OKX review

UPDATE 2024: OKX neemt geen Nederlanders meer aan op het platform. Het beste alternatief is Bybit!

OKX is een internationaal populaire exchange die je alles aanbiedt waar jij als crypto belegger naar opzoek bent.  De transactiekosten zijn onder het industrie gemiddelde en je kunt handelen met grote hefbomen. Toch is OKX ook geschikt voor beginnende cryptobeleggers.

Registratie

Klik op het pijltje hieronder om snel naar het aanmeld proces te gaan

Crypto Kopen

Meer informatie over hoe je crypto koopt op OKX

Fees

Vind hier een overzicht van de transactiekosten van OKX

OKX Earn

OKX heeft passief inkomen mogelijkheden!

okx logo

Aanmelden

Klik op de onderstaande button om te starten.

Met onze OKX referral code maak jij kans op mystery boxes!

1) Meld je aan

Meld je aan voor OKX en ontvang jouw bonus.

1) Meld je aan

Meld je aan voor OKX en ontvang jouw bonus.

2) Vul je gegevens in

Na het invullen van alleen je e-mailadres, wachtwoord en referral code kun je al starten met het handelen in kleine bedragen met crypto.

3) Verifieer jezelf

Verifieer jezelf om alle OKX functies te gebruiken. Zoals de OKX Jumpstart!

4) Handel met korting

Houdt OKB vast om extra korting te verdienen op je transacties op OKX

Over OKX

OKX is gelanceerd in 2017 en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een alles in één cryptocurrency platform met honderden handelsparen en meer dan 20 miljoen gebruikers in meer dan 200 landen.

Naast spot trading biedt OKX ook de mogelijkheid om Futures, perpetuele swaps en opties te verhandelen. Bovendien kun je anno 2024 ook genieten van een NFT marktplaats, crypto uitleen en earn mogelijkheden, bot trading, demo trading, ICO’s en meer.

OKX heeft zelfs zijn eigen gedecentraliseerde netwerk op de blockchain, genaamd OKExChain. Daarnaast gebruik je de OKX Defi Hub om jouw funds decentraal op te slaan. Tot slot is OKX ook een verzamelplaats voor Blockchain developers.

Aanmelden bij OKX

Het aanmelden bij OKX is eenvoudig. Het eerste wat je zult moeten doen is om naar de OKX website te gaan. Eenmaal op de website aangekomen klik je rechtsboven op ‘sign up’. Daarna kun je jouw persoonlijke gegevens invullen. Vergeet hierbij niet de OKX referral code in te vullen met ‘8786620’. Je maakt hierbij kans op mystery boxes ter waarde van $10.000!

Na de voltooiing van de registratie zul je jouw email moeten bevestigen. Nu heb je toegang tot het platform maar nog niet tot alle handelsfuncties. Hiervoor zul je moeten voldoen aan de KYC (know your customer) vereisten.

Een level één KYC-account vereist het invoeren van basisinformatie over jezelf. Niveau twee vereist het uploaden van een selfie en een foto van je ID. Voor niveau drie moet je akkoord gaan met een disclaimer. Daarna kun je gebruik maken van alle geavanceerde functies van OKX!

OKX referral code

Crypto kopen op OKX

Met euro’s crypto kopen is vrij gemakkelijk via OKX. Je hebt meerdere manieren om dit te doen. Het gemakkelijkste is de ‘buy with card’ optie. Hierdoor kun je eenvoudig met Apply/Google Pay of je Visa of Mastercard direct jouw euro’s omzetten in stable coins of cryptocurrency. 

Een andere optie is om dit via het P2P netwerk te doen. Hier koop je crypto direct van andere cryptobeleggers zonder tussenkomst van een derde. Dit is echter vrij complex en hoeft niet altijd goedkoper te zijn.

crypto kopen okx

Crypto sturen naar OKX

Let erop dat je altijd een klein bedrag aan transactiekosten betaald bij het kopen van crypto. Je kunt ook crypto naar het platform toesturen mocht jij nog crypto hebben staan op een andere exchange zoals Bitvavo.

Het versturen van crypto naar OKX doe je in 5 stappen:

 1. Ga in je dashboard naar ‘assets’
 2. Klik vervolgens op ‘deposit’
 3. Kies de cryptocurrency die je naar het platform wilt versturen
 4. Kies het juiste netwerk waarop de crypto verstuurd gaat worden (Let op: Dit is een erg belangrijke stap!)
 5. Klik op ‘continue’
 6. Je bent klaar om de cryptocurrency op OKX te ontvangen. Kopieer nu jouw wallet adres.
 7. Ga terug naar het platform waarvan jij de crypto wilt versturen en plak hier dit adres. Let erop dat het netwerk overeenkomt! 
 1.  
OKX deposit

OKX Trading fees

OKX’s trading fee voor spot transacties starten vanaf 0,1%. Dit betaal je voor een normale transactie van USDT naar BTC bijvoorbeeld zonder hefbomen of iets dergelijks.

Als je de native token van OKX, beter bekend als OKB, vasthoudt op het platform dan krijg je korting op je transactiekosten. Bij het vasthouden van 500 tot 1.000 OKB verlaag jij jouw transactiekosten met 0,005 procentpunt. Tussen de 1.000 en 1.500 verlaag je het nogmaals met 0,005 procentpunt en dit gaat door totdat je de maximale korting bereikt met het vasthouden van 2.000 OKB.

Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van de trading fees per level.

spot fees okx

Ben jij een actieve handelaar en gebruik jij OKX voor daytrading crypto? Dan kun jij een aanvraag doen naar een VIP behandeling met nog meer korting. 

Bijvoorbeeld, als het 30-daagse handelsvolume van jou op de spotmarkt meer dan 10.000.000 USD bedraagt (VIP 1) dan profiteer je van extra korting. Je betaald dan slechts 0,08% per markt order en 0,06% voor een limiet order.

Je hoeft hiervoor geen OKB te ‘holden’. Check de screenshot hieronder maar eens!

OKX vip fee spot

Handel jij met hefbomen op OKX? Dan gelden er andere transactiekosten. Meer info hierover vind je op deze OKX futures pagina!

OKX Earn

OKX biedt meerdere manieren om aan hun crypto te verdienen. De earn-sectie bevat diverse producten om je crypto voor jou aan het werk te zetten. Sommige verdienmodules zijn erg eenvoudig en veilig zoals OKX sparen en OKX staking. Andere zijn wat complexer en risicovoller.

Hieronder nemen we er een aantal met je door:

 • Staking en Saving: Dit zijn de meest gebruikte opties om extra op je crypto te verdienen. Dat komt omdat het veilige opties zijn. Je zet jouw cryptocurrency gewoon voor een flexibele of een vaste periode vast op het platform en verdient hiervoor de bijbehorende rente percentages. Let erop dat er vaak een limiet zit aan hoeveel crypto je kunt vastzetten voor de hoogste percentages. De APY varieert van 1% tot soms wel 365% per jaar. Dit is afhankelijk van de soort token. Het verschil tussen ‘savings’ en ‘staking’ is dat ‘savings’ in-house wordt gefinancierd door OKX en ‘staking’ plaats vind op de blockchain.
 • Dual investment: OKX Dual Investment is de optie met het hoogste risico en de hoogste beloning. Jouw kapitaal loopt hierbij dus gevaar in tegenstelling tot sparen en staking. Met Dual Investment kun je jouw kapitaal beheren en tegelijkertijd in BTC, ETH of USDT investeren.
 • DeFi: OKX DeFi is een manier om via het OKX platform jouw crypto te krijgen tot de voordelen van DeFi platform zoalss: Aave, Compound Finance, OpenDAO, Sushiswap, en meer.
 • Jumpstart: Met OKX jumpstart doe je gratis mee aan nieuwe token lanceringen. Je kunt deelnemen door OKB tokens in te zetten. Je ontvangt hiervoor tokens van nieuwe projecten op basis van jouw OKB holding.
OKX earn
FAQ

Vragen over OKX?

Vind hier de meest gestelde vragen over OKX

OKX is een exchange die je alles aanbiedt waar jij als crypto belegger naar opzoek bent.

 • Veel DeFi mogelijkheden
 • Tot 100x hefboom traden
 • Transactiekosten van max 0.1%
 • Verdien extra veel rente aan jouw crypto op het OKX platform

Een centrale exchange als OKX is nooit 100% te vertrouwen. Dit zul je altijd in gedachte moeten houden. Wel kunnen we zeggen dat OKX is goed bezig is doordat ze werken met zowel een hot als een cold wallet. Het grootste gedeelte (95%) van de fondsen zit hierbij in de offline ‘koude’ wallet . Dit betekent dat het grootste deel van de assets offline wordt opgeslagen en zo beschermd is tegen hackers.

OKX is een populaire crypto exchange. Dankzij de vele functies en trading tools en mogelijkheden vinden wij OKX uitstekend.

Ja, meer hierover is op de OKX referral page te vinden. De promo code is 8786620. Hierdoor maak je kans op mystery boxes tot $10.000.

Een Nederlands alternatief voor OKX is Bitvavo. Deze heeft echter niet zoveel trading opties als dat OKX heeft. Wil je dit wel? Dan is Bybit een goed alternatief voor OKX.

De OKB coin is de native token van OKX.

Scroll naar boven