LiteBit alternatief

LiteBit was een Nederlandse crypto broker die al sinds 2013 bestond. Helaas moets LiteBit door marktomstandigheden stoppen met haar activiteiten. De huidige gebruikers kunnen overstappen naar Bitvavo

Aanmelden

Heb je je indentieteitsbewijs klaar liggen?

Kosten

Voor een het kopen van €1000 aan Bitcoin betaal je 1,2% fee.

Munten

Bij LiteBit kun je 70+ cryptocurrency kopen.

FAQ

Veel gestelde vragen over LiteBit, de betaalmethode, de kosten en het staken.

Registreren

Een alternatief voor Litebit is Bitvavo

1) Meld jezelf aan

Meld jezelf gemakkelijk aan via de blauwe knop op deze pagina.

1) Meld je aan

Meld jezelf gemakkelijk aan via de blauwe knop op deze pagina.​

2) Vul je gegevens in en verifieer jezelf

Na het invullen van je email en wachtwoord is LiteBit ook verplicht om jou KYC te verifiëren middels je ID.

3) Voeg euro's toe aan jouw account of start direct met handelen

Verifieer je bankrekeningnummer of koop jouw favoriete cryptocurrency direct en gemakkelijk met iDeal.

Litebit to do

Wat is Litebit?

LiteBit is een cryptocurrency broker waarop je 70+ crypto assets kunt kopen, verkopen en op kunt bewaren. De broker is volledig Nederlands, geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en gevestigd in Rotterdam. LiteBit is een goede keuze voor Nederlanders die op een gemakkelijke, veilige manier crypto willen kopen en willen vasthouden voor de lange termijn. 

Mocht jij op dagelijkse of wekelijkse basis willen traden dan is LiteBit geen goede keuze. Het aanbod cryptomunten is niet zo groot als bij andere exchanges en ook de fees zijn tamelijk hoog voor day- en swingtraders.

Voordat we uitgebreider ingaan op de kosten is het goed om te vermelden dat LiteBit zich richt op eenvoud. De interface van de mobiele app en de website zijn erg simpel. Je kunt een prijsmelding instellen voor als jouw favoriete crypto een bepaalde prijs bereikt en dit was het ook zo’n beetje. Limiet orders en andere handelsfuncties zijn niet beschikbaar op het platform. Crypto staking is sinds 2022 wel mogelijk!

LiteBit: De Kosten

Litebit werkt met verschillende kosten per crypto asset. Zo betaal je voor het kopen van Bitcoin (BTC) 1,2% fee maar voor het kopen van Ethereum (ETH) wel 1,96% fee. Dit is tamelijk hoog in vergelijking met concurrent Bitvavo. Bij Bitvavo betaal je minstens 5x zo weinig!

Hieronder de kosten van een aantal populaire cryptocurrency per €1000

  • Bitcoin (BTC): 1,235% (€12,35)
  • Ethereum (ETH) 1,961% (€19,61)
  • Ripple (XRP) 1,961% (€19,61)
  • Cardano (ADA) 1,961% (€19,61)
  • Solana (SOL) 1,478% (€14,78)
  • Near Protocol (NEAR) 1,478% (€14,78)

LiteBit laat netjes zien hoeveel Bitcoin je precies ontvangt en hoeveel euro dit in werkelijkheid is. Ook zie je hier precies hoeveel servicekosten je betaald. Hier kunnen andere crypto platforms nog wel iets van leren. LiteBit zorgt hiermee voor volledige transparantie waardoor je geen extra onverwachte kosten maakt.

Litebit kosten

Litebit support

LiteBit probeert zich te onderscheiden in support. Zij bieden namelijk als een van de weinige cryptobrokers telefonische support aan. De telefonische helpdesk van LiteBit is bereikbaar via: +31(0)103104175. Chatten of e-mailen kan natuurlijk ook. Daarnaast biedt LiteBit ook handige geschreven tutorials aan. Bovendien schrijft LiteBit bijna dagelijks over nieuwe ontwikkelingen op de cryptomarkt. Het biedt helaas geen videos aan waar bepaalde crypto gerelateerde zaken worden verklaard.

LiteBit: Onze conclusie

LiteBit is met minimaal 1,2% fee per transactie erg duur om fanatiek crypto mee te verhandelen. De gebruiksvriendelijke crypto app BLOX is hiermee zelfs goedkoper. Daarom raden wij LiteBit af voor elke crypto trader.

Wil jij eenmalig Bitcoin of een andere unieke cryptocoin kopen en dit vast zetten voor de lange termijn (HODL)? Dan is LiteBit wel het overwegen waard. LiteBit biedt namelijk goede telefonische support en het kopen van crypto wordt niet onnodig lastig gemaakt. Er is geen technische kennis vereist. 

Opzoek naar een goedkoper Nederlandstalig alternatief? Check Bitvavo

litebit logo
FAQ

Vragen over LiteBit?

Vind hier de meest gestelde vragen over litebit.eu

LiteBit is een Nederlandse crypto broker waar je cryptocurrency kunt kopen, verkopen en opslaan. Zij zijn gevestigd in Rotterdam.

Meer dan 70 populaire cryptocoins zijn te verhandelen op litebit.eu. Denk hierbij aan Bitcoin, VeChain, Ripple, LiteCoin etc. LiteCoin is echter niet gerelateerd aan Litebit.

  • Gemakkelijk via iDeal crypto kopen
  • Telefonische support
  • Eenvoudige interface
  • Nederlandstalig

Litebit is al bijna 10 jaar actief op de cryptomarkt. Het zou dus gek zijn als het platform ineens uitloopt op een scam. Het platform probeert gebruikers te informeren over de gevaren. Zo heeft LiteBit een artikel geschreven hoe je het beste je account kunt beveiligen. Ze leggen je uit hoe je een veilig wachtwoord en 2FA instelt

LiteBit is een gebruiksvriendelijk platform. Toch vinden wij LiteBit niet de beste Nederlandse cryptobroker. Dit komt door de hoge transactiekosten die je betaald bij het kopen van cryptoassets. Je betaald namelijk minimaal 1% meer dan bij Bitvavo.

Traden gaat gemakkelijk via de app of via de webpagina. Klik jouw crypto coin aan en koop hem direct via iDeal.

Sinds mei 2022 kun je ook staken op LiteBit. De te staken crypto assets zijn Cardano (ADA), Binance Coin (BNB), Polygon (MATIC) en ReddCoin (RDD).

Nederlandse alternatieven voor Litebit zijn BLOX, Coinmerce en Bitvavo.

Scroll naar boven