Gunbot review

Een uiteenzetting van de Gunbot trading bot

Gunbot review

In het snelgroeiende universum van cryptocurrencies zijn beleggers voortdurend op zoek naar tools die hen een voorsprong geven. Een van deze tools is Gunbot, een geautomatiseerde crypto trading bot die belooft crypto trading te vereenvoudigen en te stroomlijnen.
Maar maakt Gunbot zijn beloften waar? In deze review nemen we de bot onder de loep en delen we onze ervaringen met je.

Klik op de bovenstaande promo button om de Gunbot GRATIS uit te proberen!

Wat is Gunbot?

Gunbot is een geavanceerde, door een crypto community ontwikkelde crypto-handelsbot die sinds 2016 op de markt is. Op Gunbot kun je kiezen uit een breed scala aan vooraf gedefinieerde handelsstrategieën of jouw eigen strategieën aanmaken.

De handelsbot zet zichzelf op de kaart als een privacy vriendelijke crypto handel automatiseringstool omdat deze rechtstreeks op jouw computer draait, wat de veiligheid verhoogt. Het is geen web-based crypto handelsbot zoals je gewend bent van bijvoorbeeld 3Commas, Diamond Pigsof CryptoHopper

Installatie en configuratie van Gunbot

Het installeren van Gunbot is vrij eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

Stap 1:

Installeer Gunbot op je computer of VPS. Installatie is beschikbaar op Windows, Linux, macOS en Raspberry Pi. Pak gewoon het softwarepakket uit en start het. Er is geen complexe installatie nodig. Je hebt direct toegang tot de gebruiksvriendelijke interface in jouw browser.

Stap 2:

Verbind Gunbot met jouw exchange account. Je hoeft alleen maar jouw API-sleutel en secret key in te voeren. Zorg ervoor dat de API-key informatie kan lezen en transacties kan uitvoeren.

Stap 3:

Selecteer de munten die jou door Gunbot wilt verhandelen en kies voor elk handelspaar een geschikte strategie. Gunbot verhandelt elk trading pair op jouw gekoppelde exchange, van BTC-ETH tot USDT-LINK.

Stap 4:

Pas jouw handelsstrategie en limiet aan en test verschillende benaderingen, je kunt bijvoorbeeld trends volgen of het indicatoren gebruiken zoals Bollinger Bands.

Stap 5:

Nadat je jouw instellingen hebt gemaakt, neemt Gunbot het beheer van jouw transacties over. Je hoeft niets anders te doen dan jouw algemene strategie te verfijnen en jouw winst te maximaliseren.

Voordelen van de Gunbot

Gunbot biedt verschillende voordelen. De belangrijkste staan hieronder vermeld:

 • 140+ ondersteunde exchanges
 • Werkt op Windows, Linux en macOS
 • Gemakkelijk te gebruiken interface
 • Uitgebreide aanpassingsmogelijkheden
 • Hoge beveiliging van jouw gegevens zonder afhankelijkheid van de cloud
 • Beschikbaar als abonnement of levenslange licentie
 • Beginnersvriendelijke crypto-handelsbot
 • Gratis updates
 • Ga meteen aan de slag met plug-and-play-strategieën
 • Gunbot AI maakt het mogelijk om AI-gegenereerde handelsstrategieën te creëren
 • Actieve community en goede ondersteuning.
Gunbot charts

Gunbot veiligheid

Gunbot noemt zichzelf de meest privacy vriendelijke handelsbot op de markt. Gunbot hecht dan ook veel belang aan de veiligheid en bescherming van gebruikersgegevens. Jouw transacties blijven volledig vertrouwelijk en worden alleen uitgewisseld tussen jou en jouw gekoppelde exchange.

De bot werkt rechtstreeks op je PC, waardoor kritieke informatie zoals API-keys privé en veilig blijven. Dit omdat deze niet op externe servers of in de cloud wordt opgeslagen. Gunbot bestaat al sinds 2016. Sindsdien zijn er nog geen negatieve incidenten meer geweest.

Gunbot biedt ook tweefactor authenticatie, evenals regelmatige software-updates, die potentiële beveiligingsrisico’s snel dichten en de bot voortdurend verbeteren.

Gunbot kosten

Gunbot biedt verschillende licentiemodellen aan. De kosten van Gunbot variëren afhankelijk van het gekozen pakket, die verschillende functies, ondersteuningsniveaus en toegang tot verschillende aantallen exchanges en tokens biedt.

Gunbot biedt drie verschillende modellen aan:

 • Gunbot Standard ($199 – lifetime)
 • Gunbot Pro ($299 – lifetime)
 • Gumboat Ultimate ($499 – lifetime)

Het is mogelijk om Gunbot maandelijks of jaarlijks te betalen, of om een levenslange versie te verkrijgen. Met de levenslange versie betaal je maar één keer een bedrag, en daarna krijg je levenslang toegang tot alle functies en updates.

Daarnaast zijn er vaak speciale promoties of kortingen, vooral tijdens de feestdagen of speciale verkoopevenementen, die het nog aantrekkelijker kunnen maken om met Gunbot aan de slag te gaan. Opgemerkt moet worden dat er naast de abonnementskosten ook nog handelscommissies betaalt moet worden aan de exchange die je gebruikt.

Check de prijzen in dollars hieronder!

Gunbot kosten

Ondersteunende exchanges en cryptomunten

Gunbot ondersteunt  tal van cryptocurrency exchanges, zoals  bijvoorbeeld Bybit, KuCoin en MEXC. De bots op Gunbot werken met bijna alle cryptomunten, waardoor je de vrijheid hebt om je handelsstrategie te diversifiëren over verschillende activa. 

Handelsstrategieën en aanpasbaarheid

Gunbot biedt tientallen handel strategieën, variërend van conservatief tot agressief, geschikt voor zowel beginners als ervaren handelaren. Bovendien kunnen gebruikers hun eigen strategieën ontwikkelen en verfijnen, waardoor bijna onbeperkt maatwerk mogelijk is. Je kunt ook een aantal bevestigende indicatoren gebruiken om te bepalen onder welke voorwaarden je de handel wilt toestaan. Elke methode kan een configureerbare stoplimiet gebruiken om jouw risico te verminderen. Deze flexibiliteit is een groot pluspunt voor diegenen die hun handelsaanpak willen verfijnen.

Resultaten van de Gunbot

Onderstaade bot gebruikt de Gunbot stepgridscalp strategie: een zeer configureerbare grid strategie die gebruik maakt van het IRIS-Trend algoritme om prijsactie in real time te analyseren, te identificeren en te verwerken door gebruik te maken van meerdere time frames.

De gebruikte instellingen liggen dicht bij de standaardinstellingen en resulteren in een actieve en relatief voorzichtige handelsstijl. Als je bijvoorbeeld ook deze instellingen wilt toepassen kun je deze gemakkelijk downloaden van Gunbot zelf.  Gunbot deelt namelijk graag haar winstgevende bots instellingen met jou!

Check bijvoorbeeld onderstaande grafiek. Hier zie je alle handelsactiviteit van de laatste 500 bars (op 20 maart 2024). Aankooptransacties worden weergegeven als opwaarts gerichte driehoeken ▲, verkooptransacties worden weergegeven als neerwaarts gerichte driehoeken ▼.

Zoals je kunt zien in de afbeelding hieronder is de Gunbot redelijk accuraat met het inschatten van prijsacties op de grafiek. Als er geen koop- of verkoopdoelen zichtbaar zijn, betekent dit dat de strategie wacht op de start van een nieuwe marktcyclus.

Gunbot chart

Klantsupport van Gunbot

Gunbot biedt goede ondersteuning. Voor eenvoudige vragen kun je terecht bij de Gunbot FAQ, het forum of de vele instructies. Als dit je niet helpt, heb je nog steeds de mogelijkheid om een ondersteuningsticket te openen door een e-mail te schrijven naar Gunbot. Meestal kun je dezelfde dag dat je een verzoek indient een reactie verwachten.

Conclusie: Is Gunbot het waard?

Gunbot is een krachtige crypto trading botvoor geautomatiseerde cryptocurrency-handel die opvalt door zijn flexibiliteit, ondersteuning en sterke community.

Het biedt een uitstekend platform voor ervaren handelaren om hun handelsstrategieën te automatiseren en te optimaliseren. Gunbot kan een uitdaging zijn voor beginners, maar met toewijding en steun van de community en de support afdeling kan het een waardevolle investering zijn. Gunbot is geen wondermiddel, maar het kan zeker een krachtig hulpmiddel zijn voor jouw crypto trading strategie.

FAQ

Ik ben een ontwikkelaar. Kan ik Gunbot gebruiken zonder een grafische gebruikersinterface?

Ja. Gunbot is zeer ontwikkelaarsvriendelijk. Naast de standaard grafische gebruikersinterface is het ook mogelijk om Gunbot te besturen via JSON-configuratiebestanden of het programmeren van aangepaste strategieën met behulp van JS.

Is Gunbot ook beschikbaar in het Nederlands?

In 2024 is Gunbot alleen nog beschikbaar in het Engels en Spaans

Is Gunbot veilig?

Hoewel je nooit 100% kunt garanderen dat een platform veilig is, zijn er tot nu toe geen negatieve incidenten geweest met betrekking tot Gunbot. Een hoog beveiligingsniveau wordt gegarandeerd door tal van voorzorgsmaatregelen, zoals de werking van de bot rechtstreeks op het apparaat van de gebruiker, tweefactorauthenticatie en gratis regelmatige software-updates.

Biedt Gunbot een mobiele app aan?

In maart 2024 is er geen speciale Gunbot-app. Gunbot Ultimate bevat echter een app voor iOS en Android waarmee je eenvoudig live statistieken kunt krijgen van verschillende Gunbot-instanties.

Is er een gratis demoversie?

Ja, gebruikers kunnen schakelen tussen live trading en een demo-modus.

Hoeveel muntparen worden ondersteund?

Gunbot biedt bots die werken met meer dan 600 muntparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven