Crypto Trading Signals

Wat zijn crypto handelssignalen? En hoe gebruik je ze?

Crypto Trading Signals

Wij zien steeds meer crypto trading signals groepen voorbij komen in 2024. Maar wat zijn dit voor handelssignalen en hoe werken deze? In dit artikel leer je wat crypto trading signals precies zijn, hoe ze werken en hoe je ze kunt gebruiken om succesvolle crypto trades te maken. Ook spreken wij onze voorkeur uit over welke crypto trading signals groepen voor ons het best werken.

Wil je direct zien hoe een crypto trading signals telegram groep eruit ziet? Bekijk dan eens de Nederlandse Coingrats TG Signals groep. Deze groep is ontstaan uit de oudere gelijknamige Coingrats Facebook groep welke meer dan 20K leden heeft! 

Dagelijks worden er in de Coingrats groep trading calls afgegeven die jij vervolgens zelf kunt gebruiken. Momenteel zijn ze bezig met het afstemmen van nieuwe trading signalen, deze worden begin 2024 verwacht!

Trading signals copy bot

Wat zijn crypto trading signals?

Crypto trading signals zijn handelsaanbevelingen gebaseerd op analyse van technische marktgegevens. Handelssignalen worden verstrekt door ervaren analisten, handelsalgoritmen of speciale signaalaanbieders. Ze worden ontwikkeld om handelaren te helpen geïnformeerde beslissingen te nemen bij het kopen en verkopen van cryptocurrency. Crypto trading signals worden ook wel ‘trading calls’ genoemd

Deze trade signals kunnen je helpen het juiste moment te identificeren om cryptocurrency te kopen of te verkopen. Bovendien kunnen ze risicomanagementstrategieën aanbevelen. Voornamelijk worden handelssignalen gebruikt bij daytrading.

Cryptosignalen zijn meestal gebaseerd op technische indicatoren, waarbij de meeste crypto signal aanbieders geautomatiseerde algoritmen en AI-systemen gebruiken om de nauwkeurigheid van de ‘calls’ te vergroten. Deze systemen scannen voortdurend de markt en identificeren bepaalde patronen die kunnen wijzen op toekomstige prijsbewegingen.

In het algemeen kunnen cryptosignalen nuttig zijn voor zowel beginners als ervaren handelaren. Ze helpen de complexiteit van de cryptocurrency markt te verminderen en beslissingen te nemen op basis van gedegen analyses en gegevens. Je moet je er echter van bewust zijn dat crypto signals geen winst garanderen en dat de handel in cryptocurrencies altijd een zeker risico met zich meebrengt.

Trading signal telegram bot
Crypto Handelsignaal in Telegram groep

Hoe werken crypto trading signals?

Crypto trading signals werken door het verzamelen en analyseren van gegevens uit verschillende bronnen om patronen te identificeren die kunnen wijzen op een bepaalde trade. Deze bronnen kunnen technische indicatoren, nieuws, marktsentiment en trends zijn. De gegevens worden geanalyseerd door signaalaanbieders, professionele handelaren of handelsalgoritmen om waardevolle inzichten in de markt te krijgen.

De analyse van de gegevens gebeurt meestal met behulp van statistische methoden, algoritmen en tools om marktbewegingen nauwkeurig te voorspellen. Op basis hiervan kunnen crypto trading signals worden gegenereerd om handelaren te helpen betere handelsbeslissingen te nemen.

Wanneer een ’trade call’ wordt gegenereerd, wordt het meestal doorgestuurd naar een groep abonnees die dan kunnen beslissen of ze het signaal al dan niet volgen en een bepaalde handelspositie innemen. Deze groep abonnees verzamelt zich vaak in Telegramgroep of in een discord groep.

Er zijn verschillende soorten crypto trading signals, waaronder koop- en verkoopsignalen, stop loss signals en risicomanagement signals. Koop- en verkoopsignalen worden gegenereerd wanneer de gegevens aangeven dat het gunstig is om een bepaalde cryptocurrency te kopen of te verkopen. Stop-loss signals helpen verliezen te minimaliseren door handelaren te waarschuwen wanneer de prijs van een cryptocurrency onder een bepaald niveau daalt. Risicobeheerssignalen kunnen handelaren helpen hun posities te beheren en risico’s te minimaliseren.

Wanneer je cryptohandelssignalen gebruikt, ontvang je deze via een pushmelding op jouw mobiel. Deze meldingen bevatten informatie over het signaal, zoals welke cryptocurrency je moet verhandelen, tegen welke prijs en wanneer. Het is belangrijk dat je dan snel handelt omdat de markt snel kan bewegen en calls snel verouderd kunnen zijn.

Discord crypto signals
Crypto Trading Signal in Discord groep

Waarom zou je cryptosignalen gebruiken?

Als je in de cryptocurrency handelt en het lastig vind om koop- en verkoopmomenten te bepalen, dan kan het gebruik van crypto signals een oplossing zijn. Hier zijn enkele redenen waarom je cryptosignalen zou kunnen gebruiken:

 • Risicobeheer: risicobeheer is erg belangrijk bij het verhandelen van cryptocurrency omdat de markt zeer volatiel kan zijn. Crypto signals kunnen je helpen de risico’s te minimaliseren door je stop loss signals. Hiermee kun je jouw verliezen te beperken en effectiever traden.
 • Tijdbesparing: De cryptocurrency markt kan zeer snel bewegen en snel veranderen. Het volgen van marktbewegingen en trends kan tijdrovend zijn en vereist veel onderzoek en analyse. Cryptosignalen kunnen je helpen tijd te besparen omdat ze de marktgegevens en trends al hebben geanalyseerd voor jou. De relevante informatie en handelsaanbevelingen worden je op een presenteerblaadje aangereikt.
 • Winstpotentieel: Cryptosignalen kunnen je helpen winstkansen te identificeren die je anders misschien zou missen. Door te vertrouwen op de analyse van professionals of geautomatiseerde handelssystemen kun je jouw winstkansen vergroten en mogelijk een hoger rendement behalen.
 • Objectiviteit: Emotionaliteit kan een groot obstakel zijn bij het traden in cryptocurrency, omdat het moeilijk kan zijn om duidelijke beslissingen te nemen als er emoties bij betrokken zijn. Cryptosignalen van een kwalitatieve aanbieder zijn echter objectief en onbevooroordeeld omdat ze gebaseerd zijn op gegevens en analyses. Deze worden dus niet beïnvloed door emoties.
 • Educatief: Door cryptosignalen te gebruiken, kun je ook jouw eigen  kennis van de cryptocurrency markt verbeteren. Door de handelsaanbevelingen van signaalaanbieders te analyseren en te begrijpen, kun je leren hoe de markt werkt en hoe je zelf betere handelsbeslissingen kunt nemen.

Al met al kunnen cryptosignalen een nuttige aanvulling zijn op jouw cryptocurrency trading toolkit. Ze kunnen je helpen tijd te besparen, risico’s te minimaliseren, winstkansen te maximaliseren en objectievere beslissingen te nemen. Dit zijn dan ook de voordelen van crypto signals. Later in dit artikel sommen we de nadelen voor je op.

Crypto signal telegram groep
Screenshot van de coingrats.nl telegram groep

Bitvavo Signals

Heb jij Bitvavo of wil je een Bitvavo account aanmaken en hieraan trading signalen koppelen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via Diamond Pigs. Vanuit Diamond Pigs kun je ook je portefeuille managen. De trading signalen van Diamond Pigs presteren beter dan “niets doen” (HODL).

Wat zijn de beste crypto trading signals groepen?

Het is lastig om te bepalen wat ‘de beste’ crypto trading signals zijn. Wel zijn wij zelf lid van een aantal Nederlandse telegram groepen waarvan wij de signals nauwlettend in de gaten van houden. Hieronder onze top 3:

1. Coingrats

GRATIS Nederlandse Telegram groep

Coingrats is een nieuwe Nederlandse crypto telegram groep uit 2023. Voorheen waren de leden verzamelt in de Coingrats Facebook groep. Deze Facebook groep bestaat uit meer dan 20.400 Nederlandse leden. Je kunt deze Facebook groep of Telegram groep in de gaten houden voor voorspellingen en leuke feitjes.

Update: Coingrats signals is momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuwe trading strategie. Houd de groep in de gaten voor de signals lancering in 2024!

2. AltCryptoTalk

Betaalde Discord - Gratis uitproberen

AltCryptoTalk is een Engelstalige Discord groep met een Nederlandse eigenaar. Je vindt hier naast trade calls ook veel educatieve content. Bovendien krijg je volledig inzicht in de handelsstrategieën & posities van het volledige team van AltCryptoTalk. De groep kan jou helpen om jouw handelsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. De trading signals worden dagelijks gegeven op zowel low- en large cap coins.

Wij raden aan om eerst de gratis Discord uit te proberen voordat je de betaalde Premium Discord instapt!

3. Cryptonite

Betaalde Discord - Gratis uitproberen

De Cryptonite discord is een Nederlandse Premium discord groep van Corné Marchand. Hierin krijg je een aantal trade signals (ook wel calls genoemd) per week. Deze worden gegeven door professionele traders.

Naast de signals, leer je in de premium discord wordt je ook nog beter in je eigen technische analyse door de manier waarop de calls gegeven worden en de extra begeleiding. Echt beter leren traden doe je trouwens door de Cryptonite Academy te volgen!

Hoe gebruik je crypto handelssignalen?

Het interpreteren van crypto handelssignalen in jouw (day)trading strategie kan complex zijn en vereist een bepaald niveau van kennis van de markt en technische analyse. Omdat het correct interpreteren van deze calls cruciaal is voor jouw succes in het daytraden van cryptocurrency, volgen hier enkele tips over hoe je ze het best kunt interpreteren:

 • Analyseer de signalaanbieders: Voordat je een signaal van een aanbieder gebruikt, moet je de tijd nemen om de aanbieder te analyseren en raden we aan de reputatie te controleren. Zorg ervoor dat je gerenommeerde aanbieders kiest die betrouwbaar zijn en een bewezen staat van dienst hebben.
 • Begrijp het type signal: Er zijn verschillende soorten trading signals, waaronder koop- en verkoopsignalen, steun- en weerstandsignalen, trendlijnsignalen en meer. Elk signaal heeft zijn eigen betekenis en kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden.
 • Controleer de signalparameters: Zodra het signaal begrepen is, is het belangrijk om de onderliggende gegevens en analyse te onderzoeken die gebruikt zijn om het signaal te genereren. De meeste signaalaanbieders bieden een gedetailleerde beschrijving van het signaal en de parameters die jou kunnen helpen de aanbevelingen te begrijpen en te beslissen of het geschikt is voor jouw trading strategie.
 • Overweeg de markt: Het is belangrijk om de cryptocurrency markt in het algemeen te begrijpen om signals en calls correct te interpreteren. Overweeg de huidige markt om te bepalen of het signaal zinvol is op basis van de marktomstandigheden of dat het beter is om het signaal te negeren.
 • Besteed aandacht aan stop loss aanbevelingen: Stop loss signals zijn belangrijke aanbevelingen om verliezen te minimaliseren. Begrijp hoe ze werken en hoe je ze kunt instellen om verliezen te beperken.
 • Combineer signals met jouw trading strategie: Crypto handelssignalen moeten worden gebruikt als aanvulling op jouw eigen handelsstrategie. Creëer jouw eigen handelsstrategie en gebruik signals die bij jouw strategie passen om je winstkansen te maximaliseren.
 • Monitor de handel: Zodra je de handel bent ingegaan, is het belangrijk om deze nauwlettend te volgen om ervoor te zorgen dat je op het juiste moment uitstapt. Houd de markt in de gaten en wees bereid om uit de handel te stappen als de markt zich tegen jou keert.

Analyseer crypto handelssignalen altijd zorgvuldig voordat je ze in jouw daytrading strategie integreert. Begrijp de signaalaanbieders en parameters, houd rekening met de markt en let op stop loss aanbevelingen. Combineer signals met jouw eigen handelsstrategie en wees voorzichtig bij het gebruik van geautomatiseerde systemen. Als je deze tips volgt, kunnen crypto trading signals een waardevolle bron zijn voor jouw beleggingsstrategie.

Trading signal doge coin

Wat zijn de nadelen van crypto trading signals

Zoals elk type handelsstrategie hebben crypto handelssignalen ook nadelen. Hier zijn, samengevat, de belangrijkste nadelen die je moet overwegen bij het gebruik van crypto trading signals:

 • Kosten: Crypto trading signals kunnen duur zijn, vooral als je kiest voor signals van een gerenommeerde aanbieder. Zo betaal je voor sommige discords wel €100 per maand. Je moet zorgvuldig overwegen of de kosten opwegen tegen de potentiële voordelen. (De Coingrats telegram groep biedt echter GRATIS signals)
 • Risico: Er is altijd enig risico verbonden aan de handel in cryptocurrency. Dit geldt ook voor het gebruik van crypto trading signals. Als je vertrouwt op onbetrouwbare aanbieders of te veel vertrouwt op alleen de signals, kun je verliezen lijden. Gebruik daarom altijd je gezonde verstand!
 • Gebrek aan controle: Wanneer je signals gebruikt, besteed je de controle over jouw handelsbeslissingen in feite uit aan de aanbieder. Dit kan voorkomen dat je jouw eigen handelsstrategie ontwikkelt en mogelijk betere resultaten behaalt.

Over het algemeen kunnen crypto trading signals een waardevolle aanvulling zijn op jouw trading strategie, maar je moet nog steeds factoren zoals kosten, risico en de potentiële beperking van jouw trading controle overwegen voordat je besluit om trade signals te gebruiken.

Conclusie: Zijn crypto signals het waard?

We kunnen stellen dat crypto handelssignalen een waardevolle ondersteuning voor jou kunnen zijn als je zelf niet de tijd hebt om de crypto markt op de voet te volgen, maar toch wil profiteren van koersschommelingen. Door signals te gebruiken, kun je gemakkelijk gebruik maken van de technische analyse van experts of algoritmes om winstgevend te zijn in cryptocurrency. 

Het is echter belangrijk op te merken dat geen enkele signaalstrategie 100% betrouwbaar is en dat de markt nog steeds onvoorspelbaar kan zijn. Het is belangrijk om jouw eigen onderzoek te doen voordat je een crypto signals groep kiest om te volgen. Houdt de signals een tijdje in de gaten om ervoor te zorgen dat deze geloofwaardig en betrouwbaar zijn. Tot slot raden wij aan om cryptosignalen te gebruiken als onderdeel van jouw handelsstrategie in plaats van er blindelings op te vertrouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven