Finst

UPDATE: Elke nieuwe kan gratis 10.000 euro verhandelen nadat je je hebt aangemeld via onze promolink of gebruik bovenstaande code!
(Tijdelijk aanbod geldig t/m 31 juli 2024)

Finst is een nieuwe crypto exchange uit 2023, ontwikkeld door oud DEGIRO-medewerkers. Finst claimt de laagste transactiekosten van Nederland aan te bieden. Druk op de onderstaande afbeelding om te starten met een welkomstbonus te krijgen na aanmelding bij Finst! 

Registratie

De registratie duurde ons 5 minuten. Zorg ervoor dat je jouw mobiel en ID bij de hand hebt

Crypto Kopen

Meer informatie over hoe je crypto koopt op Finst

Fees

Vind hier een overzicht van de transactiekosten van Finst

Finst support

Finst biedt als een van de weinige exchanges telefonische support aan!

Finst crypto logo

Aanmelden

Klik op de onderstaande button om te starten bij Finst crypto.

Met onze Finst uitnodigingscode: ‘PHQZZ2’ krijg je €100 transactie tegoed!

1) Meld je aan

Meld je aan voor Finst, je kunt alleen de aanmelding voltooien via de app.

1) Download de app

Download de Finst app om je te registreren voor Finst.

2) Vul je gegevens in en laat deze verfiiëren

Na het invullen van je e-mailadres, een wachtwoord en je mobiele nummer in en laat deze verifiëren. Verifieer vervolgens jezelf met identiteitsbewijs om door te gaan met je registratie​

3) Uitnodigingscode invullen

Vul de uitnodigingscode in met "PHQZZ2' om gratis transactie tegoed te krijgen van €100!

3) Bijna klaar!

Beantwoord twee vragen over jouw persoonlijke situatie en stort geld op jouw account om je registratie te voltooien!

Over Finst

Finst is de nieuwste crypto exchange anno 2024! Deze Nederlandse crypto exchange is van plan te gaan concurreren met het populairste crypto platform van Nederland: Bitvavo. Finst is gevestigd in Amsterdam en heeft zijn registratie bij de DNB voltooid. Het richt zich op transparantie en lage transactiekosten. De transactiekosten zijn namelijk slechts 0,15%.

De exchange is opgericht door Julien Vallet en Marcel Putina, dit zijn oud Senior managers van het bekende aandelenplatform DEGIRO. Samen met andere werknemers van DEGIRO begonnen ze te bouwen aan het nieuwe platform Finst. Met de exchange proberen ze beleggers, ongeacht met kennis of ervaring, de volledige controle te geven op een veilig en transparant platform.

Met geavanceerde portfolio-analyses en activiteitenrapporten helpt Finst jou om meer inzicht te krijgen in hoeveel winst en verlies je hebt gemaakt zonder dat je zelf ingewikkelde berekeningen hoeft uit te voeren. Finst blijft in 2024 doorbouwen.

Is Finst veilig?

Finst werkt samen met Fireblocks om alle digitale activa van zijn klanten op te slaan in een afzonderlijke entiteit om hen het hoogste beveiligingsniveau te bieden. Bij de in Nederland gereguleerde bank: Bunq wordt al het geld van klanten bewaard. Om risico’s te verlagen, heeft Finst ook institutioneel risicobeheer geïntegreerd in al haar activiteiten. Daarnaast heeft Finst naar eigen zeggen aanzienlijke investeringen gedaan in corporate governance en veiligheid.

Bovendien houdt de DNB toezicht op Finst ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Sanctiewet van 1977. Maar Finst valt niet onder het gedragstoezicht van de AFM of onder toezicht van DNB. Dit houdt in dat er geen specifieke financiële bescherming voor consumenten is, dat er geen toezicht is op financiële vereisten van Finst.

Finst app

Aanmelden bij Finst

Het aanmelden bij Finst gaat redelijk gemakkelijk en kun je voltooien binnen 5 minuten. Je kunt echter geen account aanmaken via jouw laptop of PC. Je zult dit altijd via de mobiele app moeten doen. Na het downloaden van de app zul je eerst jouw emailadres moeten verifiëren. Vervolgens is het vereist om jouw mobiele nummer te verifiëren en zul je een foto moeten maken van je identiteitsbewijs en van je gezicht om volledige toegang te krijgen tot de app.

Je bent nu bijna klaar er resteren nog 2 stappen. Finst stelt je nog namelijk 2 vragen voordat ze je toelaten tot het handelsplatform. Er wordt hier gevraagd waarvoor je het platform vooral wilt gebruiken en hoeveel je van plan bent om jaarlijks op de exchange te storten.

De allerlaatste stap is om geld op jouw account te plaatsen. Dit kan gemakkelijk via iDeal en al vanaf €10!

Vervolgens wordt erom een uitnodigingscode gevraagd. Deze is erg belangrijk, want als je deze niet invult dan loop jij de welkomstbonus mis. Deze welkomstbonus is namelijk gelijk aan €100 transactie tegoed! Vul daarom altijd de uitnodigingscode in met “PHQZZ2“.

Finst 10.000 euro

In 2024 is de code: ‘COINGRATS’ actief. Met deze code kan je de eerste 10.000 euro investeren zonder fees. Let op dit is alleen geldig de eerste twee weken na aanmelding.

Vul de code in tijdens het aanmelden om te genieten van het promo tegoed.

 

Finst account registreren

Crypto kopen op Finst

Bij Finst koop je gemakkelijk met euro’s je crypto. Nadat je via iDeal geld op je account hebt gestort kun je door enkele drukken op de knop Bitcoin of 100+ andere cryptocurrency kopen. 

Het kopen van Crypto op Finst lijkt erg veel op hoe we dat gewend zijn bij Bitvavo. Het enige is dat Finst geen geavanceerde trading mogelijkheden biedt. Wel kun je sinds juni 2024 limiet orders zetten om crypto te kopen of te verkopen.

Transactiekosten bij Finst

Finst claimt de goedkoopste transactiekosten van Nederland aan te bieden. Wij hebben dit gecontroleerd en dit klopt! Bij Finst betaal je slechts 0,15% aan transactiekosten. Dit is goedkoper dan de 0,25% van Bitvavo. Check de tabel hieronder maar eens. Een kanttekening hierbij is dat je bij Bitvavo je transactiekosten kunt verlagen nadat je meer handelt. Dit is bij Finst niet zo. Bovendien bieden sommige internationale partijen zoals Bybit nog lagere transactiekosten aan gebruikers.

Finst transactiekosten
Finst bitcoin kopen

Aantal cryptomunten

Het aantal verschillende cryptomunten bij Finst is beperkt in vergelijking met andere Nederlandse spelers. Ze bieden 100+ verschillende cryptocoins aan. Dit is minder dan de Nederlandse concurrenten waar 200 coins de standaard is. Als beginnende belegger zijn 100 verschillende munten echter meer dan genoeg. 

Crypto coins finst

Crypto Bundels

Finst introduceert als een van de eerste crypto bedrijven: Crypto Bundels. Crypto bundels zijn een gemakkelijke en kostenefficiënte manier om in één klik te investeren in een mandje van verschillende cryptocurrencies. Bundels tonen overeenkomsten met ETFs, die enorm populair zijn geworden onder particuliere investeerders. Echter, anders dan bij ETFs, bezitten investeerders in crypto Bundels de cryptoassets wel zelf.

Met Bundels, zullen Finst klanten in staat zijn om tientallen cryptocurrencies gewogen naar marktkapitalisatie te kopen in een enkele klik, zonder minimum bedrag of minimale periode. Denk aan Top 5, Top 10 of Top 25 cryptos per marktkapitalisatie, of zelfs sectorspecifieke Bundels zoals DeFi of Green!

Elke maand herbalanceert Finst de Bundels afhankelijk van de marktschommelingen, zodat ze altijd up-to-date blijven met de markt. Iedereen kan nu de “hele” cryptomarkt kopen zonder veel tijd, energie en geld te hoeven spenderen.

 

Staking op Finst

Finst biedt een van de hoogste stakingsbeloningen in Nederland, tot 10% APY op alle ondersteunde assets. Het platform onderscheidt zich door ongekende flexibiliteit, zonder lock-up of binding, en biedt de vrijheid om op elk moment toegang te krijgen tot je middelen.

Met een brede dekking kun je stakingsbeloningen verdienen op 7 Proof-of-Stake assets, zelfs als ze deel uitmaken van crypto Bundels. Dagelijkse beloningen en wekelijkse uitbetalingen op maandag zorgen voor een constante groei van je beleggingen.

Finst staat voor echte staking, zonder leningen aan derden. Dit waarborgt de veiligheid en integriteit van je beleggingen. In essentie biedt Finst aantrekkelijke financiële voordelen, flexibiliteit en transparantie, waardoor staken toegankelijk en veilig wordt.

finst staking
Een indicatie van de staking percentages op Finst!

Finst vrienden uitnodigen

Bij Finst kun je beloningen verdienen als je vrienden doorverwijst. Bij een doorverwijzing ontvangt je vriend een transactiekrediet van €100 dat geldig is voor een maand. Maar dat is niet alles, want ook jij ontvangt een transactie tegoed van €100! Je verdient beloning door je vrienden uit te nodigen met jouw persoonlijke uitnodigingscode. Met onze code handel je momenteel de eerste €10.000 aan crypto gratis.

Tip: Je kan zelf ook vrienden uitnodigen door je aan te melden bij het Finst affiliate programma

Finst referral

Finst support

Het is altijd fijn om goede support en service te hebben bij een exchange. Hierdoor kun jij snel geholpen worden bij het tegenkomen van problemen. Eén van het team van cryptoplatforms liep direct al tegen een probleem aan bij het terugstorten van euro’s naar zijn bankrekening. Gelukkig werd dit probleem gelijk verholpen via de chat support. Zie screenshot hieronder. De support chat is in het Engels en in het Nederlands beschikbaar!

Naast de chatbot is Finst ook telefonisch bereikbaar. Dit is erg uniek aan deze exchange want de meeste platforms bieden alleen email en chat support aan.

Contact gegevens Finst:

 • E-mail: support@finst.com
 • Telefoon nummer: :+31 (0)2 02 41 71 61
 • Chatten via de Finst website kan natuurlijk ook!
Finst support chat
Finst support
finst chat

Finst resultaat van het eerste jaar

Finst heeft zelf een press release uitgegeven over de lancering van hun nieuwe cryptoplatform. Zij stelden dat Finst zeer positief is ontvangen door Nederlandse crypto investeerders. De belangrijkste punten uit de press release sommen we hieronder voor jou op:

 • Een week na de start kan Finst spreken van een zeer succesvolle lancering. In de eerste dagen hebben klanten al honderdduizenden euro’s gestort en op basis van de handelsactiviteit verwacht het bedrijf in de eerste maand al enkele miljoenen aan handelsvolumes te verwerken.
 • Ondanks de hogere volatiliteit op de cryptomarkt had het platform een hoge stabiliteit, geen downtime of grote problemen.
 • In de eerste week heeft Finst voornamelijk vermogende en actieve crypto-investeerders aangetrokken. 4 van de 5 klanten zijn ouder dan 30 jaar. De gemiddelde leeftijd is momenteel 44 jaar.
 • Wat erg opvalt is dat 26% van het totale volume op Finst wordt gedaan door vrouwelijke investeerders.
 • Bitcoin was goed voor het grootste volume nadat het vorige week met bijna 20% in waarde was gestegen. De algehele cryptomarkt kreeg er afgelopen week ongeveer 80 miljard euro aan marktkapitalisatie bij. Met meer dan 80% van de klanten die ouder zijn dan 30 jaar, heeft Finst actieve investeerders aangetrokken die op zoek zijn naar een veilig, betrouwbaar en kostenefficiënt alternatief voor bestaande platforms. 
 • Het streven van Finst is om binnen 5 jaar het grootste en meest vertrouwde retail-cryptoplatform van Europa worden!
 • Finst verwerkte bijna 500.000 transacties in 9 maanden. In dezelfde periode steeg het beheerd vermogen van Finst met 90% dankzij een sterke stijging van de stortingen van klanten, terwijl de totale cryptomarktkapitalisatie daalde met 11%.

Finst crypto storten en versturen

In 2024 kun je Bitcoin (BTC) of Tether (USDT) storten naar Finst. Beleggers en handelaren kunnen nu profiteren van hetbeste van twee werelden: institutionele custody door Finst -met scheiding van activa in samenwerking met Fireblocks-, evenals de mogelijkheid om hun crypto’s zelf te bewaren op hun persoonlijke wallets zoals Metamask of Ledger.

Ons oordeel

Het gebruik van de Finst app gaat volgens erg soepel. Het aanmaken van een account duurde slechts 5 minuten. Daarnaast hebben wij veel vertrouwen in Finst omdat zij de DNB registratie volledig voltooid hebben en gevestigd zijn in Amsterdam. De lage transactiekosten van 0,15% kom je bij geen andere in Nederland gevestigde crypto exchange tegen.

De Finst exchange, opgericht door oud DEGIRO Senior managers, heeft geavanceerde portfolio-analyses en activiteitenrapporten die een mooi overzicht geven van winst of verlies. In de komende maanden verwachten we nog veel meer van Finst zoals on-chain staking, prijsalerts en nieuwe ordertypes. Wij zijn erg benieuwd!

FAQ

Vragen over Finst?

Vind hier de meest gestelde vragen over Finst

Finst is een nieuwe crypto exchange, ontwikkeld door oud DEGIRO-medewerkers. Finst is gelanceerd op 9 januari 2023 en heeft erg lage transactiekosten

 • Lage transactiekosten van max 0,15%
 • Gebruiksvriendelijke app
 • DNB registratie
 • Telefonische support
 • Nog geen reputatie opgebouwd
 • Weinig cryptomunten aanwezig op het platform

Finst werkt samen met Fireblocks om alle digitale activa van zijn klanten op te slaan in een afzonderlijke entiteit om hen het hoogste beveiligingsniveau te bieden. Daarnaast heeft Finst naar eigen zeggen aanzienlijke investeringen gedaan in corporate governance en veiligheid.

Bovendien houdt de DNB toezicht op Finst ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Sanctiewet van 1977. Maar Finst valt niet onder het gedragstoezicht van de AFM of onder toezicht van DNB. Dit houdt in dat er geen specifieke financiële bescherming voor consumenten is, dat er geen toezicht is op financiële vereisten van Finst.

Een Nederlands alternatief voor Finst is Bitvavo.

Finst heeft geen eigen coin.

Ja, je kunt 7 coins staken op Finst anno 2024

Scroll naar boven