Bybit vs. Bitget

Vergelijking van de crypto exchanges

Bybit vs Bitget

In dit artikel vergelijken we Bybit en Bitget, twee populaire crypto exchanges voor serieuze crypto daytraders. Omdat beide exchanges veel op elkaar lijken, laten we je in dit artikel de verschillen zien. Na het lezen van deze blog kun je zelf een weloverwogen beslissing nemen op welke cryptobeurs je wilt handelen.

UPDATE: Anno 2024 laat Bitget geen Nederlanders meer toe tot hun platform. Bybit is het uitstekende alternatief en de beste keuze!

Bybit vs. Bitget: Samenvatting

Vergelijken Bybit logo 2023 Bybit bitget logo new Bitget
Oprichting 2018 2018
Hoofdkantoor Dubai Seychellen
Geschikt voor Nederlandse ervaren handelaren / daytraders Ervaren handelaren / Daytraders
Aantal coins 450+ 500+
Kosten Max 0.1% Max 0.1%
Betaalmethode Bankoverschrijving en iDeal Bankoverschrijving en iDeal
Gebruiksvriendelijkheid Gemiddeld Gemiddeld
Veiligheid Cold Storage, SSL-encryptie, 2FA, anti-phishing codes en whitelisting opnameadressen. Verzekering tegen liquidatie Cold Storage, SSL-encryptie, 2FA, anti-phishing codes en whitelisting opnameadressen.
KYC Verplicht om te handelen Niet verplicht
Staking Ja + geavanceerde earn mogelijkheden Ja + geavanceerde earn mogelijkheden
Support 24/7 Chat support 24/7 Chat support
Leverage Trading Ja Ja
Welkomstbonus Tot 30K Tot 5K
Beoordeling 4.8 4,5

Bybit vs. Bitget: Algemeen

Zowel Bybit als Bitget zijn beide opgericht in 2018. Waar Bybit als snel naam maakte in Europa, bleef Bitget lange tijd alleen in Azië populair. Inmiddels is Bitget ook bij steeds meer Europeanen bekend. Als we kijken naar het aantal gebruikers is Bybit met 15+ miljoen traders een aantrekkelijkere keuze gebleken dan Bitget (10+ miljoen gebruikers). Beide exchanges zijn wereldwijd actief en strijden in vele landen om marktaandeel.

Bybit vs. Bitget: Aangeboden Cryptocurrency

Bybit
4/5
Bitget
4.5/5

Bitget is de winnaar als het gaat om het aantal cryptocurrency dat gelist is op de exchange. Bij Bitget zijn er namelijk 500+ cryptocurrency te verhandelen via spot. Terwijl er bij Bybit 450+ cryptomunten verhandelbaar zijn. Dit kan erop wijzen dat de procedure van goedkeuring voor cryptomunten wat sneller gaat bij Bitget dan bij Bybit. Alsnog zijn 450 cryptocurrency naar ons idee meer dan genoeg munten om te verhandelen. Zeker als je dit vergelijkt met Bitvavo. Maar het kan altijd zijn dat de ene exchange net wat andere cryptomunten met een lage marketcap aanbied dan de ander.

Bybit vs. Bitget: Kosten

Bybit
5/5
Bitget
4.7/5

Beide exchanges behoren tot de crypto platformen met de laagste transactiekosten in de industrie. Wel zijn de fees redelijk hoog om direct met euro crypto te kopen. Daarom raden wij aan cryptocurrency zoals USDT te storten op het platform. Vervolgens kun je met USDT verschillende cryptomunten aanschaffen.

Houd er bovendien rekening mee dat er bij elke exchange altijd kosten zijn om crypto te versturen. De kosten zijn specifiek per cryptomunt afhankelijk van de netwerk keuze.

De kosten voor het traden bij Bybit en Bitget zijn gelijkwaardig. Toch heeft Bybit op het gebied van limietorders gunstigere transactiekosten. Hieronder nemen wij de handelskosten van zowel Bybit als Bitget apart met je door.

 

Bybit Transactiekosten

De transactiekosten voor het handelen in crypto zijn maximaal 0,1% op ByBit spot trades. Voor Futures trading betaal je maximaal 0,06% Taker Fee en 0,01% Maker Fee. Check de afbeelding hiernaast voor een uitgebreider overzicht van de transactiekosten van Bybit

Bybit fees
Bitget Transactiekosten

Bij Bitget betaal je ook 0,1% Maker en Taker fee voor spottransacties. Voor Futures betaal je 0,02% Maker Fee en 0,06% Taker Fee.

Wel kun je bij Bitget de handelskosten met 20% verlagen door je transactiekosten met BGB (de native token van het Bitget platform) te betalen.

Bitget transactiekosten

Bybit vs. Bitget: Betaalmethoden

Bybit
4/5
Bitget
4/5

Bij zowel Bybit als Bitget zijn de betaalmethode om euro’s te storten gelijk. Dit doe je gemakkelijk via iDeal. Je euro’s weer terugstorten is iets moeilijker. Dit kan namelijk niet direct naar je bankrekening, maar dit moet via een derde (third party). Hier betaal je dan ook wat aan transactiekosten voor.

Bybit vs. Bitget: Gebruiksvriendelijkheid

Bybit
4/5
Bitget
4/5

Alhoewel beide platformen na gebruik van tijd erg gebruiksvriendelijk aanvoelen, kan dit voor sommige beginners die nieuw zijn in de cryptowereld niet zo zijn.

Bybit en Bitget zijn namelijk erg geavanceerde crypto handelsplatformen. Er zijn zoveel opties mogelijk dat nieuwelingen door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Mocht jij al ervaring hebben met bijvoorbeeld Bitvavo dan zul jij hier waarschijnlijk wat minder problemen in ondervinden. Omdat je dan al deels bekend bent met een trading dashboard.

Uiteindelijk zijn zowel Bybit als Bitget erg gebruiksvriendelijk in vergelijking met sommige andere internationale exchanges. Beide crypto platform hebben namelijk een handige app en zijn in het Nederlands vertaald. Let erop dat er bij de vertaling voor het grootste gedeelte gebruik is gemaakt van een automatische vertaler. Sommige vertalingen kunnen dus wat onnatuurlijk aanvoelen. Om dit te voorkomen raden wij aan de taalinstellingen in Engels te laten staan. 

Bybit vs. Bitget: Veiligheid

Bybit
4/5
Bitget
4/5

Ten eerste is het goed om te zien dat beide platformen het grootste deel van de activa van hun klanten in cold storage bewaren. Dit is erg belangrijk wat betreft veiligheid. Op deze manier blijft het uit de handen van hackers omdat het op een externe hardware wallet staat. 

Daarnaast maken zowel Bybit als Bitget het verplicht om meerdere veiligheidsversleutelingen te doorlopen voordat je jouw assets kunt opnemen of versturen. Dit maakt de kans minder klein dat jouw funds kunnen worden verstuurd nadat je crypto account wordt gehackt.

Bybit en Bitget gebruiken ook SSL-encryptie, 2FA, anti-phishing codes en de mogelijkheid tot whitelisting opnameadressen. Bybit heeft daarentegen een verzekering om handelaren te beschermen in het geval van liquidatie.

Al met al lijkt het erop dat beide exchanges de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen hebben. 100% veiligheid kunnen we niet garanderen, het blijven centrale exchanges waarbij je nooit precies weet wat erachter de schermen gebeurt.

exchange security
Gebruikers beveiligingsbeleid van Bybit

Bybit vs. Bitget: Staking

Bybit
4/5
Bitget
4.5/5

Crypto Staking is bij zowel Bybit als Bitget mogelijk. Beide bieden soort gelijke stakingsproducten aan. Zo kun je crypto flexibel en vast staken of gebruik maken van complexere earn producten. De percentages en staking promo’s veranderen per platform van tijd tot tijd. We kunnen niet direct een eenduidige mening trekken welk platform er beter is voor het staken van cryptocurrency. Hiervoor zul je zelf even een kijkje moeten nemen op de desbetreffende exchanges om te kijken wat het rente percentage is van jouw favoriete cryptomunt!

Wel lijkt het erop dat Bitget momenteel over het algemeen hogere rendementen geeft op jouw cryptocurrency.

bybit staking
bitget staking

Bybit vs. Bitget: Support

Bybit
4.5/5
Bitget
4.5/5

Beide platformen hebben Engelstalige support. Het is dus handig als je de basiskennis van Engels hebt om gebruik te maken van support mogelijkheden. We hebben zowel de support van Bitget als Bybit benaderd en kregen bij beide erg snel een reactie terug. Je wordt namelijk binnen no-time verbonden met een support medewerker als je geen zin hebt om met de chatbot te praten. Voor zowel Bitget en Bybit staat er 24/7 support voor je klaar!

Bybit vs. Bitget: Functies

Bybit
5/5
Bitget
4.5/5

Beide platformen bieden erg veel producten aan. Zo beschikken ze beide over een Launchpad, Copy Trading, handel in derivaten en extra verdienmogelijkheden. Daarnaast kun je bij beide gebruik van een geïntegreerde crypto bot en een lucratief referral programma. Bij Bybit zien we echter wel leveraged tokens en crypto opties trading terug. Dit biedt Bitget niet aan. Ook is Bitget niet het platform als je interesse hebt in het gedecentraliseerde Web3 of NFT’s. Bybit besteed hier wel aandacht aan!

Bybit vs. Bitget: Voordelen

Vind hier de voordelen van Bybit en de voordelen van Bitget. Dit moet je helpen bij het maken van je keuze.

Voordelen Bybit
 1. Gemaakt voor professionele traders
 2. Allerlaagste handelskosten
 3. 450+ verschillende cryptomunten te verhandelen
 4. Uitstekende reputatie
 5. NFT marketplace
 6. Web3 wallets
 7. Welkomstbonus tot 30K
Voordelen Bitget
 1. Gemaakt voor serieuze traders
 2. 500+ verschillende cryptomunten te verhandelen
 3. Hogere stakingspercentages
 4. Handel zonder KYC
 5. Welkomstbonus tot 5K

Bybit vs. Bitget review: Wat is de betere crypto exchange?

Bybit
4.8/5
Bitget
4.5/5

Zowel Bybit als Bitget zijn uitstekende crypto exchanges voor het verhandelen van cryptocurrencies. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar Bybit omdat het de allerlaagste transactiekosten en een professionele trading ervaring biedt.

Vind jij een bredere selectie van cryptocurrencies belangrijk en hogere stakingpercentages dan kun je gerust gebruik maken van Bitget. Beide platformen hebben hoge veiligheidsvereisten en een schat aan producten zoals Copy Trading en Crypto Trading Bots.

Je kunt voor beide cryptoplatformen een account aanmaken en beslissen welke jou het beste bevalt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven