen en zoek jij een manier om automatisch in crypto te handelen? Probeer dan 1 maand GRATIS Thriven uit. Je krijgt hierbij professionele Nederlandse begeleiding! Meer info vind je in deze Thriven review.

Automatisch crypto traden Thriven
Klik op de banner en de korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen!

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is een app of softwareprogramma dat geautomatiseerd cryptocurrency koopt en verkoopt. Crypto trading bots zijn ontworpen om emotieloos te handelen. Daarom zijn deze bots ideaal voor mensen die zich snel laten leiden door emotie en hierdoor verkeerde handelsbeslissingen nemen. In de volksmond worden deze trading bots ook nog wel eens bitcoin bots genoemd. Crypto trading bots worden vaak ingezet bij het daytraden met crypto.

Download nu de crypto Bots.io app en start automatisch crypto beleggen met een welkomstbonus van €10!

3 commas beste crypto trading bot
Direct naar de beste Trading Bot? Klik op de banner hierboven om gratis 3commas uit te proberen.

Waarom een crypto trading bot gebruiken?

De cryptohandel draait 24 uur per dag en 7 dagen per week door, dus voor personen kan het lastig om snel te anticiperen op koersschommelingen. Een trading bot helpt hierbij en kan 24/7 lang voor jou de markt in de gaten houden. Een crypto trading bot is ook zeer geschikt voor mensen die de tijd of het verstand niet hebben om zelf koop en verkoop momenten te bepalen. Door de grote volatiliteit op de cryptomarkt en de emoties van paniek en hebzucht die hierbij komen kijken, is een crypto trading bot bovendien een verstandige keuze om je eigen stress niveau te verminderen.

Hoe werkt een crypto trading bot?

Afhankelijk van de crypto trading bot tools en strategie die je hebt ingesteld kun je geld verdienen als de koers van crypto omhoog, maar ook als de koers omlaag gaat. Een trading bot bestaat vaak uit 3 delen: een generator, een risico analyse en een uitvoerende handeling.

 1. De generator: maakt koersvoorspellingen en bedenkt of het verstandig is om crypto te kopen of juist te verkopen.
 2. In de risico analyse wordt bepaald hoe risicovol de koersvoorspellingen van de generator zijn. In dit gedeelte wordt ook bepaald hoeveel cryptomunten er van iets wordt gekocht of verkocht
 3. In het uitvoerende gedeelte wordt bepaald wanneer de cryptocurrency wordt gekocht of verkocht en vervolgens voert de bot deze handeling uit.

Crypto trading bots kunnen verbinding maken met jouw favoriete crypto exchange zoals Crypto.com, Binance of Bitvavo via API. Je kunt het dus onderdeel maken van je huidige crypto investeringsstrategie.

Zijn crypto trading bots altijd winstgevend?

Dat is de hamvraag die de meeste handelaren stellen. Is een crypto bot altijd beter dan menselijk handelen of kun je een crypto bot verslaan? We kunnen al gelijk stellen dat je met een trading bot niet gemakkelijk een passief inkomen verdient. Als je ongeduldig bent en snel geld wilt maken, dan is een trading bot niet voor jou geschikt.

Crypto trading bots helpen bij het automatiseren van jouw denkwerk, ze voeren consistent jouw handelingsstrategie door maar kunnen tegelijkertijd ook bepaalde patronen verkeerd inschatten. Met een cryptobot kun je ook gewoon geld verliezen, er blijft een risico aan verbonden. De sleutel tot het maken van winstgevende crypto bots hangt af van je aanpak en of je de tijd neemt om de software te begrijpen. Investeer alleen met geld dat je kunt missen en gebruik stop loss om je risico te minimaliseren

Met de meeste crypto trading bots kun je ook aan paper trading doen. Dit betekent dat je met virtuele cryptomunten je strategie kunt uittesten. Je wint of verliest hierbij nog geen geld. Wij raden aan om gebruik te maken van paper trading voordat je live gaat.

Welke crypto trading bot moet ik kiezen?

Er zijn verschillende crypto trading bots op de markt. Daarom hebben wij de 6 beste crypto trading bots voor je op een rijtje gezet. Al de trading bots die we hieronder behandelen bieden gratis training modules aan. Het is verstandig hier gebruik van te maken om alle functies te leren kennen en ze op de juiste manier te gebruiken. Het fijne is dat je bij de meeste trading bot platforms ook lid kunt worden van hun trading bot community op Telegram of Discord. Zo kun je vragen stellen en tips krijgen over het gebruik van een bepaalde bitcoin- of cryptobot.

1) 3Commas

3Commas is te implementeren met de meeste grote crypto exchanges en je kunt handelen in vele crypto paren zoals bijvoorbeeld BTC/ETH. Mocht je 3Commas direct willen aanschaffen? Doe dan dan met onze 3Commas promo code voor korting.

Hoe 3Commas werkt

Direct na het aanmaken van een 3Commas account koppel je 1 of meerdere exchange accounts (bv. Binance of OKX). Niet alle denkbare exchanges zijn gekoppeld aan 3Commas. Met Bitvavo kun je op dit moment nog niet gemakkelijk de 3Commas bot integreren. De bots van Cryptohopper zijn wel geschikt voor Bitvavo gebruikers. Ook Coinmerce is er niet mee te koppelen. Gelukkig heeft Coinmerce haar eigen Coinmerce bots. Er zijn wel 23 andere exchanges functionerend met 3Commas.

Nadat je je exchange accounts hebt gekoppeld kun je geautomatiseerde handelingsacties toepassen via 3Commas en hoef je niet apart op elke exchange in te loggen om te traden. Dit wordt SmartTrade genoemd op de app.

3Commas functies

Een handige functie van 3Commas is Trailing Order. Trailing Order maakt het mogelijk om je Stop loss limieten aan te passen mochten je dit geacht vinden. Wat je vaak bij cryptokoersen hebt is dat een koers echt omhoog of omlaag schiet met een bepaalde snelheid (sprint). Mocht de cryptokoers omhoog schieten, en je limieten met een snelle vaart aan gaan tikken, dan kan Trailing Order ervoor zorgen dat je koop/verkoop limieten automatisch naar boven worden aangepast. Dit zorgt er in de praktijk vaak voor dat je limiet wel wordt aangetikt en je dus wel je crypto koopt of verkoopt, maar dat je hier nog extra winst op pakt!

3Commas maakt het ook mogelijk om fictief te handelen en je strategie uit te testen via paper trading. Bovendien is 3Commas makkelijk te integreren met TradingView. Daarnaast heeft het nog veel meer functies die je zelf mag ontdekken. Zo maakt deze crypto trading app ook gebruik van artifical intellegence (ai).

Met welke exchanges kun je 3Commas koppelen?

De 3Commas ai trading bot kun je koppelen met veel populaire exchanges. Zo kun je 3Commas onder andere koppelen met KuCoin, ByBit, BinanceHuobi en Bitfinex. 3Commas is de meest gebruikte bot voor Binance. Ook is het dé trading bot voor Gate.io, FTX en OKX.

Beste crypto trading bot

Met een app en een gebruiksvriendelijke interface is 3Commas volgens ons de beste keuze. Je kunt 3Commas tot een zekere hoogte gratis gebruiken. Om meer functies vrij te spelen betaal je $14,5 per maand voor het starter pakket, wat vaak genoeg is voor een particuliere belegger die een Binance trading bot of ByBit trading bot zoekt. Je hebt wel de mogelijkheid om alle functies van de Pro versie 3 dagen gratis uit te proberen

Probeer 3Commas Gratis

Door je aan te melden via de affiliate link hierboven krijg je 15% korting op je eerste maand bij een abonnement op 3Commas!
Meer info over de 3Commas coupon

2) Cryptohopper

Cryptohopper

Cryptohopper is opgericht in onze hoofdstad: Amsterdam! Al handel jij graag met de Bitvavo exchange dan is dit dé crypto trading bot voor jou. Cryptohopper heeft namelijk wel een integratie met Bitvavo. Daarom is dit dé Bitvavo Bot die je kunt gebruiken om geautomatiseerd crypto te traden via Bitvavo. Naast Bitvavo heeft het natuurlijk ook de koppeling met andere populaire exchanges zoals Crypto.com, Binance, Kraken, Bitpanda, Coinbase en meer.

Wij vonden naast Cryptohopper twee andere goede trading bot die te koppelen is met Bitvavo genaamd Crypto-bot.eu en Altrady. Daarnaast is er nog Bitbroker Trade, maar deze raden wij af. Tot slot willen we melden dat Satoshi Trading Bot geen officiële partner is van Bitvavo. 

Cryptohopper heeft veel overlap met 3Commas, zoals bijvoorbeeld de integratie met TradingView. Toch vinden wij de gratis versie van 3Commas wel wat uitgebreider dan die van Cryptohopper. In de gratis versie laat Cryptohopper je max. 20 posities innemen en kun je alleen nog handmatig traden. Het gebruik van een gesimuleerde crypto tradebot kan echt pas vanaf $19 per maand. Vanaf dan kun je automatisch kopen en verkopen bij Bitvavo. De ai trading bot is pas beschikbaar bij de Cryptohopper Hero subscription welke $83,25 per maand kost.

Het leuke van Cryptohopper is dat ze een marketplace hebben. Hier kun je andere bots gratis of tegen betaling gebruiken die andere ervaren cryptobot handelaren hebben ontwikkeld. Zo hoef je niet zelf je strategie tot in de puntjes uit te stippelen!

Wij hebben de Cryptohopper uitgeprobeerd en gebruiken de crypto trading app nog steeds. Vind onze ervaringen en de volledige Cryptohopper Review hier.

Probeer Cryptohopper gratis uit.

3) Bitsgap

Bitsgap is een geautomatiseerde trading bot voor zowel technische als niet technische crypto beleggers. De interface is namelijk minimalistisch en gebruiksvriendelijk. Toch kun je Bitsgap ook goed gebruiken als ervaren trader want het biedt ook een uitgebreid overzicht van cryptoparen en grafiek opties. Zo kun je op het Bitsgap platform meer dan 175 TradingView indicators gebruiken om bijvoorbeeld lijnen op grafieken te trekken en patronen te ontdekken.

Bitsgap is te koppelen aan 25+ exchanges, hier vallen onder andere Binance, ByBit, OKX en FTX onder. Voordat je een exchange koppelt raden wij aan gebruik te maken van de demo modus waarin je strategieën uittest met virtuele crypto activa. 

Er is geen gratis versie beschikbaar, wel kun je gebruik maken van een trial periode van 14 dagen. Vervolgens betaal je $29 per maand voor 2 simpele trading bots. Wil je meer bots, take profit instellen of futures bots installeren dan zul je meer moeten betalen.

Probeer Bitsgap gratis uit

4) Stacked invest

Stacked invest is de meest vriendelijke cryptobot voor beginners. Met de pre-built bot strategieën is het gemakkelijk om een strategie over te nemen. Ook hebben ze pre-built stacks die voor jou een “pre-built portfolio” maken. Deze portfolio kun je gemakkelijk zelf aanpassen door te schuiven met de filter. En maakt zo een gebalanceerde portfolio tussen stable coins en altcoins.

De crypto trading bots van Stacked Invest zijn te koppelen met populaire exchanges als Binance, FTX en ByBit. Maar niet met Bitvavo.

Voor meer informatie kun je de Stacked invest website bekijken en direct gratis starten met Stacked Lite. 

Update 2022: Nu kun je ook gratis starten met Stacked Invest Pro. Dit is de geüpgradede versie van lite!

Stacked invest lite vs pro
Stacked invest portfolio

5) HaasOnline

HaasOnline is te integreren met veel populaire crypto exchanges, maar niet met Bitvavo. Wij vinden het jammer dat Haasonline geen app en dus alleen werkt via de desktop. Wel is de gratis HaasScript community echt een aanrader en een bron van informatie. In de Discordgroep van HaasOnline zitten meer dan 2000 leden. De trading bots van Haasonline bestaan uit een aantal topkwaliteit bots. Een pareltje is de Inter-Exchange Arbitrage bot, waarmee je van de spread tussen de crypto exchanges kunt profiteren.

Haasonline heeft helaas geen gratis proefperiode voor zijn crypto trading bots, en je moet altijd met Bitcoin betalen om de crypto bot van Haasonline in te schakelen. Voor 0,005 Bitcoin kun je starten.

Gebruik onze Cryptoplatforms kortingscode voor HaasOnline om 10% korting te krijgen op je HaasBot.

Naar Haasonline

6) Quadency

Quadency fungeert in eerste instantie als een crypto management platform. Dit houdt in dat je al je exchange accounts gemakkelijk koppelt aan Quandency om zo al jouw aangesloten exchanges beheert vanuit één plek. Zo koppel je bijvoorbeeld Binance, Kraken en Coinbase en handel je vanuit 1 plek op meerdere exchanges. Helaas zijn de in Nederland bekendere exchanges als Bitvavo, Bitcoinmeester of Coinmerce nog niet te koppelen met Quadency.

Met cryptocurrency trading bots van Quadency kun je experimenteren of geautomatiseerd traden wat voor jou is. Je kunt kiezen uit 10 bot strategieën en de gratis versie bevat 5 bot handelingen per dag.

Probeer Quadency gratis uit

Quadency cryptobot exchanges

Meer Trading Bots

2 reacties op “Crypto trading bots”

 1. CRYPTO-BOT werkt helemaal niet en na het niet werken, het verliezen van geld krijg je ook nog eens een rekening voor een hele maand abonnement.

  1. Hi John, bedankt voor je reactie en wat vervelend om te horen dat CRYPTO-BOT niet werkt.

   Hopelijk kan de support van crypto-bot je verder helpen. In principe hoort crypto-bot gewoon te werken. Bovendien hebben ze een officieel partnership met Bitvavo. Daarnaast lezen wij op https://nl.trustpilot.com/review/crypto-bot.eu over het algemeen goede reviews terug.

   Mochten er meer mensen problemen hebben met crypto-bot dan passen wij dit artikel aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top