Etoro crypto

eToro is ’s werelds grootste social crypto trading platform. Miljoenen mensen over de hele wereld verzamelen zich op eToro om te traden. eToro staat bekend om copytrading. Hierdoor kopieer jij de handelsstrategieën van crypto experts. eToro heeft sinds 2021 de crypto registratie op orde en is goedgekeurd door de Nederlandsche Bank (DNB).

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en in sommige EU-landen niet gereglementeerd. Er is geen sprake van consumentenbescherming.
Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Sign up

Uitleg bij het maken van een eToro account? Klik op het pijltje om te beginnen.

eToro Crypto fees​

Benieuwd wat de cryptocurrency transactiekosten van eToro zijn?

CopyPortfolios​

Op eToro kun je in met één transactie in verschillende populaire cryptocurrency beleggen

Social Trading

De Social trading functie maakt het mogelijk de transacties van andere gebruikers te volgen

etoro crypto logo

Start met handelen

eToro heeft een eenvoudig aanmeldingsproces. Om een account aan te maken op eToro, volg je onderstaande stappen:

Account aanmaken bij eToro crypto:

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en in sommige EU-landen niet gereglementeerd. Er is geen sprake van consumentenbescherming. Bovendien kan winstbelasting van toepassing zijn.

  1. Klik op de link om naar cryptowebsite van eToro te gaan
  2. Vul je persoonlijke gegevens in. ( Je gebruikersnaam, e-mail en wachtwoord)
  3. Accepteer de gebruikersvoorwaarden en klik op “start trading”.
  4. Verifieer je e-mailadres door op de link in de e-mail te klikken die je ontvangt.
  5. Nu ben je binnen op het platform van eToro. Om nu vervolgens echt te kunnen traden moet je jezelf verifiëren met je ID bewijs en adres verificatie. Dit is gebruikelijk op investeringsplatforms om de veiligheid van de leden te waarborgen en om witwassen te voorkomen.
  6. Na de verificatie kun je beginnen met het investeren in cryptocurrency op eToro.

Crypto kopen via eToro

Op eToro kun je op verschillende manieren cryptocurrency kopen. 

  1. Je kunt in Copyportfolio’s investeren, hierdoor koop je in één keer een gespreide portfolio aan cryptocurrency
  2. Je kunt aan Copytrading doen. Dit stelt gebruikers in staat om de trades van andere gebruikers te volgen of blind te kopiëren.
  3. Losse cryptocurrency, zoals Bitcoin kopen. Dit is de meest gebruikelijke optie. Je vind een specifieke cryptocoin door de zoekoptie te gebruiken die bovenaan in het dashboard staat.

Op eToro kun je meer dan 80 verschillende cryptocurrency verhandelen. En dit aantal wordt langzaam uitgebreid.

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Er is geen consumentenbescherming.
Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro Crypto fees

Net als vrijwel alle andere crypto exchanges rekent eToro verschillende spreads op transacties en kosten voor faciliteiten zoals opnames. De spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijzen van een bepaalde cryptomunt. Spreads zijn een gebruikelijke manier waarop handelsplatforms kosten in rekening brengen.

Aangezien eToro meerdere assets en tradings instrumenten aanbiedt, is de feestructuur van eToro relatief complex. Voor cryptocurrency varieert de vergoeding voor verschillende munten. In 2023 heeft het de fee aangepast naar 1% voor crypto-to-crypto transacties. Een vergoeding van 1% wordt toegevoegd aan de spread bij het kopen of verkopen. De fee is inbegrepen in de prijs die wordt getoond wanneer je een positie opent of sluit.

etoro 1% fee

Crypto CopyPortfolios

Op eToro kun je in één keer in verschillende populaire cryptocurrency beleggen. Dit scheelt je een hoop transactiekosten en nadenk werk. Vaak is er wel een minimale investering vereist om in een copy portfolio te beleggen. Hieronder zie je een voorbeeld van een Crypto CopyPortfolio. Dit is Napoleon-X en dit is een multi crypto portfolio die voor 39,76% bestaat uit Ethereum, 24,14% uit Bitcoin, 22,25% uit Cardano, 6,79% uit Binance Coin en voor 6,56% uit Litecoin. 

Crypto copyportfolio napoleon-x

eToro Social Trading

Een aspect dat eToro onderscheidt van zijn concurrenten is het sociale aspect. Elke munt heeft namelijk zijn eigen pagina waar alle informatie over deze munt wordt gedeeld. Iedereen kan hier iets over de munt delen en met andere traders hierover praten. Je kunt een cryptocurrency ook volgen zodat je direct een melding krijgt bij nieuwe informatie. eToro heeft een actieve en hechte community bestaande uit crypto traders uit de hele wereld.

eToro copytrading

Naast CopyPortfolios biedt eToro ook copytrading aan. Dit is een unieke feature van eToro. Als je wilt, kun je je trades open stellen voor de community. Hierdoor kunnen mensen al jouw trades kopiëren, maar jij kunt ook altijd de trades van de beste crypto handelaren kopiëren. Praat met trade experts en volg of kopieer de posities van andere handelaren.

copy traders etoro

In het verleden behaalde resultaten vormen geen indicatie voor toekomstige resultaten.

eToro Crypto Academy

Om beginnende crypto beleggers wegwijs te maken in de wereld van crypto, heeft eToro een crypto academy ontwikkeld. Deze trading school bestaat uit e-learnings, live webinairs, trading videos en e-courses. Let er wel op dat al deze materialen alleen in het Engels beschikbaar zijn. Voor vragen over de eToro diensten kun je het helpcentrum doorzoeken. Deze heeft een ruime verzameling artikelen die veelvoorkomende vragen over alle eToro producten en diensten beantwoordt. 

Ervaren crypto investeerders kunnen deelnemen aan Market Watch webinars. Hier hoor je alle ins en outs van de financiële markt en gaan ze dieper in op Technische Analyse.

eToro Disclaimer

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een hoog risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. 76% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. Je moet overwegen of je begrijpt hoe CFD’s werken en of je het hoge risico kunt veroorloven om jouw geld te verliezen.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelsgeschiedenis is minder dan 5 volledige jaren oud en is mogelijk niet voldoende als basis voor een beleggingsbeslissing.

Copy Trading is geen beleggingsadvies. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Jouw kapitaal loopt risico.

Cryptoasset beleggen is niet gereguleerd in sommige EU-landen en het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor is er geen consumentenbescherming en loopt jouw kapitaal gevaar.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteits-specifieke informatie over eToro.

FAQ

Vragen over eToro?

Vind hier de meest gestelde vragen over eToro

eToro is een handelsplatform waarop je in 100+ verschillende cryptocurrency kunt handelen. 

eToro is een heeft een registratie bij DNB, waardoor het platform voldoet aan de strenge eisen van Nederland. Vandaar dat wij dit platform als veilig bestempelen. eToro heeft ook al jaren lang een goede reputatie op het gebied van het verhandelen van aandelen, CFD’s, ETF’s en grondstoffen.

Een crypto alternatief voor eToro is Bybit of Bitvavo. Wil je ook in aandelen en CFD’s handelen dan is AvaTrade een goed alternatief.

Scroll naar boven