Cryptohopper review

Onze ervaring van de Cryptohopper trading bot

Cryptohopper review

Wil je in 2024 ook geautomatiseerd crypto traden met een handelsbot van Cryptohopper? Hier lees je alles over hoe je Cryptohopper moet instellen en hoe je de instellingen configureert. Wij hebben de Cryptohopper in de praktijk gebruikt met de Hero subscription. In dit artikel vind je onze ervaring van de Cryptohopper trading bot. 
TIP: Koppel cryptohopper met je Bitvavo account!

Cryptohopper

Klik op de bovenstaande promo banner om Cryptohopper 7 dagen GRATIS uit te proberen!

Wat is Cryptohopper?

Cryptohopper is een platform die geautomatiseerde crypto trading bots faciliteert en ondersteunt. Het maakt het mogelijk om een bepaalde exchange (zoals Bitvavo of Bybit) te koppelen met een crypto trading bot. Cryptohopper is van zichzelf geen cryptobot, maar je kunt er wel zelf crypto bots op maken of er voorgeprogrammeerde trading bots downloaden en gebruiken.

Hoe werkt Cryptohopper?

Crypto bots functioneren precies zoals ze zijn geprogrammeerd om te functioneren. Je kunt daarom jouw handelsstrategie programmeren in een bot zodat je zelf er geen tijd meer kwijt bent aan het bestuderen van de markt en grafieken. De bot werkt 24 uur per dag door en is slechts zo goed als degene die hem geprogrammeerd heeft. In dit artikel leggen wij met name de focus op het uitkiezen van een cryptobot in de Cryptohopper marketplace, aangezien het best lastig en risicovol is om zelf een bot te programmeren. Voordat we hierop verder gaan is het belangrijk om enkele belangrijke functies van een crypto trading bot te snappen.

Belangrijke handelsfuncties van een crypto bot

Trailing stop loss functie

Dit is waar je jouw opwaartse potentiële winsten kunt beschermen met aanpasbare stopverliezen, waardoor je vervolgens uit de markt stapt wanneer er een eventuele marktcorrectie plaatsvindt. Heb jij bijvoorbeeld je bot ingesteld om te verkopen met winst percentage van 3%. Dan zorgt de trailing stop loss functie ervoor dat je niet direct verkoopt als de winst 3% is, maar hij zijn positie aanhoudt mocht de bot aanvoelen dat de groei op korte termijn er nog niet uit is. Dit is een erg belangrijke functie, wij gebruiken deze altijd en bij elke van onze bots. Zie de trailing stop loss functie in de praktijk hieronder. Dit leverde ons een winstpercentage op van wel 72,31% op de crypto token MASK.

Traling Stop loss Cryptohopper

Dollar Cost Averaging (DCA)

Gebruik deze functie als je ervan overtuigd bent dat een bepaalde cryptomunt slechts tijdelijk in een dalende markt zit. Dollar Cost Averaging zorgt er namelijk voor dat de bot extra munten bijkoopt op vooraf gedefinieerde intervallen. Zet deze Dollar Cost Averaging bijvoorbeeld op 5% om bij elke daling van 5% bij te kopen.

Automerge

Automerge lijkt op DCA maar heeft wel een verschil. Voor DCA moet je een vooraf gedefinieerd percentage toepassen bijvoorbeeld 5%. Maar wat gebeurt er als de coin in een paar uur daalt tot -25%? Dan blijf je bijkopen zonder dat daar reden toe is en houdt je straks geen geld meer over.

Automerge is een intelligente vorm van DCA en koopt alleen als er een positief koopsignaal komt. Dit houdt in dat het bij een bear market (negatief) het niet direct bijkoopt, maar juist wacht tot de markt weer bullish (positief) wordt. De hopper bot krijgt vervolgens na een tijdje een koopsignaal en koopt de coin bij als hij verwacht dat deze gaat stijgen.

Wij maken altijd gebruik van Automerge in plaats van DCA. Een recent voorbeeld van automerge illustreren wij in de screenshot hieronder.

Cryptohopper Auto merge

Hier zie je dat de bot keer op keer “de fout ingaat” en een verkeerd ingeschat buy signaal afgeeft. De hopper automerged tot wel 8x! Uiteindelijk verkoopt de bot alle coins van een totaal bedrag van 211,24 USDT in één keer met een totale winst van 1,68%. Vervolgens start hij ongeveer 12 uur later het riedeltje opnieuw.

Paper trading

Door eerst Paper trading aan te zetten kun je een bot van Cryptohopper uitproberen zonder daadwerkelijk eigen cryptomunten in te zetten. Hierdoor kun je bots testen en loop je geen risico. Je maakt een paper trading bot door naar ‘Your Hoppers’ te gaan en hier om simulators te klikken. Vervolgens kun je een paper trading bot toevoegen. Gebruik Papertrading om nieuwe strategieën uit te testen, voordat je ze implementeert op jouw exchangehopper. De simulator werkt precies hetzelfde als je exchange bot alleen is de paper trading bot niet verbonden met je exchange account.

Paper trading bot Cryptohopper

Belangrijke functies van het Cryptohopper platform

Nu je de belangrijke functies van een crypto trading bot weet is het tijd om kennis te maken met de belangrijkste functies van het Cryptohopper platform.

Cryptohopper Marketplace

De Cryptohopper Marketplace is dé plek voor niet technische crypto investeerders om een cryptobot strategie te downloaden die gebouwd zijn door andere handelaren. De marktplaats bestaat uit templates, strategieën en signalen waar we later in dit artikel verder op in gaan. Veel van deze voorgeprogrammeerde trading bots kunnen gratis worden verkregen, maar je hebt ook betaalde bots.

Iedereen kan zijn of haar bot strategie in de Cryptohopper marketplace aanbieden. Maar er zijn wel bepaalde karakteristieken waar je naar kunt kijken of een bepaalde strategie waardevol is. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het aantal gebruikers van de strategie en reviews. Bovendien hebben vele crypto bot makers hun eigen discord opgezet waar je een kijkje kunt nemen.

Het is verstandig om bij het kopen van een template, strategy of signal erop te letten dat de eigenaar van de bot transparant is en onderliggende fundamenten ingebouwd in de bot uit kan leggen. Om er zeker van te zijn dat een bot goed werkt kun je kijken naar het historische track-record van de bot of backtesting toepassen.

Het fijne is dat je bij het kiezen van een strategie of template zelf nog de mogelijkheid hebt om later bepaalde kleine aanpassingen toe te passen. Zo kun jij het template gebruiken als basis en kun je vervolgens zelf je specifieke eisen doorvoeren. Dit gaat echter lastiger bij de signals.

Wat templates, strategies en signals precies inhouden en wat de verschillen zijn, vertellen wij jou hieronder.

Cryptohopper Signals

Signals zijn de motor van jouw trading bot. Deze signaleert trends op de markt door middel van technische analyse. Mocht deze een bepaald patroon zien in de grafiek dan geeft deze een koop of verkoop signaal af aan de crypto trading bot. Er zijn gratis en betaalde signal abonnementen. Wij raden aan om niet naar de prijzen te kijken, maar naar de average profit per trade en de reviews. Bovendien is het verstandig om een signal te kiezen die goed scoort in de performance reports en regelmatig signals afgeeft.

Tot slot is het verstandig om te checken of de signals geïntegreerd kunnen worden op jouw favoriete exchange. Sommige signals zijn namelijk zo ingesteld dat ze alleen werken met de Binance exchange. Stuur bij twijfel de signaler een bericht voordat je de signal aanschaft in de marketplace.

Buy sell cryptohopper signals
Hier een indicatie van hoe snel buy en sell signals elkaar kunnen afwisselen

Cryptohopper Strategy

Als je wilt handelen volgens een specifieke strategie, dan kun je ervoor kiezen om een strategy in de marketplace aan te schaffen. Je mag er ook zelf een ontwikkelen als je dit kan. Een Cryptohopper Strategy bestaat uit verschillende algoritmes en deze algoritmes worden gebruikt door TA crypto traders om de markt te analyseren. Deze traders kunnen je ook support geven al is dit nodig. Bij het kiezen van een strategy kun je hem eerst het best even testen in de backtester. Hiermee wordt de strategy gebruikt om te kijken hoe het in het verleden zou hebben gedaan.

Net als bij Signals zijn er naast betaalde ook gratis strategieën van andere traders te gebruiken. Zodra je een strategie hebt gemaakt of aangeschaft, wordt deze ook weergegeven in de selectie van strategieën. Wij gebruiken geen Cryptohopper Strategy, onze hopper werkt perfect door een Cryptohopper template te combineren met Cryptohopper signals.

Cryptohopper Templates

Een template is een compleet geconfigureerde hopper. Een bot zit namelijk vol functies die wat overweldigend kunnen zijn. Een template zorgt ervoor dat je dit niet allemaal zelf hoeft uit te zoeken. Veel templates zijn zo gemaakt dat deze perfect aansluiten bij bepaalde signals. Wij adviseren dan ook om een template en signal bij dezelfde bot maker aan te schaffen. Zo kom jij niet voor verassingen te staan.

Enkele handelsstijlen waarop een template (of strategy) gebaseerd kan zijn:

Scalping: Wil jij snel relatief kleine winsten maken door meerdere malen per dag in en uit te stappen? Daytraden doe je met een scalping strategie.

Swing trading: Doe je het liever iets rustiger aan? Gebruik dan een swing trading template om bepaalde handelsposities binnen een week tot een maand weer te verkopen

Templates zullen deze trading strategieën mooi aanvullen, met take profits, stop losses, en nog veel meer.

Cryptohopper instellen

1) Kies een Cryptohopper template

Vele mensen starten door direct op ‘Create trading hopper’ te klikken. Vervolgens kom je in het scherm van de hopper templates. Hier kun je een template selecteren de config wizard gebruiken of zelf een hopper configureren.

Kies op welke exchange je wilt handelen, ook kun je hier direct kiezen welke basis coin je wilt gebruiken. Voor Binance is dit dus bijvoorbeeld USDT of Bitcoin. Voor Bitvavo hoef je deze keuze niet te maken.

Ons advies voor beginners is om niet op ‘create trading hopper’ te klikken maar om direct naar ‘Marketplace’ te gaan. Kies hier een template uit die past bij jouw eisen.

Cryptohopper template
2) Kies een Cryptohopper signal

Nu is het tijd om het bijpassende signal uit te kiezen en aan te schaffen. Neem het kopje ‘Cryptohopper Signals’ hierboven in het artikel nog eens door indien je moeilijk vind om de juiste signaler te bepalen voor jouw Hopper bot.

3) Laad jouw Cryptohopper template in

Om jouw gedownloade template en signals in te laden, zul je deze moeten inladen bij de configuratie van jouw hopper. Dit doe je door naar ‘Base config’ te gaan en vervolgens jouw template in te laden. Op de screenshot hieronder zie je hoe je dat precies doet.

Koppel bij de basis configuratie ook gelijk jouw exchange account. Hiervoor heb je jouw Api Key en Api Secret nodig. Deze kun je vinden op jouw betreffende exchange. Na het inladen van de template settings kun je nog eigen aanpassingen maken of alle instellingen zo laten staan zoals de maker van het template ze bedoelt heeft.

Laad cryptohopper template
4) Koppel de signals aan jouw hopper

De signals waar je op geabonneerd bent kun je vinden onder Config –> Signals. Koppel deze vervolgens aan jouw Explorer, Adventurer of Hero Hopper. Wat het verschil is tussen deze subscriptions komen we later in dit artikel op terug.

Signals cryptohopper
5) Controleer of je hopper aanstaat en wacht op signalen

Jouw hopper is nu helemaal klaar om te gaan handelen. Controleer of je de crypto hopper bot ‘enabled’ hebt en dat je cryptocurrency balans van je gekoppelde exchange zichtbaar is in je dashboard. Het enige wat nog rest is te wachten op koop en verkoopsignalen. De bot koopt en verkoopt nu vanzelf. Laat dat passieve inkomen maar beginnen!

Cryptohopper kosten

Het Cryptohopper platform komt met drie ‘subscriptions’ en een gratis versie. De Explorer Hopper kost $19 per maand, de Adventure Hopper $49 en de het meest complete pakket, de Hero Hopper, kost $99 per maand. Kies de hopper naar jouw budget en behoefte, maar als we eerlijk zijn wordt Cryptohopper pas echt interessant bij het Adventurer of Hero abonnement.

Cryptohopper kosten

Explorer Hopper

De Explorer hopper laat je namelijk maar tot 15 coins selecteren en heeft maar een TA interval van 10 minuten. Dit betekent dat je niet altijd als eerst bij nieuwe marktontwikkelingen bent en minder signals zult ontvangen. Wel kun je tot wel 80 handelsposities innemen, wat voor beginners vaak wel meer dan zat is. Gebruik deze hopper voor een portofolio tot max. €2000 al is jouw cryptoportfolio groter, bekijk dan eens de Adventurer Hopper.

Adventurer Hopper

Mocht je de Explorer hopper niet volledig genoeg vinden dan kun je de Adventurer Hopper gebruiken. Deze geeft ruimte tot 200 posities en max. 50 geselecteerde coins. Bovendien zijn de intervallen hier 5 minuten i.p.v. 10. Wij raden aan dat je met een portofolio van €2000 tot €5000 het beste de Adventurer Hopper kunt gebruiken.

Hero Hopper

De Hero Hopper is duidelijk de beste, maar ook natuurlijk de duurste. De Hero Hopper geeft je het toegang tot geautomatiseerd handelen van alle beschikbare coins for signals. Deze houdt zich bezig met technische analyse met intervallen van 2 minuten. Artificial Intelligence zorgt ervoor dat je meer juiste koop en verkoop signalen binnenkrijgt dan bij alle andere subcriptions. Als extra bonus kunt je met het Hero Hopper plan ook arbitragestrategieën toepassen en market making bots maken mocht je dit nodig vinden. De Herohopper is pas geschikt voor cryptoportfolio van €5000 of meer.

Conclusie: Is Cryptohopper het waard?

Tijdens het schrijven van dit artikel zijn wij 2 weken op weg met de cryptohopper bot. Voor ons is de cryptohopper bot echt een uitvinding. Waar we normaal zelf veel tijd kwijt waren aan het onderzoeken van de cryptomarkt en het bestuderen van grafieken laten we dit nu volledig los. 

Toch moet je beseffen dat een crypto trading bot ook fouten kan maken en hem daarom de ruimte moet geven om deze fouten te herstellen. In de praktijk betekent dit dat het verstandig is om genoeg stable coins achter de hand te houden om jouw hopper te kunnen blijven voeden. Knoop bovendien in je oren dat een crypto hopper bot je niet snel rijk maakt. Het doel van de cryptohopper is dat hij kan bijdragen aan je passieve inkomen op lange termijn. 

Een ander punt om rekening mee te houden is dat wij de cryptohopper bot nog alleen hebben meegemaakt in een bull market. Echter hebben wij de trading bot zo ingesteld dat we in een snel dalende markt beschermd zijn tegen grote verliezen.

Hieronder zie je het gemiddelde winst percentage dat je kunt verwachten per trade. Voor ons was dit 1,81%. Dit percentage hangt natuurlijk volledig af van jouw handelsstrategie. Stuur ons gerust een berichtje mocht je er niet helemaal uitkomen

4 gedachten over “Cryptohopper Ervaring & Review”

 1. Hoi bedankt voor de uitleg! Ik gebruik ook cryptohopper en waar het scheelt weet ik niet ,maar ik krijg enkel winst als de ganse cryptomarkt stijgt,en als het daalt ,gaat bij mij ook alles naar beneden ;-(

  Heb al verschillende strategies,signals en triggers genomen. Ik heb de adventure abo ,dus zou wel graag winst zien blijven staan…
  Waar moet ik ergens het juiste zetten want vind het ook zo moeilijk,erger met ook aan de engelse taal,versta het meeste wel maar krijg soort van kortsluiting van die ‘omwisseling’ nochtans is het in amsterdam gemaakt ,het programma?
  Heb de bekenste munten en een paar exoten (zoals shiba inu ).
  Kunnen jullie mij iets helpen,anders moet ik dat abo van cryptohopper afzeggen,heb niks dan verlies!
  Mercikes!

  danny

  1. Hi Danny,

   Bedankt voor je berichtje. Wij gebruikten in deze review het template en signals van Solid via Binance. https://www.cryptohopper.com/signaller?signaller_id=390/?atid=21669

   Deze strategie zorgt ervoor dat je alleen posities verkoopt met winst. Als een token daalt, dan kan het zijn dat het een tijdje duurt voordat de bot deze positie verkoopt. Mocht de bot weer een aankoop signal binnenkrijgen dan koopt deze weer een stukje bij totdat hij met winst de positie verkoopt.

   Check hun Discord -> https://discord.gg/Tb9Ucm2Zqx voor al je vragen over deze crypto bot strategie

 2. Bedankt voor dit nuttige artikel.
  Ook ik merk dat de marktstijgingen/marktdalingen veel invloedrijker zijn dan de meerwaarde van een bot.
  Het verschil in winst/verlies met een bot of zonder bot is eerder negatief geweest over de periode waarin getest heb.
  Misschien dat ik met een te klein bedrag getest heb, waardoor de transactiekosten (en maandfee) niet opwegen tegen de meerwaarde. Is dat denken jullie het geval, en vanaf welke tarieven (ongeveer) denk je dat een bot meer oplevert dan het laten staan?

  1. Hi Robert, dat hangt af val vele factoren en hoe jij de bot precies hebt ingesteld.
   Wel zeggen we, zoals je in het artikel kunt lezen, dat de Herohopper pas geschikt is voor cryptoportfolio van €5000 of meer. In verband met de maandelijkse fee die je afdraagt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven