Crypto Trading Bots

Hoe werkt een crypto trading bot? En welke is de beste?

Crypto trading bots

Hier lees je alles over crypto trading bots. Wat zijn het en wanneer is het verstandig om eraan te beginnen? Maak je hiermee alleen maar winst en wat is de beste crypto trading bot van 2023? Al deze vragen worden beantwoord en we nemen de 6 beste crypto trading bots met je door.

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is een app of softwareprogramma dat geautomatiseerd cryptocurrency koopt en verkoopt. Crypto trading bots zijn ontworpen om emotieloos te handelen. Daarom zijn deze bots ideaal voor mensen die zich snel laten leiden door emotie en hierdoor verkeerde handelsbeslissingen nemen. In de volksmond worden deze trading bots ook nog wel eens bitcoin bots genoemd. Crypto trading bots worden vaak ingezet bij het daytraden met crypto.

Download nu de Bots.io app en start automatisch met crypto beleggen bij BOTS met een welkomstbonus van €10!

Waarom een crypto trading bot gebruiken?

De cryptohandel draait 24 uur per dag en 7 dagen per week door, dus voor personen kan het lastig om snel te anticiperen op koersschommelingen. Een trading bot helpt hierbij en kan 24/7 lang voor jou de markt in de gaten houden. Een crypto trading bot is ook zeer geschikt voor mensen die de tijd of het verstand niet hebben om zelf koop en verkoop momenten te bepalen. Door de grote volatiliteit op de cryptomarkt en de emoties van paniek en hebzucht die hierbij komen kijken, is een crypto trading bot bovendien een verstandige keuze om je eigen stress niveau te verminderen.

Hoe werkt een crypto trading bot?

Afhankelijk van de crypto trading bot tools en strategie die je hebt ingesteld kun je geld verdienen als de koers van crypto omhoog, maar ook als de koers omlaag gaat. Een trading bot bestaat vaak uit 3 delen: een generator, een risico analyse en een uitvoerende handeling.

 1. De generator: maakt koersvoorspellingen en bedenkt of het verstandig is om crypto te kopen of juist te verkopen.
 2. In de risico analyse wordt bepaald hoe risicovol de koersvoorspellingen van de generator zijn. In dit gedeelte wordt ook bepaald hoeveel cryptomunten er van iets wordt gekocht of verkocht
 3. In het uitvoerende gedeelte wordt bepaald wanneer de cryptocurrency wordt gekocht of verkocht en vervolgens voert de bot deze handeling uit.

Crypto trading bots kunnen verbinding maken met jouw favoriete crypto exchange zoals Bitget of Bitvavo via API. Je kunt het dus onderdeel maken van je huidige crypto investeringsstrategie.

Zijn crypto trading bots altijd winstgevend?

Dat is de hamvraag die de meeste handelaren stellen. Is een crypto bot altijd beter dan menselijk handelen of kun je een crypto bot verslaan? We kunnen al gelijk stellen dat je met een trading bot niet gemakkelijk een passief inkomen verdient. Als je ongeduldig bent en snel geld wilt maken, dan is een trading bot niet voor jou geschikt.

Crypto trading bots helpen bij het automatiseren van jouw denkwerk, ze voeren consistent jouw handelingsstrategie door maar kunnen tegelijkertijd ook bepaalde patronen verkeerd inschatten. Met een cryptobot kun je ook gewoon geld verliezen, er blijft een risico aan verbonden. De sleutel tot het maken van winstgevende crypto bots hangt af van je aanpak en of je de tijd neemt om de software te begrijpen. Investeer alleen met geld dat je kunt missen en gebruik stop loss om je risico te minimaliseren

Met de meeste crypto trading bots kun je ook aan paper trading doen. Dit betekent dat je met virtuele cryptomunten je strategie kunt uittesten. Je wint of verliest hierbij nog geen geld. Wij raden aan om gebruik te maken van paper trading voordat je live gaat.

Welke crypto trading bot moet ik kiezen?

Er zijn verschillende crypto trading bots op de markt. Daarom hebben wij de 6 beste crypto trading bots voor je op een rijtje gezet. Al de trading bots die we hieronder behandelen bieden gratis training modules aan. Het is verstandig hier gebruik van te maken om alle functies te leren kennen en ze op de juiste manier te gebruiken. Het fijne is dat je bij de meeste trading bot platforms ook lid kunt worden van hun trading bot community op Telegram of Discord. Zo kun je vragen stellen en tips krijgen over het gebruik van een bepaalde bitcoin- of cryptobot.

1) CopyTraderBot

#Beste Crypto Bot

CopyTraderBot banner

Dé tip van 2023: Verbind je Bybit account met de CopyTraderBot.

In september 2023 is de CopyTraderBot gelanceerd. Deze bot gebruikt de voordelen van Copy Trading en neemt afscheid van de nadelen hiervan. Zo houd je volledige controle over jouw eigen account en betaal je geen transactiekosten aan de master trader.

Wat is de CopyTraderBot?

De CopyTraderBot is een automatische crypto trading bot die je gemakkelijk koppelt aan jouw favoriete exchange account. De trading signalen worden, in tegenstelling tot de meeste trading bots, niet verzonden door een algoritme maar door de meest winstgevende professionele handelaren van Binance. Deze signalen kun je vervolgens zelf gemakkelijk koppelen aan jouw (Bybit) trading account. Zodat de trades van de pro traders automatisch worden uitgevoerd in real-time in jouw eigen exchange account.

Check hier welke traders de CopyTraderBot gebruikt voor de crypto bot trading strategie.

Hoe de CopyTraderBot werkt

De CopyTraderBot werkt simpel, maar we raden je aan eerst even kennis te maken met de signalen via de gratis telegram groep van de CopyTraderBot. Hiermee zie je wel de signalen, maar kun je deze nog niet koppelen aan jouw exchange account.

Wil je wel automatisch crypto traden? Dan kun je de premium bot functies gratis 1 maand uitproberen.

Vervolgens kun je wel de bot koppelen aan jouw exchange account. Je kunt precies kiezen welke van de 5 handelaren je wilt kopiëren en welke niet. Zo houd je de controle!

Daarnaast stel je van tevoren precies in welk percentage van het vermogen op jouw exchange account gebruikt mag worden door de CopyTraderBot.

Daarna is het wachten voordat de eerste trade wordt uitgevoerd. De crypto trading bot is volledig passief en handelt na de API koppeling geautomatiseerd voor jou.

Je lift zo gemakkelijk mee op de trades van de top 5 meest winstgevende traders wereldwijd!

Met welke exchanges kun je de CopyTraderBot koppelen?

De CopyTraderBot kun je vooralsnog alleen maar koppelen met Bybit en Bitget. Meer exchanges zullen waarschijnlijk binnenkort worden toegevoegd.

Beste Bybit Trading Bot

De CopyTraderBot heeft naar ons idee alles wat je van een betrouwbare crypto trading bot kunt verwachten. In een notendop zijn dit de volgende voordelen:

 • Kopieer de beste handelaren van het Binance leaderboard in realtime om crypto automatisch te traden
 • Je hebt geen Binance account nodig, koppel hem aan jouw favoriete exchange
 • Houd controle over je rekeningsaldo
 • Trading signalen door echte handelaren in plaats van een algoritme
 • Draag geen percentage van je winst af zoals je dat doet via het huidige copy traden
CopytraderBot statistieken
CopyTrader Bot statistieken van de afgelopen 30 dagen. (Screenshot September 2023)

Andere GRATIS bots van Bybit

Door gebruik te maken van een van de Bybit trading bots kun je op een gemakkelijke manier geautomatiseerd in crypto handelen. Bovendien zijn de Bybit bots ook nog eens gratis te gebruiken wanneer je een Bybit account hebt.

Mocht jij nog geen Bybit account hebben dan kun je deze aanmaken via de speciale Bybit promo link waarbij bonussen kunnen oplopen tot $30K!

Bij Bybit kun je kiezen tussen verschillende bots met elk een ander doel:

 • Ben jij een lange termijn crypto belegger en zoek je een automatische handelsstrategie waarbij je in over een periode op vaste tijdsintervallen crypto wilt kopen? Kies dan voor de Bybit DCA bot.
 • Ben jij opzoek naar een crypto bot waarmee je in een zijwaartse markt (waarin we momenteel zitten) veel winst kan maken? Bekijk dan de Bybit Grid bot
 • Heb jij meer ervaring en wil je experimenten met een bot die met leverage trade? Check dan de Future Grid Bot van Bybit.

Hieronder gaan we met meer details in op de verschillende Bybit trading bots.

bybit bots
DCA Bot

DCA staat voor ‘dollar cost averaging’ en dit is een beleggingsstrategie die ervoor zorgt dat je op vaste tijdstippen consequent crypto koopt ongeacht het marktsentiment. DCA zorgt ervoor dat je het risico van het timen van de markt beperkt en je op lange termijn een positie blijft opbouwen ongeacht of de koers stijgt of daalt.

Omdat het principe van DCA voor sommigen nog lastig te handhaven is, heeft Bybit een DCA bot ontwikkeld. Deze is gratis te gebruiken en gemakkelijk in te stellen. Na het invullen van een aantal parameters koop jij op vaste tijdstippen bitcoin of altcoins bij. Ideaal voor de lange termijn belegger die zijn risico van een verkeerde timing wil verlagen.

Wij gebruiken al een tijdje de Bybit DCA Bot. Deze koopt automatisch elke maandag $100 aan BTC in. Door de grote stijging in het eerste kwartaal van 2023 staat de DCA Bot nu op 35,83% winst!

Bybit dca bot mei 2023
Resultaat DCA Bybit Bot

 

Hoe stel je de Bybit DCA Bot in?
 1. Kies de valuta waarmee je jouw cryptocurrency wilt aanschaffen

Je zult eerst USDT of USDC op je account moeten hebben om de bot te laten werken. Dit is een stable coin waarmee je bitcoin of andere cryptocurrency mee kunt kopen. Via Bybit koop je gemakkelijk met iDeal of met je creditcard USDT als je dit nog niet hebt.

 1. Kies jouw favoriete cryptocurrencies die je wilt aanschaffen via het DCA principe

Je kunt maximaal vijf verschillende cryptocurrencies selecteren om in te DCA-en. Eenmaal geselecteerd, voer je het precieze DCA kooporder bedrag in USDT of USDC in.

 1. Bepaal de beleggingsfrequentie

Zodra dat geregeld is, moet je bepalen hoe vaak jouw DCA trading bot een kooporder plaatst. Je kunt hier kiezen tussen een interval van elke tien minuten tot eens in de vier weken.

 1. Bepaal het maximale investeringsbedrag voor DCA Bot

Dit is een optioneel veld waarin je een maximaal investeringsbedrag kunt invullen. Dit doe je als je niet meer dan een bepaald totaalbedrag wilt investeren. Dit veld kun je in principe gewoon leeg laten.

Bybit dca bot
Spot Grid Bot

Een grid trading strategie is gemakkelijk te automatiseren en vooral nuttig wanneer prijzen binnen een specifiek bereik bewegen. Ideaal te gebruiken dus voor een “zijwaartse markt” waar crypto gedurende een langere tijd binnen een vast bereik schommelt. De koers schommelt dan binnen de grenzen van prijssteun en weerstand. Een spot grid bot is in de huidige zijwaartse markt (anno 2023) dus perfect te gebruiken. Na het instellen van de grid bot koopt en verkoopt de bot zelf binnen een door jou bepaald bereik.

De spot grid bot van Bybit moet jij dus ook zelf de prijsgrenzen instellen. Mocht je dit zelf lastig vinden om te bepalen dan kun je gebruik maken van de ‘Auto Fill’ waarbij de parameters door het Bybit algoritme worden ingevuld.

Hoe stel je de Bybit Spot Grid Bot in?
 1. Kies een trading pair

 Je begint bij het kiezen van een trading pair, bijvoorbeeld BTC/USDT.

 1. Vul het prijs bereik in

 Vervolgens moet je de price range invullen. De grid bot werkt alleen binnen de bovenste en onderste prijsgrenzen. Als de marktprijs buiten dit bereik valt, zal de grid bot geen nieuw order plaatsen.

 1. Vul het aantal grids in

Vervolgens zul je het aantal ‘grids’ moeten invullen. Hoe hoger het aantal ‘grids’, hoe kleiner de prijsintervallen en hoe meer orders er dus worden geplaatst. Houd er rekening mee dat orders in dit geval wel vaker gevuld worden. Er geldt ook, hoe hoger de handelsfrequentie, hoe lager de winst per order.

 1. Vul het investeringsbedrag in

Daarna zul je het totale investeringsbedrag moeten invullen. De bot handelt vervolgens vanzelf.

 1. Vul de optionele instellingen in

Je kunt tot slot als je dat wilt zelf ook nog bij de geavanceerde instellingen stop-loss en take-profit prijzen instellen. Dit hoeft echter niet.

Heb jij na de uitleg van hierboven toch nog moeite met het instellen van de Bybit Spot Grid Bot? Je kunt met 1 druk op de knop een grid bot van een trader kopiëren. De parameters van deze bot worden dan exact hetzelfde bij jou ingesteld. Maar let op: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!

Bybit Spot grid bot
Futures Grid Bot

De Futures Grid Bot van Bybit lijkt erg op de Spot grid bot, maar hiermee kun je ook met leverage traden. Het handelen met leverage brengt de nodige risico’s met zich mee dus deze bybit futures grid bot is dan ook alleen geschikt voor de ervaren crypto belegger. De futures grid bot kun je handmatig instellen of door Bybit laten instellen door de AI strategy te volgen. Je zult bij deze bot ook moeten instellen of je voor neutraal, long of short gaat.

Gebruik de Bybit bots Gratis

2) 3Commas

#Meest gebruikte Trading Bot te koppelen met alle exchanges

3Commas is te implementeren met de meeste grote crypto exchanges en je kunt handelen in vele crypto paren zoals bijvoorbeeld BTC/USDT en XRP/USDT. Mocht je 3Commas direct willen aanschaffen? Doe dit dan met onze 3Commas promo code met 15% korting!

Hoe 3Commas werkt

Direct na het aanmaken van een 3Commas account koppel je één of meerdere exchange accounts (bijvoorbeeld Bitget of Bybit). Niet alle exchanges kun je koppelen met 3Commas. Bitvavo of Finst kun je op dit moment nog niet integreren met de 3Commas bot. De bots van Cryptohopper en Diamond Pigs zijn wel geschikt voor Bitvavo gebruikers. 

Nadat je je exchange account hebt gekoppeld aan 3commas kun je geautomatiseerde handelingsacties toepassen. Zo hoef je niet meer apart op elke exchange in te loggen om te traden. Dit wordt ook wel SmartTrade genoemd op de app.

3Commas functies

Een handige functie van 3Commas is Trailing Order. Trailing Order maakt het mogelijk om je Stop loss limieten aan te passen mocht je dit nodig vinden. Wat je in de praktijk namelijk vaak meemaakt is dat een cryptokoers met een rap tempo omhoog of omlaag schiet (sprint). Mocht de cryptokoers omhoog schieten, en je limieten met een snelle vaart gaan bereiken, dan kan Trailing Order ervoor zorgen dat je koop/verkoop limieten automatisch naar boven worden aangepast. Dit zorgt er in de praktijk vaak voor dat je limiet wel wordt aangetikt en je dus wel je crypto koopt of verkoopt, maar dat je hier nog extra winst op pakt!

3Commas maakt het ook mogelijk om fictief te handelen en je strategie uit te testen via paper trading. Bovendien is 3Commas makkelijk te integreren met TradingView. Tot slot heeft de bot nog veel meer functies die je zelf mag ontdekken. Zo maakt deze crypto trading app ook gebruik van Artifical Intellegence (AI).

Met welke exchanges kun je 3Commas koppelen?

De 3Commas ai trading bot kun je koppelen met bijna alle populaire exchanges. Zo kun je 3Commas onder andere koppelen met KuCoin, ByBit, Gate.ioHuobi en Bitget

Beste crypto trading bot voor meeste exchanges

Met een app en een gebruiksvriendelijke interface is 3Commas volgens ons de beste keuze voor als je jouw huidige exchange account wilt koppelen. Je kunt 3Commas tot een zekere hoogte gratis gebruiken. Om meer functies vrij te spelen betaal je $22 per maand voor het starter pakket, wat vaak genoeg is voor een particuliere belegger. Je hebt wel de mogelijkheid om alle functies van de Pro versie 3 dagen gratis uit te proberen.

Door je aan te melden via de affiliate link hierboven krijg je 15% korting op je eerste maand bij een abonnement op 3Commas!

Meer info over de 3Commas coupon

3) Tafabot

#Beste Ai Trading Bot

Tafabot is een krachtig platform dat Artificial intelligence en machine learning inzet om bots voor jou te laten handelen. Met een breed scala aan trading bots, waaronder Martingale, Arbitrage, Grid, DCA, Smart Invest, Custom en NeuralNet bots, biedt Tafabot iets voor handelaren van alle niveaus. De NeuralNet bot is de onderscheidende factor van Tafabot, deze gebruikt deep learning technologie om markttrends te analyseren en winstgevende trades uit te voeren zonder dat je iets hoeft te doen.

Hoe Tafabot werkt

Tafabot trading bots zijn volledig geautomatiseerde en vereist geen technische kennis. De bots kunnen zowel short als long gaan zodat je ook in een dalende markt winst kan maken. Je hoeft bij Tafabot alleen aan te geven hoeveel je wilt investeren en voor hoe lang.

Tafabot functies

Tafabot was het eerste platform dat de Smart Invest Bot (SIB) introduceerde. Dit algoritme maakt gebruik van een geavanceerde DCA-strategie om je te helpen gespreid crypto te accumuleren.

De Martingale bot is een van de meest winstgevende bots beschikbaar op het platform. Hierbij deelt de CTO van Tafabot zijn live trading setup en prijsanalyse met de gebruikers van Tafabot.

Daarnaast heeft Tafabot onlangs een Auto deleveraging functie en een Martingale calculator geïntroduceerd om u te helpen meer geïnformeerde en winstgevende trades te maken.

Tot slot is de community van Tafabot erg actief. Leden kunnen onder andere live sessies & evenementen bijwonen.

Tafabot kosten

Tafabot biedt drie prijsplannen: Starter, Advanced en Pro. Het Starter plan kost $100 per jaar. Met dit abonnement kun je maximaal met $3000 handelen en 3 exchange API-verbindingen maken. Wel kun je alle templated bots gebruiken en bots van andere gebruikers kopiëren. Het Advanced plan, geprijsd voor $500 per jaar, biedt een maximum handelskapitaal van $25.000 en 5 exchange API-verbindingen per keer. Met dit plan kun je ook je eigen bot creëren. Tot slot kun je met het Pro-plan  voor $1000 per jaar tot $ 100.000 aan kapitaal verhandelen en onbeperkt exchange API-verbindingen maken.

Met welke exchanges kun je Tafabot koppelen?

Tafabot kun je koppelen met vele internationale exchanges. Waaronder Kucoin, Bybit en MEXC. Je kunt Tafabot echter niet koppelen met Bitget of Bitvavo.

4) Cryptohopper

#Beste Trading Bot voor Bitvavo

Cryptohopper

Cryptohopper is opgericht in onze hoofdstad: Amsterdam! Al handel jij graag met de Bitvavo exchange dan is dit dé crypto trading bot voor jou. Cryptohopper heeft namelijk wel een integratie met Bitvavo. Daarom is dit dé Bitvavo Bot die je kunt gebruiken om geautomatiseerd crypto te traden via Bitvavo. Naast Bitvavo heeft het natuurlijk ook de koppeling met andere populaire exchanges zoals Bybit, Bitget en meer.

Alternatieven voor Cryptohopper

Wij vonden naast Cryptohopper twee andere kwalitatieve trading bots die te koppelen zijn met Bitvavo genaamd Crypto-bot.eu en Diamond Pigs. Diamond Pigs heeft hier onze voorkeur en deze bot is pas sinds december 2022 te koppelen met Bitvavo. Met onze Diamond Pigs voucher code kun je deze trading bot nu 1 maand gratis gebruiken! De Diamond Pigs bot is Nederlandstalig en gebruiksvriendelijker dan Cryptohopper.

Daarnaast is er nog Bitbroker Trade, maar deze raden wij af. Tot slot willen we melden dat de Satoshi Trading Bot geen officiële partner is van Bitvavo en daarom raden wij ook deze af. 

Cryptohopper vs. 3Commas

Cryptohopper heeft veel overlap met 3Commas, zoals bijvoorbeeld de integratie met TradingView. Toch vinden wij de gratis versie van 3Commas wel wat uitgebreider dan die van Cryptohopper.

Cryptohopper kosten

In de gratis versie laat Cryptohopper je max. 20 posities innemen en kun je alleen nog handmatig traden. Het gebruik van een gesimuleerde crypto tradebot kan echt pas vanaf $16,58 per maand. Vanaf dan kun je automatisch kopen en verkopen bij Bitvavo. De ai trading bot is pas beschikbaar bij de Cryptohopper Hero subscription welke $83,25 per maand kost.

Cryptohopper Marketplace

Het leuke van Cryptohopper is dat ze een marketplace hebben. Hier kun je andere bots gratis of tegen betaling gebruiken die andere ervaren cryptobot handelaren hebben ontwikkeld. Zo hoef je niet zelf je strategie tot in de puntjes uit te stippelen!

Meer info

Wij hebben de Cryptohopper uitgeprobeerd en gebruiken de crypto trading app nog steeds. Vind onze ervaringen en de volledige Cryptohopper Review hier. En vind hier meer info over de Cryptohopper referral code.

5) Bitsgap

Bitsgap is een geautomatiseerde trading bot voor zowel technische als niet technische crypto beleggers. De interface is namelijk minimalistisch en gebruiksvriendelijk. Toch kun je Bitsgap ook goed gebruiken als ervaren trader want het biedt ook een uitgebreid overzicht van cryptoparen en grafiek opties. Zo kun je op het Bitsgap platform meer dan 175 TradingView indicators gebruiken om bijvoorbeeld lijnen op grafieken te trekken en patronen te ontdekken.

Bitsgap is te koppelen aan 25+ exchanges, hier vallen onder andere Bitget, Bybit en Kucoin onder. Voordat je een exchange koppelt raden wij aan gebruik te maken van de demo modus waarin je strategieën uittest met virtuele crypto activa. 

Er is geen gratis versie beschikbaar, wel kun je gebruik maken van een trial periode van 14 dagen. Vervolgens betaal je $23 per maand voor 2 simpele trading bots. Wil je meer bots, take profit instellen of futures bots installeren dan zul je meer moeten betalen.

Probeer Bitsgap gratis uit

6) HaasOnline

HaasOnline is te integreren met veel populaire crypto exchanges, maar niet met Bitvavo of Finst. Wij vinden het jammer dat Haasonline geen app en dus alleen werkt via de desktop. Wel is de gratis HaasScript community echt een aanrader en een bron van informatie. In de Discordgroep van HaasOnline zitten meer dan 2000 leden. De trading bots van Haasonline bestaan uit een aantal topkwaliteit bots. Een pareltje is de Inter-Exchange Arbitrage bot, waarmee je van de spread tussen de crypto exchanges kunt profiteren.

Haasonline heeft helaas geen gratis proefperiode voor zijn crypto trading bots, en je moet altijd met Bitcoin betalen om de crypto bot van Haasonline in te schakelen. Voor 0,005 Bitcoin kun je starten.

Gebruik onze Cryptoplatforms kortingscode voor HaasOnline om 10% korting te krijgen op je HaasBot.

Naar Haasonline

Meer crypto trading bots

2 gedachten over “Crypto trading bots”

 1. CRYPTO-BOT werkt helemaal niet en na het niet werken, het verliezen van geld krijg je ook nog eens een rekening voor een hele maand abonnement.

  1. Hi John, bedankt voor je reactie en wat vervelend om te horen dat CRYPTO-BOT niet werkt.

   Hopelijk kan de support van crypto-bot je verder helpen. In principe hoort crypto-bot gewoon te werken. Bovendien hebben ze een officieel partnership met Bitvavo. Daarnaast lezen wij op https://nl.trustpilot.com/review/crypto-bot.eu over het algemeen goede reviews terug.

   Mochten er meer mensen problemen hebben met crypto-bot dan passen wij dit artikel aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven